שתף קטע נבחר

נציב התלונות: "התובעות מהפרקליטות שיקרו בתיק רצח והסתירו מידע"

נציב התלונות על הפרקליטים מתח ביקורת חריפה על התנהלות התובעות בפרשת רצח מלפני כארבע שנים: הן הצהירו הצהרת שקר, הוציאו ראייה מבית המשפט ללא הודעה ועוד. הנציב: "דברים אלו מעוררים תחושת אי נוחות"

נציב התלונות על הפרקליטים, השופט בדימוס דוד רוזן, מותח ביקורת חריפה על התנהלות הפרקליטות בפרשת הרצח של רים מוסלמי ביפו, לפני כארבע שנים. לפי הנציב, התובעות מהפרקליטות לא אמרו אמת במהלך המשפט והסתירו מידע מהסנגורים של הנאשמת.

מוסלמי. התובעות שיקרו במהלך משפט הרצח ()
מוסלמי. התובעות שיקרו במהלך משפט הרצח

מדובר במשפט שהתנהל נגד עפאף גילאוי, שלפי כתב האישום הראשוני נטען כי היא רצחה את רים, שניהלה מערכת יחסים עם בן זוגה לשעבר. ממש לקראת סופו של המשפט הוחלט כי בשל קשיים ראייתיים אי אפשר יהיה להביא להרשעתה ברצח. בכתב האישום המתוקן נטען כי "אחר", שזהותו לא ידועה, החליט לפגוע במנוחה.

 

הסניגורים של גילאוי התלוננו בפני הנציב על התנהלות התובעות בתיק. לטענתם, התובעות הצהירו הצהרת שקר בבית המשפט וכן קוים, בהנחיית הפרקליטות, הליך של הובלה והצבעה תוך הימנעות מחקירת הנאשמת למרות שביקשה להיחקר. כמו כן הם טענו כי הפרקליטות הוציאה מרשות בית המשפט מוצג ללא אישורו או ידיעתו.

הנציב רוזן. "דברים אלו מעוררים תחושה בלתי נוחה של התנהלות לא ראויה" (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
הנציב רוזן. "דברים אלו מעוררים תחושה בלתי נוחה של התנהלות לא ראויה"(צילום: מוטי קמחי)

הפרקליטות דחתה בפני הנציב את טענות הסניגורים וטענה כי התנהלותה במהלך המשפט הייתה מקצועית ועניינית. לטענת הפרקליטות, כל ההחלטות שבוצעו נעשו בהתבסס על שיקול הדעת המקצועי והמשפטי של כלל הגורמים המטפלים ובאישור פרקליט המחוז.

 

הנציב מתח ביקורת חריפה על הפרקליטות וקבע כי נפל פגם חמור בהתנלהות התובעות, לאחר שנתגלה כי הצהירו בבית המשפט "עובדות לא מדויקות בלשון המעטה". הוא הוסיף כי לנאשמת עמדה הזכות למסור גרסתה במהלך החקירה וכי החוקרים היו מחויבים לתעד את הגרסה במלואה.

 

על העלמת הראייה מבית המשפט כתב הנציב כי "דברים אלו מעוררים תחושה בלתי נוחה של התנהלות לא ראויה, שהיה בה כדי להסתיר ולהחביא פעולות תביעה מעיני ההגנה ומעיני בית המשפט".

 

לנוכח "הפגמים החמורים" שמצא הנציב רוזן הוא המליץ בפני פרקליט המדינה להפיק את הלקחים המתאימים ולרענן את ההנחיות הרלוונטיות למניעת הישנות מקרים דומים בעתיד".

 

מהפרקליטות נמסר בתגובה:"הפרקליטות תלמד את ההחלטה, תתייחס לכל ההיבטים שעולים ממנה ותפיק את הלקחים הנדרשים. נשוב ונדגיש כי חלק מלקחים אלה כבר יושמו במסגרת הנחיית פרקליט המדינה שהתייחסה לדרך התיעוד של ראיונות עדים.

 

חשוב להדגיש כי על אף הקביעות בדבר פגמים שנמצאו, הנציב קבע שהפרקליטות פעלה בתום לב וללא כוונת זדון וכי כלל הטענות החמורות שייחסו לפרקליטות מתן הנחיות לביצוע חקירה פסולה ומגמתית נדחו כולן".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים