שתף קטע נבחר

בעקבות גילוי הנוכחות הדלה של חברי ועדת הסל: ארגוני החולים דורשים ייצוג

סערה בעקבות הפרסום שגילה כי רבים מחברי ועדת סל התרופות לא טורחים להגיע לכל הישיבות. באגודה לזכויות החולה קוראים לשלב חולים בדיונים במקום החברים הנעדרים: "להחלטות יש השלכות הרות גורל"

הם נבחרו לאחד התפקידים הרגישים והחשובים ביותר: ועדת סל התרופות שמכריעה אילו תרופות יסובסדו על ידי המדינה וחורצת גורלות. אבל בדיקת "ידיעות אחרונות" גילתה אתמול כי לא מעט חברי ועדה לא מגיעים לישיבות ולא משתתפים בדיונים הדרמטיים. הפרסום עורר סערה במערכת הבריאות, וקריאות לשינוי בהתנהלות הוועדה.

  

כך לדוגמה, אורנה הוזמן־בכור, יו"ר דירקטוריון נמל אשדוד שמשמשת כ"נציגת ציבור", ופרופ' עידית מטות, רופאה מרדימה ובכירה ביחידה לטיפול נמרץ בבית החולים איכילוב, נעדרו משש מתוך עשר ישיבות שהתקיימו עד היום.

 

כמו כן ד"ר טליה גולן, אונקולוגית משיבא, החמיצה ארבע ישיבות וכך גם ד"ר ניקי ליברמן, נציג שירותי בריאות כללית ואלון מסר, סגן הממונה על התקציבים במשרד האוצר. מכשליש מהדיונים נעדר הרב אברהם מנלה, מנכ"ל חברה קדישא בתל־אביב, ועו"ד מרים כבהא, נציבת שוויון הזדמנויות בעבודה במשרד הכלכלה - שניהם נציגי ציבור, שאמורים להשמיע את קולם של החולים בוועדה. בוועדת סל התרופות אמרו בתגובה כי לחלק מהחברים יש התחייבויות אחרות, והם ישתתפו בישיבות המכריעות.

 

ראוי לציין כי יש חברי ועדה שלא החמיצו שום דיון.

 

חברי ועדת סל התרופות שלא מחמיצים אף דיון ()

"ההיעדרויות הן מסר קשה של ניתוק ואטימות"

לאור הנתונים, דורשים חולים כי נציגים מטעמם ייקחו חלק בדיונים. שמוליק בן־יעקב, יו"ר האגודה לזכויות החולה, אמר אתמול: "היעדרות חברי ועדת הסל מהדיונים ותגובת הוועדה על כך שבאופן טבעי יש לחבריה מחויבויות חשובות שנקבעו לפני מינויים לוועדה צורמת במיוחד לאור היעדרם של נציגי חולים מההרכב.

 

כידוע, השתתפות בדיוני ועדת הסל מחייבת השקעה רבה מצד החברים שנדרשים לדון במאות טכנולוגיות, ולהחלטותיהם השלכות הרות גורל על עתידם של חולים רבים. לכן, חובה כי בקרב נציגי הציבור בוועדה יהיו נציגים של ארגוני החולים שמחויבותם העיקרית היא למציאת פתרונות עבור ציבור החולים ומוכנים להשקיע ימים כלילות ככל שנדרש".

  

לדברי ח"כ איציק שמולי (המחנה הציוני): "כנראה שחלק מחברי הוועדה לא הפנימו עדיין שאלפי אנשים שזקוקים לתרופה נושאים את עיניהם אליהם בציפייה ובתקווה.

 

"ההיעדרויות האלה מעבירות מסר קשה של ניתוק ואטימות. חברי הוועדה חייבים להתייחס לכך בחרדת קודש, ומי שלא יכול למלא את תפקידו שיפנה את מקומו לאחרים שיוכלו לעשות זאת". לדברי מנכ"ל של אחת מנציגויות חברות התרופות הגדולות בארץ, "לא ייתכן שהחלטות מתקבלות מבלי שיש דיון מעמיק ורציני וללא נוכחות רחבה של חברי ועדת סל התרופות. מצופה שמשרד הבריאות יקבע רף היעדרויות מקסימלי לכל חבר ועדה".

  

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
ועדת סל התרופות
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים