שתף קטע נבחר

סופית: לוויין התקשורת עמוס 8 ייוצר בישראל

אחרי שהממשלה אישרה כי תשתף במימון לוויין התקשורת הבא של ישראל, הודיעה חברת חלל תקשורת על ביטול הסכם בניית הלוויין בארצות הברית

הישג גדול לתעשיית החלל הישראלית: חברת חלל תקשורת הודיעה הבוקר (יום ג') לבורסה כי היא ביטלה את ההסכם עם חברת לוראל האמריקנית לבניית לוויין התקשורת עמוס 8. המשמעות היא כי הלוויין ייוצר בתעשייה האווירית.

 

הדמיה של עמוס 8 (הדמיה: התעשייה האווירית  )
הדמיה של עמוס 8(הדמיה: התעשייה האווירית )

 

בהודעה לבורסה נכתב כי ההסכם עם חברת לוראל האמריקנית לייצור הלוויין בוטל: "המועד האחרון לתשלום המקדמה על-ידי החברה, שחל היום, לא יוארך ומשכך, ההסכם לא יכנס לתוקף ויתבטל". החברה גם הודיעה על ביטול הסכם שיגור הלוויין עם חברת SpaceX של אלון מאסק.

 

למרות שממשלת ישראל התחייבה לסייע במימון בניית הלוויין בארץ, לא נכתב בפירוש בהודעה לבורסה כי הוא ייבנה בישראל: "כפי שדיווחה בעבר, החברה פועלת לקדם באופן המיטבי את תוכנית הלוויין עמוס 8 ,ובוחנת היתכנות וכדאיות של מספר חלופות העומדות בפניה, ביניהן אפשרות לשיתוף פעולה עם ממשלת ישראל".

 

 

בתחילת החודש אישרה הממשלה כי תשתתף במימון לפיתוח ובנייה של לוויין תקשורת חדש, עמוס 8, שיפותח וייבנה בישראל. לא נמסר מהו גובה סכום המימון.

 

בחודש מרץ הודיעה חברת "חלל תקשורת" כי לוויין התקשורת הבא שלה ייוצר על-ידי חברת לוראל מקליפורניה. בתעשייה האווירית, שייצרה את רוב הלוויינים בסדרת עמוס, הזהירו מפני פגיעה קשה בתעשיית החלל הישראלית. בעקבות החלטת הממשלה - התעשייה האווירית היא זו שלמעשה תבנה את הלוויין החדש, אך ייתכן שתעשיות חלל נוספות ישתתפו בפיתוח רכיבים שונים ללוויין.

 

בספטמבר 2016 נקלעה תעשיית החלל הישראלית למשבר חמור בעקבות התפוצצות הלוויין עמוס 6 ובהמשך לאובדן הקשר עם עמוס 5 בנובמבר 2015. ההחלטה הנוכחית מיישמת מדיניות שהומלצה על ידי ועדת החלל הבין-משרדית. על פי המלצות הוועדה, המתווה המיטבי הלוקח בחשבון את כלל הצרכים אל מול העלות למדינה, הוא שימוש בלווייני תקשורת מסחריים מתוצרת ישראל והפעלתם באמצעות חברה ישראלית.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הדמיה: התעשייה האווירית
הדמיה של הלוויין הישראלי הבא
הדמיה: התעשייה האווירית
מומלצים