שתף קטע נבחר

Mi 8 Pro: המכשיר שהתקשינו להחזיר

פאבלט הדגל החדש של שיאומי הוא אחד המכשירים החזקים והמהירים בשוק - בחצי מהמחיר שמציעות יצרניות הפרימיום. אם תתפשרו על אורך חיי הסוללה ותתרגלו לממשק המסורבל של היצרנית הסינית, תקבלו עסקה משתלמת

זה אולי נשמע קצת כמו "אוי אוי אוי", אבל אחורי הקלעים של סקירות הסמארטפונים יכולים להיות מעיקים: בטח ובטח כשמקבלים מכשיר פחות מוצלח, אבל גם כשמדובר במכשיר טוב - תחושת ההתלהבות ממנו נמתחת מקסימום על פני ימים אחדים. בסוף, כבר ממש מחכים לחזור הביתה, אל הטלפון האישי. ההפתעה הגדולה בפאבלט הדגל של שיאומי, ה-Mi 8 Pro, חלחלה עם ההבנה שמדובר במכשיר שפשוט קשה להחזיר.  

 

 

היצרנית הסינית ממוקמת היום במקום הרביעי בנתח המכירות של שוק הסמארטפונים: ברבעון השלישי של השנה היא מכרה קצת יותר מ-34 מיליון יחידות, זינוק של כ-21 אחוזים מהתקופה המקבילה בשנה שעברה. המספרים האלה הם תוצאה של עבודה מאומצת, שממוקדת בעיקר בייצור מכשירי ביניים במסגרת של כל-כך הרבה סדרות שכבר אי אפשר באמת לעקוב. אבל היא גם תוצאה של קיפאון בחדשנות בשוק, ושל מיאוס כללי ברף המחירים המטפס של מותגי הפרימיום. ברווח הקטן שנוצר, שיאומי יצרה כאן סמארטפון שמרגיש פרימיום כמעט מכל בחינה, במחיר של מכשיר ביניים לא מוצלח אך ממותג.

 

נתחיל מבחוץ. הכל כבר נאמר על מידת ה"השראה" ששואבת שיאומי הסינית מיצרניות מובילות אחרות בבחירות העיצוביות. אלא שהפעם הוא מושך את העין במיוחד, בזכות קווים נקיים, מגרעת בחלקו העליון של מסך הנמתח כמעט מקצה לקצה, כפתור הפעלה אדום בוהק והדובדבן שבקצפת - גב שקוף. זה לא שאף אחד לא חשב על זה קודם (ב-HTC U12 למשל), אלא שהפעם זה פתאום עובד. יכול להיות שמדובר בקריצה אפקטיבית רק בשבילנו, ילדי שנות ה-90, שמוחזרים כאן אחורה לימי הטלפון השקוף שהגיע במתנה עם רכישת מנוי לעיתון נוער. עם הנוסטלגיה או בלעדיה - מדובר בבחירה עיצובית מוצלחת במיוחד.

 

Mi 8 Pro שיאומי (צילום: אסף קוזין)
געגועים לטלפון השקוף. Mi 8 Pro שיאומי(צילום: אסף קוזין)

 

המפרט הבסיסי של Mi 8 Pro הוא כמעט נטול פשרות: הוא מגיע עם מעבד סנאפדרגון 845 של קוואלקום, שטח אחסון של 128GB וזיכרון פנימי (RAM) של 8GB. אלה הופכים אותו לאחד המכשירים היותר מהירים כיום בשוק - גם בקרב מותגי הפרימיום. הממדים הפיזיים שלו נוחים במיוחד: מסך בגודל 6.21 אינץ', בטכנולוגיית Super AMOLED וברזולוציית +FHD, על גוף במשקל 177 גרם. אל תוך כל הטוב הזה תוכלו להוסיף את הטרנד החם בשוק - סורק טביעת אצבע המוטמע מתחת למסך. תהליך ההגדרה שלו התגלה כסיוט מתמשך, בעיקר עבור משתמשות (או משתמשים) שמטפחות ציפורניים - עדות לדומיננטיות הגברית בעיצוב ופיתוח של מוצרים טכנולוגיים. השימוש בסורק התת-צגי מחייב הסתגלות של כמה שעות, אולם בסופו של דבר הוא התגלה כנוח ואינטואיטיבי למדי.

 

תהליך מייגע של הגדרת הסורק (צילום מסך)
תהליך מייגע של הגדרת הסורק(צילום מסך)

 

הסמארטפון הזה מגיע עם מערך צילום אחורי כפול של 12MP בכל עדשה, המתוגבר בצד התוכנה עם יכולות בינה מלאכותית לשיפור איכות התמונות, ובצדו הקדמי מצלמת 20MP. גם כאן, באופן מפתיע, דווקא יכולות הצילום שלו בתנאי תאורה פחות אופטימליים התגלו לטובה - הרבה פרטים וכמעט בלי מריחות. זאת בזמן שתמונות שצולמו באור יום, ומצלמת הסלפי במיוחד, יצאו מעט מגורענות. כפתור ה-AI שמופיע בחלק העליון של מסך הצילום מאפשר להפעיל ולכבות את יכולות הבינה המלאכותית של המצלמה. על פי הפרסומים המצלמה יודעת לזהות למעלה מ-200 סצינות ואובייקטים, אבל הזיהוי מתרחש בצורה איטית יחסית ועבור אובייקטים ברורים בלבד. כנראה שתצטרכו להמשיך להתפקס על הצלחת במשך שניות ארוכות לפני שיבליח האייקון הקטן של סכין ומזלג, שייתן לכם אינדיקציה שהמצלמה זיהתה מה מונח לפניה. 

 

 

שיאומי (צילום: אסף קוזין)
עוד הרשאה ועוד הרשאה(צילום: אסף קוזין)

עקב האכילס המשמעותי במכשיר הוא במערכת ההפעלה. ה-Mi 8 Pro מגיע עם אנדרואיד 8.1 בבסיס, וכרגיל עם מעטפת מבית היצרנית - MIUI. בשליפה ראשונה מהקרטון גרסת המעטפת היא 9.0, אבל בהפעלה ראשונה כבר תידרשו לעדכן לגרסה 10. משתמשי שיאומי ודאי כבר מורגלים בסרבול של המעטפת: התראות מיותרות כמו "השעון המעורר שלך פעל מתישהו הבוקר", רטט ספונטני שגורר חיפוש היסטרי אחרי התראות נעלמות (לעיתים גם מבלי למצוא), וגולת הכותרת - הרשאות. כל כך הרבה הרשאות. כדי להשתמש באפליקציית מזג האוויר המובנית או להוריד ערכת נושא חינמית, תידרשו לתת גישה לכל פינה במכשיר, כולל מיקום וגישה לתמונות ולמיקרופון - בלי שום סיבה הגיונית נראית לעין. מי שלא מעוניינים להעניק את צרור המפתחות למחשבון של שיאומי, פשוט לא יוכלו להשתמש בכלים המובנים.

 

צילום לילה מפתיע לטובה (צילום: הגר בוחבוט)
צילום לילה מפתיע לטובה(צילום: הגר בוחבוט)

 

ויש עוד שני חסרונות בולטים: מכשיר הפרימיום של שיאומי אינו עמיד במים באופן רשמי (ולמרות זאת, ברשת כבר אפשר לראות שורה של מבחני עמידות במים שאותם הוא צלח בהפתעה), והסוללה שלו היא לא יותר מסבירה. מדובר בסוללה בנפח 3,000mAh - שאינו גדול במיוחד, ובשימוש סביר היא רק בקושי הצליחה להחזיק מעמד עד סוף יום העבודה.

 

ובכל זאת, במאזן הוויתורים, הפאבלט של שיאומי משתלם במיוחד. מדובר במכשיר מהיר, עם מפרט טכני חזק ועיצוב מפתיע - שעולה בדיוק חצי מהדגמים המתחרים של יצרניות הפרימיום. המחיר המומלץ של Mi 8 Pro עומד על 2,600 שקלים אצל "המילטון", היבואנית הרשמית, ובמסגרת הזאת הוא לחלוטין עולה על הציפיות.  

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אסף קוזין
Mi 8 Pro של שיאומי
צילום: אסף קוזין
מומלצים