שתף קטע נבחר

6 טיפים שיעזרו לכם לנהל זוגיות במקום העבודה ולהישאר בחיים

העבודה היא המקום הנפוץ ביותר למצוא בו בני זוג, אבל איך אפשר לשמור על מערכת יחסים שתשרוד גם את המוזרות שבניהול קשר עם הקולגה?

בשיתוף Alljobs

 

שכחו מאתרי היכרויות! אחד מהמקומות הטובים ביותר להכיר בן או בת זוג הוא מקום העבודה שלכם. מחקרים מראים כי כשליש ממערכות היחסים מתחילות שם, אז אל תהיו מופתעים. מעבר לזה, יש עקרון פסיכולוגי די פשוט שמסביר את ההתאהבות בקולגה: ככל שאתם מבלים יותר זמן עם מישהו, סביר להניח שתכירו אותו או אותה לעומק ותמצאו מכנה משותף וחיבור.

 

דרושים רועי צאן: מצעד העבודות המשעשעות

עובדי ההייטק בישראל, גרסת 2019: מיהם ומה הם רוצים?

צרות טובות: כך תבחרו בין שתי הצעות עבודה נהדרות

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

למערכות יחסים במקום העבודה יש בונוסים מיוחדים, כמו לראות אחד את השני המון, אבל יש גם לא מעט חסרונות, כמו למשל קנאה או הקנטות מצד חברים לעבודה, אי יכולת להתאוורר מהקשר לכמה שעות ועוד. ג'יימס פריס, מומחה ומאמן אישי בנושא דייטים מבריטניה (כן, יש דבר כזה!) תרם לאתר Total Jobs אוסף של טיפים יקרי ערך לניהול זוגיות מוצלחת בין כותלי מקום העבודה.

  (צילום: shutterstock)
"כשליש ממערכות היחסים מתחילות בעבודה"(צילום: shutterstock)
 

אז אם אתם כבר בתוך מערכת יחסים עם קולגה, או שוקלים את העניין, הנה כמה כללים שיעזרו לכם לנהל מערכת יחסים בריאה יותר, ולעבוד על דברים לפני שהבעיות מתחילות:

 

1. לפחות בהתחלה - שמרו על זה בסוד

כשהקשר עדיין טרי, אתם לא חייבים להכריז עליו לחברים בעבודה. חלק ממקומות העבודה גם לא בדיוק יאהבו את הרעיון, אז עדיף לא לעשות מזה עניין כשזה עדיין בחיתולים.

 

"אם שואלים אתכם" מוסיף פריס, "אתם יכולים להודות שנפגשתם כמה פעמים, אבל אינכם חייבים להצדיק או להסביר את עצמכם."

 

2. השאירו את העבודה בעבודה

אף פעם אל תקחו אתכם הביתה בעיות מהעבודה, למען איזון בריא של עבודה-בית. אם יש לכם איזושהי בעיה הקשורה במקום העבודה, הדבר האחרון שכדאי לכם לעשות זה להמשיך לדסקס על הנושא אחרי שעות העבודה. פריס מסביר: "זה רק מוביל לשליליות כשכל מה שאתם אמורים לעשות בשעות האלה זה להירגע יחד".

 

3. הציבו גבולות ברורים

"אל תסכנו את העבודה שלכם בכך שתגרמו לאנשים אחרים לחוש אי נוחות", אומר פריס ומסביר: מקום עבודה בבסיס שלו אינו הלוקיישן האידיאלי למחוות רומנטיות כמו מבטים, חיבוקים ונשיקות בפומבי. כדי לשמור על מצב שבו הקשר שלכם לא מסב אי נוחות לסובבים אתכם, התייחסו לפרטנר שלכם באותה דרך שבה אתם מתייחסים ליתר הקולגות (זה בסדר, הם יודעים שאתם ביחד גם בלי שתביכו אותם).

 

4. זכרו ש"לקירות יש אוזניים"

לא משנה כמה נדמה לכם שיש פרטיות, מישהו תמיד מקשיב. פריס מציע לעולם לא להניח שאתם לגמרי לבד ולהימנע מלשלוח למשל עניינים אישיים או רכילות במייל של העבודה. זו הדרך המהירה לעורר בעיות.

 

5. שמרו על המרחב הפרטי שלכם

לגבי פרטיות והימנעות משחיקה, מציע פריס למי שבחר לעבוד ולבלות ביחד, לשמור גם על זמן פרטי שבו לא תתרועעו אחד עם השני ובו תשקיעו דווקא ביחסים עם חברים אחרים לעבודה. "המתנה הגדולה ביותר שתוכלו לתת למישהו היא הסיכוי להתגעגע אליכם, אז אל תחששו לשמור על מרחק ביניכם מדי פעם."

 

6. קחו בחשבון גם את התרחיש הגרוע ביותר

לסיום, מציע פריס, לא להתעלם מהדבר שעליו אף אחד לא רוצה לחשוב בהתחלה וזה "מה נעשה אם זה לא ילך". הרי להמשיך לעבוד עם האקס שלכם, ולראות אותו או אותה מדי יום, זה כנראה הדבר הגרוע ביותר שיכול לקרות. אבל גם לזה יש פתרון - "תמיד כדאי לדבר על מה יקרה אם תיפרדו. אני יודע שזה לא דבר נחמד לדבר עליו, אבל זה יכול למנוע מכם לחפש עבודה אחרת בעתיד."

 

וכמובן, שכשמתכננים מראש מה יהיה אם, ומסכימים לסיים דברים במקצועיות, אולי גם אפשר להמשיך לעבוד באותה מקצועיות יחד.

 

הכותבת היא מנהלת תוכן בנושא עבודה וקריירה ב-AllJobs

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים