שתף קטע נבחר

הקורבן ה-31 מתחילת השנה: נהרג בנפילה מגובה באתר בנייה בשהם

מוחמד אגבאריה נפל אל מותו מגובה של ארבעה מטרים במהלך עבודתו. הוא השאיר אחריו אישה וארבעה ילדים. בני משפחתו: "הזלזול בחיי אדם עדיין קיים, לא מבינים למה אין פתרונות"

הקטל באתרי הבנייה: מוחמד אגבאריה, בן 40 מהכפר זלפה, נהרג אתמול (ג') בתאונת עבודה באתר בנייה ברחוב תירוש בשהם, לאחר שנפל מגובה של ארבעה מטרים.

 

מחמד כמאל אגבאריה תושב זלפה  אשר נהרג בתאונת עבודה ()

חובשים ופרמדיקים של מד"א טיפלו בו בזירה ופינו אותו לבית החולים שיבא בתל השומר כשהוא במצב אנוש וסובל מחבלת ראש, אך הרופאים נאלצו לקבוע את מותו. הוא השאיר אחריו אישה וארבעה ילדים. קרוב משפחתו של אגבאריה סיפר: "אנחנו לא יודעים איך זה קרה. המקרה הפתיע אותנו. לא ציפינו שהוא לא יחזור אלינו בחיים והיה לנו קשה לקבל את הבשורה".

 

זירת התאונה באתר בנייה בשוהם שנהרג בו הפועל מחמד אגבאריה (צילום: תיעוד מבצעי מד
זירת התאונה שבה נהרג כמאל אגבאריה(צילום: תיעוד מבצעי מד"א)

הוא הוסיף כי "אין יום שעובר בלי שנשמע על פועל שנפל מגובה. אני לא מבין למה עד היום אין פתרונות שיגנו על הפועלים שעובדים בעבודה כה מסוכנת. למרות כל הפניות, עדיין הזלזול בחיי אדם קיים".

 

פרמדיק מד"א משה גלבשטיין סיפר: "כשהגעתי לאתר הבניה הובילו אותי לצד הבניין, ראיתי פועל כבן 40 שוכב מחוסר הכרה עם חבלת ראש קשה לאחר שנפל מגובה של מספר קומות. יחד עם הצוות הענקנו לו טיפול רפואי ראשוני בשטח שכלל הרדמה והנשמה והוא פונה במצב קשה לבית החולים". 

 

לפני כארבעה ימים נפצע אנושות פאדי אבו נאב, בשנות ה-20 לחייו בתאונת עבודה בנתניה, שם נפל עליו קיר בטון. הוא פונה לבית חולים בילינסון והוכנס לטיפול נמרץ. שלשום קבעו את מותו. בשני המקרים המשטרה הגיעה לזירות לבדיקת האירועים יחד עם נציגי משרד העבודה. מתחילת שנת 2018 נהרגו 31 פועלים בתאונות עבודה שונות ומאות נוספים נפצעו.

 

שלשום אישרה הנהגת ההסתדרות והוועדה לתיאום וביצוע, לבקשתו של יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן, סכסוך עבודה כללי במשק בנושא הבטיחות בעבודה ובמיוחד על רקע התאונות בענף הבנייה. המהלך ילווה בקמפיין שילוט חוצות בכל רחבי הארץ, תחת הסיסמה: "עובדים כדי לחיות. לא כדי למות".

 

 

 

בראיון שהעניק ל-ynet לפני כשבוע אמר ניסנקורן, כי הוא ממתין להתייחסות ממשרדי הממשלה והקבלנים למסמך שגיבש ובו פירוט הצעדים הנדרשים לטיפול בקטל בענף. מדובר במימוש הבטחתו של יו"ר ההסתדרות מלפני כחודשיים, אז התריע כי אם תימשך ההתעלמות מצד הגורמים הממשלתיים והמעסיקים ולא ייעשה צעד משמעותי ומשנה מציאות של ממש לצמצום נגע הפגיעות בעבודה - בייחוד בענף הבניין ובנפילות מהגובה - ההסתדרות תפעיל סכסוך עבודה כללי במשק לאחר החגים.

 

שר העבודה והרווחה, חיים כץ, הוא אחד הנמענים המרכזיים לדרישות ההסתדרות. במכתב תגובה ששלח ביום ראשון האחרון כץ לניסנקורן הוא בירך על החלטת ההסתדרות להצטרף ל"מאמץ לשיפור מצב הבטיחות באתרי הבנייה", וגלגל את האחריות לשלום העובדים לעבר הקבלנים.

 

 "ברצוני לחזור ולהדגיש, כי האחריות הישירה לשלום העובדים, נמצאת בראש ובראשונה בידי הקבלנים", כתב. "לצערנו הרב, אנו עדים לאירועים בהם קבלנים אינם מיישמים את הוראות החוק באתרי הבנייה ובכך מסכנים מידי יום חיי אדם".

 

 


פורסם לראשונה 09/10/2018 22:01

 

בהכנת הכתבה השתתפה בילי פרנקל
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים