שתף קטע נבחר

ההורים הסכימו, ביהמ"ש לא: בני 17 לא יינשאו

נערה בהיריון ובן זוגה קבעו מועד לחתונה והזמינו אולם, אולם השופטת אביבית נחמיאס קבעה שהם עדיין לא בשלים ואין הצדקה לסטות מהחוק

בית המשפט למשפחה בצפת דחה לאחרונה בקשה של נער ונערה כבני 17 להינשא זה לזו במרץ הקרוב לנוכח הריונה של הצעירה. השופטת אביבית נחמיאס קבעה שהקטינים עדיין לא בשלים למהלך, וכי ההיריון או הזמנת האולם לחתונה לא מצדיקים לסטות במקרה הזה מלשון החוק הקובעת כי גיל הנישואים עומד על 18 שנים.

 

בני הזוג, שעזבו את אורח החיים החרדי, הכירו דרך האינסטגרם ותוך שלושה חודשים עברה הנערה לגור עם בן זוגה בבית אמו. בחלוף זמן קצר היא נכנסה להיריון והשניים החליטו להתארס ולהתחתן.

 

לאחר שקבעו מועד לחתונה והזמינו אולם הם הגישו לבית המשפט בקשה לקבל היתר להינשא למרות גילם, כדי להספיק להתחתן לפני הלידה. אמו של הקטין והורי הנערה הביעו תמיכה בנישואים, אולם אביו של הנער (שכמעט לא נמצא עמו בקשר) הביע התנגדות וביקש שהזוג ימתין עד גיל 18.

 

העובדת הסוציאלית שנפגשה עם בני הזוג התרשמה שהם לא בשלים להינשא והודיעה כי אין הצדקה לסטות מהוראות החוק במקרה הזה. להתרשמותה, מדובר בזוג שנמצא בשלב בוסרי מאוד של הזוגיות ועדיין לא מוכן לקחת אחריות ולקיים חיי משפחה בוגרים. זו הייתה גם עמדתו של היועץ המשפטי לממשלה.

 

השופטת נחמיאס קיבלה את גישת גורמי המקצוע וכתבה: "התרשמתי משני קטינים נעימי הליכות, שאהבה תמימה שורה ביניהם, והם מלאי בטחון כי די באהבה זו ובאמונה זה בזו כדי להצליח בחיי הנישואין".

 

לצד זאת, היא ציינה שהתרשמה שהנערה חסרת בשלות רגשית ונפשית להינשא. רושם זה נוצר לאור העובדה שלא הצליחה לענות על השאלות שנשאלה לבדה ונעזרה שוב ושוב באמה או בבן זוגה. הנער אמנם בשל יותר, קבעה, אך הוא עדיין לא אחראי מספיק לנהל חיי משפחה.

 

בפסק הדין צוין כי שני הקטינים נשרו מהלימודים, לא התמודדו עם קשיים ואתגרים בחייהם, והתנהגו בחוסר אחריות כשהחליטו לעבור לגור יחד מבלי לבקש רשות ומבלי להיוועץ עם הוריהם. התנהלותם הפזיזה באה לידי ביטוי גם מכך שהם לא הגיעו לשלוש פגישות שנקבעו להם עם העובדת הסוציאלית ואיחרו בחצי שעה לבית המשפט מבלי להרגיש שמץ של אי נוחות.

 

השופטת ציינה כי כבר נפסק שהיריון או הזמנת אולם במועד מסוים לא נחשבים לנסיבות מיוחדות שמצדיקות לסטות מהוראת החוק שהעמידה את גיל הנישואים על 18 שנים. היא הוסיפה כי אינה סבורה שדחיית החתונה עד שימלאו לבני הזוג 18 תגרום להם נזק חברתי או אחר, בין היתר לנוכח העובדה שממילא כבר עזבו את אורח החיים החרדי.

 

משכך הבקשה נדחתה. לפני סיום השופטת הביעה תקווה שאהבתם של בני הזוג הצעירים תמשיך, תפרח ותצלח לאורך שנים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אילוסטרציה
צילום: shutterstock
יובל יוסף
עו"ד רונן כרמי
יובל יוסף
מומלצים