שתף קטע נבחר

תובע מיליונים: "בני נמסר לאימוץ ללא ידיעתי"

צעיר בן 19 הפך אב לילד שעל קיומו לא ידע, וחברתו לשעבר מסרה את הילד לאימוץ בלי לקבל את אישורו. הצעיר דרש לקבל את בנו, אבל המדינה מנעה את החיבור ביניהם. עכשיו הוא תובע 3.9 מיליון שקלים ממשרד הרווחה

המדינה סירבה להחזיר את הילד. אילוסטרציה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
המדינה סירבה להחזיר את הילד. אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

שנה ותשעה חודשים לאחר שבית המשפט העליון קבע כי "תינוק המריבה" יושב לאביו הביולוגי, תוגש היום (א')  לבית המשפט המחוזי בתל אביב תביעת פיצויים בסך 3.9 מיליון שקל נגד המדינה על ידי האב ובני משפחתו. התובעים טוענים כי התינוק נמסר לאימוץ בניגוד לחוק, מבלי לנסות לאתר את אביו, וגם כאשר גילה התובע מה אירע ודרש את בנו בחזרה - נלחמה המדינה כדי להשאירו באימוץ.

 

הסיפור החל ב-2016. חברתו לשעבר של האב, אז צעירה בת 18, גילתה כי הרתה רק כאשר הייתה בחודש השביעי. היא פנתה למשרד הרווחה, סירבה לגלות מי האב וביקשה לסייע לה למסור את הילד לאימוץ. ואכן, כחודש לאחר הלידה נמסר התינוק להורים מאמצים.

 

כמה חודשים לאחר מכן גילה הצעיר בן ה־19 במקרה כי הוא אב. חבר משותף שלו ושל האם יצר קשר באמצעות הפייסבוק עם אחותו של הצעיר, דודתו של התינוק, ומסר לה שהאם ילדה תינוק ומסרה אותו לאימוץ. הוא פנה למשרד הרווחה, המדינה סירבה להחזיר לו את התינוק, והוא נאלץ לפנות לבית־המשפט.

 

עו"ד ענת גינזבורג. "להרתיע וללמד לקח" (צילום: ברק אהרון) (צילום: ברק אהרון)
עו"ד ענת גינזבורג. "להרתיע וללמד לקח"(צילום: ברק אהרון)

באוקטובר 2016 קבע בית המשפט לענייני משפחה כי רשויות הרווחה לא בדקו מי האב הביולוגי כפי שנדרש מהן, ולכן האימוץ בוטל. המדינה עירערה, ובית־המשפט המחוזי בבאר שבע קבע כי התינוק יישאר אצל משפחתו המאמצת. התובע הגיש ערעור לבית־המשפט העליון, וזה ביטל את החלטת המחוזי וקבע כי האימוץ מבוטל וכי התינוק יועבר לאביו הביולוגי. בקשה לדיון נוסף, אשר הוגשה על ידי משרד הרווחה, נדחתה, והתינוק הועבר לידי האב כשהיה בן שנה וחודשיים.

 

עכשיו תובע האב פיצויים באמצעות עו"ד ענת גינזבורג, בטענה כי "רשלנות ומחדלים חמורים של משרד הרווחה, אשר גרמו למסירת בנו לאימוץ ללא ידיעתו וללא הסכמתו, גרמו לכך שחייו של האב לא היו חיים וייסורי גיהינום עברו עליו".

 

לטענת התובעים, לא נעשתה חקירה כדי לגלות את זהותו של האב למרות שהאם מסרה מעטפה עם פרטיו לרשויות, התינוק נמסר לאימוץ בניגוד לחוק, ומשרד הרווחה "הוסיף חטא על פשע כשנלחם להותירו אצל ההורים המאמצים ועשה ככל יכולתו על מנת להותיר את האב מול שוקת שבורה, תוך גזילת זכותו הבסיסית לאבהות ולגידול ילדו".

 

עו"ד גינזבורג מדגישה בכתב התביעה כי "בית המשפט העליון מתח ביקורת קשה על רשויות הרווחה, שהרחיקו לכת בלהיטותן לגזול את התינוק מאביו הביולוגי", ומוסיפה כי "יש להטיל על משרד הרווחה פיצויים עונשיים בסכום גבוה, שיהיה בהם כדי להרתיעו וללמדו לקח על מנת שמקרים חמורים שכאלה לא יישנו".

 

טרם הוגש כתב הגנה. משרד העבודה והרווחה מסר בתגובה: "לכשתוגש התביעה המשרד יבחן את הטענות ויגיש את תגובתו לבית־המשפט כמקובל ובהתאם לחוק".

 

הכתבה מתפרסמת גם ב"ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים