מחו ושפכו שקי מלט: הכניסה לירושלים נחסמה לזמן קצר
הכניסה לירושלים והיציאה ממנה באזור גשר המיתרים נחסמה עקב הפגנת עובדי מלט הר-טוב. הם מוחים על יבוא בהיצף מטורקיה ויוון. יבואני המלט: "מפתיחת התחרות המחירים צנחו"
הכניסה לירושלים והיציאה ממנה באזור גשר המיתרים נחסמה לתנועה הבוקר (יום א') בעקבות מחאת עובדי חברת "מלט הר-טוב". המפגינים, שמוחים על כך שמחיר המלט המיובא לישראל זול יותר מהמחיר של המלט המיוצר בארץ, שפכו על הכביש שקי מלט במשקל של 4 טון. כעבור זמן קצר נפתח הכביש מחדש לתנועה.
בחודש האחרון הפגינו עובדי "מלט הר-טוב" כמה פעמים מול משרד האוצר ומול הכנסת, וחסמו באזורים אלה את הכבישים. בעבר היה בישראל מפעל מלט אחד בלבד, אולם בהוראת הממונה על ההגבלת העסקיים פוצל המפעל לשני יצרנים יחידים: "נשר" ו"מלט הר-טוב".
במהלך כהונת שר האוצר משה כחלון החלה רפורמה של ייבוא מלט לישראל. תעשייני המלט ציינו בהקשר זה כי "הרפורמה הורגת את התעשייה המקומית. לא ייתכן שמייבאים מלט במחיר נמוך בהרבה מהתעשייה המקומית, זה פוגע בעצמאות ייצור המלט במדינה וזה נגד החוק בכלכלות רבות בעולם".
לדברי המפגינים, הפתרון במקרים אלה הוא לרוב הטלת מסים על ייבוא המלט לצורך איזון המחירים ומניעת פגיעה בכלכלה המקומית. בשבוע שעבר התכנסה הוועדה המשותפת המייעצת על "היטלי היצף" במשרד הכלכלה ובמשרד האוצר והחליטה שלא להטיל את היטלים על ייבוא המלט.
נשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש אמר ל-ynet: "ההפגנה של העובדים היא תוצאה של החלטה שגויה של הועדה שמשדרת מסר לפיו במדינת ישראל 2018 חוק הוא בגדר המלצה בלבד- והפרתו אפשרית וראויה אם היא מגשימה מטרה פופוליסטית לטווח קצר ומהווה רמיסה גסה של המשק המקומי. על השרים לאמץ את מסקנות הממונה על היטלי הסחר כלשונן ולהורות על הטלת היטל כנקבע במסקנותיו".
יבואני המלט מסרו בתגובה להפגנת העובדים הבוקר: "בהתאם למדיניות משרדי האוצר והכלכלה, מאז פתיחת התחרות בתחום המלט והבטון ירדו המחירים בכ-30%, למרות התנגדות מונופול המלט ושלוחיו. המרוויחים הגדולים מירידת המחירים הם הציבור הרחב, רוכשי הדירות ותקציב המדינה, שחסכו מיליארדי שקלים. זאת, כפי שקבעה הוועדה, מבלי שיגרם נזק לתעשייה המקומית. נמשיך לקדם את מדיניות ממשלת ישראל להורדת יוקר המחיה ולהקלה על הזוגות הצעירים".