שתף קטע נבחר

אשה משפיעה

לאורלי כרמון יש סיפור שיכול למלא כמה גלגולי חיים וממנו צמחה להיות קואצ’רית מצליחה מאוד לנשים ישראליות ברחבי העולם

ב-7 בנובמבר יערך בניו יורק כנס נשים מיוחד, עם פאנל עם יזמיות מצליחות, והרצאה של העיתונאית ומנחת הסדנאות 'אני מלכה'  גאיה קורן. את הערב שיצוין תחת הכותרת "נשים משפיעות מובילות הצלחה", מפיקה אורלי כרמון, שאין דרך טובה יותר להגדיר אותה מאשר 'אישה משפיעה'.

 

מיד אחרי הכנס היא תעבור לניו ג'רזי, לצד נבחרת נשים שאותה היא בוררת בקפידה בימים אלו. ביחד הן יגיעו לסמינר UPW של טוני רובינס - "לשחרר את העצמה שבפנים" שיחתם ב-11 בנובמבר.

 

כמי שעברה את הסמינר כבר לא פחות משלוש פעמים, כרמון מבינה שכדי שחוויה כזו תוביל לשינוי אמיתי ומשמעותי, כדאי שכל אישה תקבל את התמיכה וההדרכה הנכונה. "נהיה כולנו ביחד תחת המטריה שלי במשך 4 ימים בסמינר”, היא מתארת את התכנונים לקבוצה המתגבשת. "חשוב לי לבחור נשים שירצו לעבור חוויה כזו ביחד. משם החוויה לא תסתיים כי אנחנו נוביל אותה קדימה לעוד 5 מפגשים אונליין במטרה לחדד את המפגשים והתובנות שנולדו והתגבשו בסמינר, וגם כדי להבטיח את היישום וההצלחה בתהליכים שכל אחת קיוותה לאמץ דרך החוויה הזו”.

 

כבר עשור שהיא חיה בטורונטו. בישראל היא הייתה עורכת דין מצליחה, אבל כאןבחרה בהזדמנות להמציא את עצמה מחדש ונראה שהיא הגיעה למקום הנכון. "מלעשות עסקאות של מיליונים הגעתי לכאן ושאלתי את עצמי לאן רוצה ללכת. החלטתי ללמוד קואוצ’ינג ופסיכותרפיה ולא הבטתי לאחור".

 

כרמון עושה הרבה דברים אבל נראה שהמכנה המשותף של כל אלו הוא לחבר אנשים בכלל ונשים בפרט אחד לשני ולעצמם. דרך כנסים, סמינרים ומסעות נשים מסביב לגלובוס היא מבטיחה חברויות חדשות, צמיחה ולא מעט נטוורקינג. "במטרה לחבר בין נשים ישראליות שחיות בארה"ב, קנדה, אירופה, אסיה וגם מישראל למעגל של שיתופי פעולה, פתחתי את הקהילה הבינלאומית "מדורת השבט של אורלי כרמון", היא מספרת.

 

בחודשים האחרונים, ההרצאות שמעבירה, הכנסים והנסיעות הובילו לפורום נשים ישראליות שלא נשאר רק בפייסבוק ומונה נכון לכתיבת שורות אלו 7200 נשים. " את הנשים", היא מתגאה לספר, "פגשתי בהרצאות ברחבי העולם ודרך הפעילויות שאני מארגנת. זה היה חיבור ענק ואורגני לחלוטין”.

 

לפני שלוש שנים הקימה את מועדון העסקים הישראלי לנשים טורונטו שכבר ערך כ-30 מפגשי נטוורקינג. בנוסף, יזמה מסעות נשים מיוחדים שמטרתם חיבור לעוצמה הפנימית שחוויה בכל אישה, בעיקר אלו המתמודדות עם אתגרי הרילוקיישן. "קו הפעילות שלי היום הוא עם נשים ישראליות. ראיתי שנוצר קסם בחיבורים כאלו של כולנו.כשאנחנו ביחד אנחנו מתפתחות.דרך עבודה משותפת כל אחת עוברת חקירה פנימית להבין קצת יותר מי היא. מה ההוויה שלנו. האם אנחנו בוחרות הוויה או שמא הוויה מנהלת ובוחרת אותנו”.

 

עבודה עם נשים, היא טוענת, מובילה ברוב המקרים לשינויים הרבה יותר עמוקים. "אימנתי גם גברים ומנהלים רבים ובמסגרת הניסיון שצברתי זיהיתי שהמקום שבו אני מצליחה לעשות שינוי אמיתי זה נשים. נשים הרבה יותר פתוחות לזה, לפחות בחוויה שלי, והרבה יותר פתוחות לקבל ביקורת, לעבוד למען שינוי".

אחת מנקודות החיבור שלה עם נשים קשורה בחווית הרילוקיישן. "ברילוקיישן יש אתגר לא פשוט. מרבית הנשים עדיין מגיעות כתוצאה מהצעת עבודה של הבעל. אישה מוצאת את עצמה במקום מעורער ונאלצת להמציא את עצמה מחדש. יש שרואות בזה משהו שחור, אבל אני מראה להן שזו הזדמנות. לשאול את עצמך ‘אולי מה שעשיתי עד היום לא מתאים לי יותר. אולי יש עוד משהו שאני רוצה לעשות’. הרבה מאוד מהנשים מגלות לפתע שיש להן הזדמנות שלא הייתה קודם. ברגע שנוצרים המפגשים שלנו כנשים, הן קודם כל מבינות שהן לא לבד, שכולן מתמודדות עם אתגרים חברתיים. מקום חדש, כללים חדשים. במסע כזה פתאום תשמעי סיפורים שמשכפלים את עצמם. יש משהו בעצם הידיעה שאחרות עברו את זה ומספרות על השיעור שלהן. את מזדהה, לומדת, מלמדת. זה משנה את חווית ההגירה שלך”.

 

במסגרת קבוצת הנשים שלה בפייסבוק היא מעלה אחת לשבוע אישה אותה היא מגדירה כמנהיגה ומשפיענית להרצאת פייסבוק לייב בעברית. נשים מפורסמות יותר או פחות, לכל אחת יש סיפור, ויש מסר מחזק לאלפי הנשים שבקבוצה. "אני מעלה נשים מנהיגות נשים שיש להן אמירה ומביאות משהו מיוחד לבמה”.

 

נראה שההעצמה הנשית שהיא מנסה להעביר בכל כך הרבה דברים נובעת מחוויות מאוד עמוקות שלה. כמי שנולדה כילדה חרדית בירושלים, החיים של כרמון עברו לא מעט תהפוכות. "ההורים שלי התגרשו כשהייתי ילדה ומאז החיים עברו שינויים תכופים. משנה לשנה עברנו ממקום למקום עם אמא שלי. בכיתה א הייתי בתל אביב, כיתה ב' כבר בבאר שבע, כיתה ג' בנתיבות, ד' בנתניה וכך, מעיר לעיר עם מרקמים אנושיים שונים. היום אני רואה את זה כמתנה עצומה שקיבלנו לחיים”.

בגיל 12 אמה חלתה ואורלי לקחה על עצמה את ניהול הבית. שם החלה לזהות את העוצמות שיכולות להרקם בכל אחת מאיתנו. לפני שאמה נפטרה היא נישאה בשנית לחסיד נטורי כרתא ולשניים נולדה בת. עם פטירתה, ניסתה אורלי להילחם על חזקה, כשהיא בת 22 בלבד. "היו מעורבות חטיפות, בתי משפט, אישומים ומאבקים, קשים אבל לא וויתרתי על אחותי". רווקה, סטודנטית, ובכל זאת, בגילה הצעיר זכתה בצעד נדיר בחזקה מלאה על אחותה.

 

- ()
אורלי כרמון. צילום: בנצי קטן

 

שנים אחר כך התקשתה אורלי להביא לעולם ילדים בעצמה. אחרי הטיפול ה-12 קרה לה דבר מוזר. אחותה החליטה בפעם הראשונה להיפגש עם אביה הביולוגי. לפני המפגש ביקשה ממנה אורלי שתבקש, בשמה, סליחה. "הסברתי שאני שלמה ושמחה עם מה שעשיתי, אבל אני גם מבינה מאיפה הוא רואה את זה, אני גזלתי ממנו את הילדה ולכן אני מבקשת סליחה. כשאחותי חזרה היא סיפרה שלא רק אמר שהוא סולח לי, הוא אפילו יתפלל עבורי". בטיפול מספר 13 היא כבר נכנסה להריון והיום היא אם לשניים. לדעתה הקשר בלתי נמנע. "לסליחה יש כוח ריפוי חזק. אם אתם לא סולחים אתם מחללים בעצמכם משהו. ככה, דרך הסיפור שלי, נוצרה לאט לאט קהילת נשים סביבי”.

 

דרך סליחה, קבלה, תעוזה והנעה היא מלמדת נשים את מה שהיא למדה בעצמה ומיישמת כל יום. "לכנס בניו יורק אני מזמינה נשים שמאמינות שצמיחה דורשת מהן השקעה. נשים שמחפשות דרך ושיתופי פעולה חובקי עולם מכל סוג. כל אישה שבאמת מאמינה בצמיחה אמיתית והתפתחות. אנחנו עוסקות בהתמודדויות ושאלות שרבות כל כך מכירות. מי אני. מה מנהל אותי. מה היעדים שלי בשנה הקרובה. אם את לא מגדירה מטרה את לא תגיעי. כל מטרה היא ראויה”.

 

orlycar@gmail.com

 

 


פורסם לראשונה 12/10/2018 05:53

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כרמון. "שאלתי את עצמי לאן אני רוצה ללכת"
מומלצים