שתף קטע נבחר

כך תפסיקי למשוך לחייך גברים בעיתיים

"אם בעבר הוא היה מעורב במערכת יחסים הרסנית בה אינו רואה את חלקו ומאמין שנקלע אליה לגמרי במקרה, חקרי אותו לעומק על מערכת יחסים זו, שכן אופי היחסים ומצבה של זוגתו יספרו לך המון על מצבו"

 

 

הגבר שמולך הוא תמיד המראה למה שבתוכך. גבר שעמו נכנסת למעורבות ממושכת לא הגיע לחייך במקרה. לכן, כשדברים שוב אינם מסתדרים בהתאם לרצונך, במקום לקלל את רוע מזלך ואת המין הגברי, השתמשי במה שעומד לנגד עינייך כהכוונה, וכך תוכלי לשנות את המצב ולסלול את הדרך להצלחה. ישנן שתי חזיתות עיקריות שבהן תוכלי ללמוד על מצבך בעזרת הגבר שמולך:

 

מצבו החיצוני והפנימי

מכיוון שזוגיות היא במהותה סימטרית, מצבו מלמד אותך על מצבך. וגם אם על פני השטח הדברים נראים שונה, עמוק בפנים אתם דומים מבחינת רמת הכאב ותחושת חוסר הערך שאתם נושאים. התחילי בבחינת מצבו החיצוני שמשתקף ברמת התפקוד שלו מבחינה מקצועית, פיננסית ומינית; בשאלה האם הוא צורך סמים באופן קבוע, סובל מבעיית שתייה או נתמך בכדורים פסיכיאטריים. מקרה כזה יאותת לך שהוא בורח מכאב ואינו מסוגל לתמוך בעצמו ללא קביים חיצוניים, ועליך לקחת בחשבון שהוא יתקשה להתמודד גם עם האתגרים העתידיים שיציבו החיים בנושא זוגיות, משפחה וילדים.

זוג במשבר (צילום: Shutterstock)
תמונת העולם הפנימית שלנו מושכת אל חיינו את השחקנים המתאימים(צילום: Shutterstock)
 

על מצבו הפנימי תוכלי ללמוד באמצעות מערכת היחסים שלו עם משפחתו הקרובה - כעסים ומטענים כלפיהם, נתקים או לחלופין יחס מתנשא ומזלזל, יעידו על אנרגיה פנימית שלילית ועל הערכה עצמית נמוכה. גם יחס מתנשא ומזלזל כלפי אחרים, אם בפניהם או מאחורי גבם, יעיד על אותם דברים. בנוסף, אם בעבר הוא היה מעורב במערכת יחסים הרסנית בה אינו רואה את חלקו ומאמין שנקלע אליה לגמרי במקרה, חקרי אותו לעומק על מערכת יחסים זו, שכן אופי היחסים ומצבה של זוגתו יספרו לך המון על מצבו.

 

תמונת העולם הפנימית שלך

תמונת העולם הפנימית זה משהו שנבנה אצל כל אחד מאתנו בילדות, בהתאם לסביבה בה גדלנו ולחוויות שעצבו את חיינו. אנשים שבאו למשל מבית שהיו בו מכות, הימורים, ריבים אלימים או התמכרויות, פעמים רבות ימשכו לחייהם בני ובנות-זוג בעלי בעיות דומות. לא משום שזה מה שהם רוצים, אלא משום שזו המציאות שאותה הם מכירים ולכן היא טבעית עבורם, אף שבמהותה היא שלילית. כמו כן, על סמך תמונת העולם הפנימית שעוצבה בילדות אנחנו מצפים ליחס כזה ולא אחר. ייתכן, למשל, שאת מאמינה שזוגיות מאושרת אפשרית, אך בראייה שלך היא אפשרית רק עבור אחרים. את פשוט לא מסוגלת לדמיין את עצמך במערכת יחסים כזו, ומצד שני, טבעי עבורך להסתפק במקום השני.

