שתף קטע נבחר

יראו את הכנסת מהבית? המפסידים בפריימריז העבודה

הסקרים אומרים שרוב חברי הרשימה החדשה לא ייכנסו, בהם ח"כים ותיקים וצעירים כאחד. כבל הולך אחרי קרב עם גבאי, יוסי יונה קרא לחיבור עם מרצ ומצא עצמו במקום שייחשב ריאלי רק בליכוד. סויד עוד אולי תמצא עצמה בפנים

  

 

מפלגת העבודה הגיעה לפריימריז שנערכו אתמול (ב') כשהיא חבוטה וחבולה. אם לא יהיו הפתעות מרעישות בחודשיים הקרובים, על פי הסקרים, ב-9 באפריל מה שיישאר מהמפלגה של בן גוריון יהיה בעיקר שממה שמישהו יצטרך להפריח.

 

כל העדכונים וכל מה שצריך לדעת על בחירות 2019 במקום אחד - מתחם הבחירות של ynet

 

בחודשים האחרונים נאבקו 44 אנשים על מקום ריאלי ברשימה של אבי גבאי, 14 מהם היו חברי כנסת בקדנציה האחרונה.

 

רגע אחרי שתוצאות האמת נספרו ופורסמו, אנו נפרדים מחברי הכנסת שככל הנראה, לפי מיקומם בפריימריז והסקרים מנבאי השחורות, כנראה ייראו את דיוני הכנסת הבאה בטלוויזיה.

 חברי כנסת ח
.

איתן כבל מצביע בקלפי (צילום:יאיר שגיא)
איתן כבל מצביע בקלפי(צילום:יאיר שגיא)

 

איתן כבל – מקום 15 ברשימה לכנסת הבאה

מי ששימש כמזכ"ל המפלגה והיה תמיד קרוב לצמרת שלה מוצא את עצמו הלילה הרחק מאחור וללא סיכויים אמיתיים להגיע למקום ריאלי. יו"ר ועדת הכלכלה בכנסת האחרונה, שתחת שרביטו ניהלה כמה מלחמות עיקשות נגד פוליטיקאים בכירים בליכוד, מוצא את עצמו מחוץ למפלגת האם שלו.

 

ייתכן שהמקום הנמוך שבו זכה נקבע בשל מלחמתו מול יו"ר המפלגה אבי גבאי בשבועות האחרונים. כעת, לאחר 20 שנים בכנסת מסתמן כי כבל לא יהיה חלק מהמשכן בכנסת הבאה.

 

בכנסות ה-16, ה-17 וה-19 כיהן כיושב ראש סיעת העבודה, כמזכ"ל מפלגת העבודה, כשר הממונה על רשות השידור, כחבר ועדת החוץ והביטחון של הכנסת וכיושב ראש ועדת המשנה למוכנות צה"ל. בכנסת האחרונה נבחר לכהן כיו"ר ועדת הכלכלה, שבה נלחם בין היתר בשר התחבורה, ישראל כץ בכמה נושאים וכיו"ר ועדת החקירה לחקר מתן אשראי ללווים עסקיים גדולים.

פריימריז מפלגת העבודה  (צילום: מוטי קמחי)
אחת נדחקה, השנייה עוד אולי תיכנס - בירן וסויד(צילום: מוטי קמחי)

 

רויטל סויד – מקום 9 ברשימה לכנסת הבאה

חברת הכנסת המסיימת קדנציה ראשונה במשכן קיוותה אמנם להגיע למקום גבוה יותר בפריימריז הללו, אך הבוחרים העניקו לה מקום שעל פי הסקרים מבטיח לה מאבק אפשרי על כיסא בכנסת הבאה.

 

סויד, עורכת דין במקצועה, עשתה רבות בכנסת הנוכחית והייתה חברה בוועדה למינוי דיינים, וועדת החוקה, חוק ומשפט ובוועדות הפנים ואיכות הסביבה. במהלך הקדנציה השיגה סויד כמה הישגים בולטים. בפברואר 2016, בעקבות הצעת חוק שלה להכיר בזוגות חד מיניים כהורים שכולים ובבני זוגם כאלמן או אלמנה, יצא שר הביטחון דאז משה יעלון בהצהרה תומכת במהלך. בנוסף, בעקבות הצעת חוק שהגישה אישרו לחיילים לנסוע בחינם בתחבורה ציבורית גם אם הם אינם לובשים מדים.

 (צילום: יצחק הררי, דוברות הכנסת) (צילום: יצחק הררי, דוברות הכנסת)
(צילום: יצחק הררי, דוברות הכנסת)

סאלח סעד – מקום 17 ברשימה לכנסת הבאה

השם סאלח סעד אינו שגור בפי כל מי שמתעניין בפוליטיקה הישראלית, אפילו לא בפיותיהם של מצביעי מפלגת העבודה. עבור רובכם הוא כנראה ייזכר כחבר הכנסת שלקה בליבו בנובמבר האחרון והועבר לבית החולים לעבור צנתור. בעקבות היעדרותו אז מהמליאה, לא עבר חוק קצבת הזקנה של חברו לסיעה איציק שמולי.

 

סעד נחשב לדמות צבעונית במפלגת העבודה, חבר הכנסת הדרוזי שהוצב במקום ה-26 ברשימת המחנה הציוני לפני ארבע שנים נכנס למליאה עם פרישתו מנואל טרכטנברג באוקטובר 2017. אחרי כשנה וחצי בכנסת, לסעד נזכור בעיקר את העובדה שבשלהי המשבר הקואליציוני במרץ האחרון חיבר שיר לראש הממשלה על בסיס מנגינת שיר הילדים "יונתן הקטן".

ח"כ יוסי יונה (צילום: דוברות הכנסת – הדס פרוש) (צילום: דוברות הכנסת – הדס פרוש)
ח"כ יוסי יונה(צילום: דוברות הכנסת – הדס פרוש)

 

יוסי יונה – מקום 26 ברשימה לכנסת הבאה

על אף שהיה מבין חברי המפלגה הראשונים שתמכו פומבית ביו"ר המפלגה אבי גבאי, בבחירות לתפקיד לפני כשנה וחצי, יונה ככל הנראה לא יזכה לראות את

הכנסת הבאה ממושבי המליאה. חבר הכנסת הביע את דעתו בשבועות האחרונים שבכדי להצליח, מפלגתו חייבת להתאחד שוב או עם מרצ או עם התנועה של ציפי לבני – מהלך שייתכן שפגע בתמיכה שקיבל מצד המצביעים.

 

כחבר כנסת, יונה ייזכר בעיקר כיו"ר השדולה לחיזוק החינוך הציבורי בישראל. במסגרת זו, העביר ביוני 2017 בקריאה שלישית תיקון חוק שיזם ולפיו המדינה תממן חינוך חינם לילדים חולים בגילאים 3–4 ולא רק מגיל 5 כפי שהיה טרם העברת החוק.

 

 

משה מזרחי – מקום 24 ברשימה לכנסת הבאה

אחרי שתי קדנציות בכנסת ישראל, הראשונה מלאה והשנייה קצרה ובת ארבעה חודשים בלבד, ניצב בדימוס משה מזרחי יצפה בכנסת הבאה בעיקר מהטלוויזיה, ואולי יראה אותה בהופעות אורח בוועדות שונות.

 

מזרחי, אשר פעל נמרצות בכנסת ה-16 מטעם סיעת עבודה בשלל נושאים, כגון חוק חופש המידע, לא ממש יכול היה לעשות רבות מאז חזרתו לכנסת באוקטובר האחרון, לאחר שהחליף במליאה את ח"כ זוהיר בהלול שפרש. במעט הזמן שהיה הפעם בכנסת שימש מזרחי כחבר הוועדה לביקורת המדינה.

תוצאות הפריימריז בעבודה ()
רשימת העבודה לכנסת ה-21

 

לאה פדידה – מקום 19 ברשימה לכנסת הבאה

אחרי קדנציה אחת, חברת הכנסתה פדידה ככל הנראה תיפרד מהמשכן. פדידה, אשר משמשת כחברת כנסת מאז אוקטובר 2017 כשהחליפה את אריאל מרגלית, ככל הנראה תיזכר יותר מכל כחברת הכנסת שרבה עם לא אחר מהבולדוג, ח"כ מיקי רוזנטל ממפלגתה.

 

האירוע התרחש ביולי האחרון במהלך דיון של בישיבת הסיעה שבו דנו כיצד להצביע ההקשר לבקשת ארגון "שוברים שתיקה" להיכנס לבתי ספר. במהלך הדיון החלו דין ודברים חריפים בין השניים, שבסופם הגישה פדידה תלונה לוועדת האתיקה של הכנסת נגד רוזנטל. לצד כל זאת עסקה פדידה בקידום הצעות חוק פרטיות הקשורות בעיקר לנישואין ונישואין אזרחיים.

 

נחמן שי – מקום 21 ברשימה לכנסת הבאה

אחרי שלוש קדנציות בכנסת ישראל, אחת מטעם מפלגת קדימה והשתיים האחרונות עם מפלגת העבודה, נראה ש"המרגיע הלאומי לא ישוב לכנסת אחרי 9 באפריל. שי, נחשב לחבר כנסת מוערך, העביר ויזם כמה חוקים בכנסת לאורך תקופת כהונתו.

 

שי השתעשע עם רעיון עזיבת הכנסת מוקדם יותר בשנה שעברה, כששקל לרוץ לראשות עיריית ירושלים, אך לבסוף נמנע מכך. בכל הקשור לבחירות הקרובות הביע שי לא פעם את רצונו שלא יהיו חיבורים בין מפלגת העבודה למרצ, לנוכח תוצאותיו היום ייתכן וטעה.

 

מיכל בירן – מקום 13 ברשימה לכנסת הבאה

חברת כנסת נוספת שככל הנראה תסיים שתי קדנציות במליאה אך יותר מאשר עבודתה הפרלמנטרית בכנסת, תיזכר בשל ריב קולני עם עמית למשכן - חבר הכנסת אורן חזן. בירן, שבעברה הייתה העוזרת הפרלמנטרית של שלי יחימוביץ, נכשלה בניסיונה להפוך למזכ"לית המפלגה בינואר 2017. היא פעלה רבות במהלך שנותיה בכנסת למען קידום הקהילה הגאה וכן לגבי תנועות הנוער.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
נדחקו ממקום ריאלי. סויד ובירן
צילום: מוטי קמחי
מומלצים