 

דבר כזה יכול לקרות בגלל חוויות מסוגים שונים, לאו דווקא באופן ישיר בגלל מה שספגת מההורים. במקרה שלי, מכיוון שיש לי אחות תאומה שתמיד אמרו שהיא יותר יפה, התפתחה בי האמונה שגם אם גבר יחשוב שאני מוצלחת ויפה, כאשר הוא יפגוש מישהי שווה יותר ממני, יהיה ברור שהוא יבחר בה. אצל מישהי אחרת זה יכול להיות בגלל חווית ילדות מכאיבה, למשל חבר ראשון שבחר על פניה את מלכת הכיתה ומאז בכל פעם שהיא מכירה מישהו, הוא בסופו של דבר בוחר באחרת כבת זוג מן השורה.

 

כאשר יש לנו תמונת עולם פנימית מסוימת, היא שוב ושוב מושכת לחיינו את "השחקנים" המתאימים שממחיזים בפנינו את התמונה שבתוכנו. ומשום שבסופו של דבר אנחנו מתמודדים עם אירועים אמיתיים, קשה לנו להבין שהמציאות נבנתה מתוכנו ואינה מקרית כלל. מה עושים כשמבינים זאת?

 

צעד ראשון: לומדים לומר לא

אני מאמינה ששינוי אמיתי נובע מבפנים, ועם זאת חלקים חשובים בשינוי מתחילים מבחוץ פנימה. להתחיל לומר לא זה אחד מהם. הכוונה היא להתחיל לומר לא מוחלט לכל דבר שאינו עומד בקנה אחד עם מה שאת רוצה (גברים נשואים, כאלה שאינם מעוניינים בזוגיות מחייבת אתך או שאינם מעוניינים להקים משפחה ולהביא ילדים). כמו כן, ללמוד לומר לא לכל גבר שברור שלמצבו ההרסני יהיו השלכות מרחיקות לכת על כל מערכת זוגית ועל יכולתו לגדל ילדים מאושרים (חוסר תפקוד בעבודה, שימוש קבוע בסמים, דיכאונות וכדומה). זה לא אומר שהגבר שעמו תהיי צריך להיות מושלם, אלא שהפשרה לא תעלה לך במחיר בלתי נסבל.

 

צעד שני: ללמוד להיות נוכחת

מכיוון שתמונת העולם הפנימית בנויה על משקעי עבר, כאשר אנו נוכחים בכאן ועכשיו היא למעשה אינה קיימת. גם היכולת לראות את המציאות בבהירות ולהבחין מי הוא באמת דורשת פוקוס ומיקוד. כמובן שלא ניתן להיות נוכחים ב-100% של הזמן, אך ניתן להגביר משמעותית את מרחב הנוכחות. איך עושים זאת? התרגול הבסיסי הוא למקד את תשומת לבך בנשימה, במראות או בקולות שסביבך למשך שנייה עד מספר שניות, כמה שיותר פעמים ביום.

 

כמו כן, כדאי לשלב מדיטציה ארוכה קצת יותר, בין 5-15 דקות מדי יום. על-מנת לעשות זאת מומלץ לשבת במקום שקט ובתנוחה שנוחה לך, בעיניים עצומות או פקוחות (בהתאם להעדפתך), ולמקד את תשומת הלב בנשימה, במראות ובקולות שסביבך. גם ישיבה מול השקיעה או בטבע יכולה לעשות את העבודה ולהגביר פוקוס ושלווה. כמובן שכדי לחזור לחושייך ולשפר את מצבך הנפשי יהיה עליך להיגמל מכל סוג של התמכרות, ובראש ובראשונה מההתמכרות ההרסנית למסכים שכיום הנה נחלת רבים.

 

בהצלחה!

 

 

שרון שחף היא מומחית לאימון רגשי

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
התחילי בבחינת מצבו התפקודי
צילום: Shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים