שתף קטע נבחר

מצביעים משם לכאן

מאות ישראלים הגיעו לקונסוליה המקומית שלהם ומימשו את זכות ההצבעה הרבה לפני כולם. הקלפיות עושות את דרכם לישראל

בשבוע שעבר לבשו הקונסוליות הישראליות ברחבי העולם, חג. הן העמידו קלפיות חגיגיות, סדרו את פתקי ההצבעה והמתינו למאות הישראלים בעלי זכות ההצבעה שיגיעו וישפיעו.

 

יום ההצבעה לכנסת ה-21 מתקיים ברחבי העולם במועד מוקדם יותר, והשנה נקבע מועדו ל-28 במרץ. "יום הבחירות מוגדר מראש על ידי הכנסת בסמוך לקביעת מועד הבחירות בישראל", מספר לנו הקונסול לעניינים קונסולרים והאחראי על תהליך הבחירות בניו יורק, זיו בילאוס. "המועד מותאם לזמן שבו לוקח לכל הקלפיות מרחבי העולם, להגיע לישראל בזמן לספירה שתחל באופן רשמי בסוף יום הבחירות הרשמי", הוא מסביר. "ניו זילנד הייתה הראשונה להצביע בהתאם לשעון המקומי. אנחנו והחוף המערבי היינו האחרונים."

 

סביר להניח שכל אחת ואחד מאיתנו היו שמחים לקפוץ לקונסוליה ולשלשל את הפתק, אבל מעטים הם אלו מבינינו שרשאים לעשות כן. "החוק הנוכחי קובע שכל אדם אשר נחשב כעובד ישראל רשמי בתפקידים בחו"ל ובני זוגם, רשאים להצביע. אנחנו כאן בניו יורק", מספר בילאוס, "מהנציגויות הגדולות בעולם, עם 733עובדים, זה יותר מכפול מהקהילה שמגיע למקום השני וממוקמת באירופה."

 

בעלי זכות ההצבעה בניו יורק מהווים כ-15% מכלל בעלי זכות ההצבעה מחוץ לישראל. ביום ההצבעה קרא הקונסול הכללי, דני דיין: "עבודה רבה נעשתה על מנת לאפשר את קיום הבחירות עבור עובדי המדינה כאן בניו יורק. מכאן אני קורא לכלל עובדי המדינה ומשפחותיהם בניו יורק – ממשו את זכות ההצבעה שלכם, הגיעו לקונסוליה הכללית בניו יורק להצביע מתוך שותפות לעיצוב חוסנה של הדמוקרטיה בישראל."

 

הקריאה הצליחה. החל מהשעה 9 בבוקר ועד 8 בערב, הגיעו הישראלים לקונסוליה ומספרם הגיע סך הכל ל-485. גם אנחנו תיארנו לעצמנו שיותר ישראלים יגיעו כדי להשפיע ולממש את זכות הבחירה שלהם אבל בילאוס מספר שרבים מאותם שבע מאות הגיעו במקרים רבים גם לקלפיות במעוזות רחוקים יותר.

 

- ()
זיו בילאוס מפקח על הקלפי בניו יורק.

 

כקונסול לעניינים קונסולרים, בילאוס מנהל את הקונסוליה מאחורי הקלעים ומוביל הרבה מאוד מהשירותים הביורוקרטיים שהמדינה מנגישה לאזרחים שלה בחו"ל. "רישום ילדים שנולדו, מתן אשרות, הזמנות של דפסים אימותי חתימה ייפויי כוח, כל מה שצריך". כבר 30 שנה שהוא עובד במשרד החוץ. הוא התחיל בשנות התשעים בניו יורק, עבר לברלין, קזחסטן, ניו דלהי, סלובקיה והנה הוא שוב איתנו בתפוח הגדול. "בכל אחד מהמקומות", הוא משתף אותנו, "לישראלים יש צרכים שונים והם מציבים אתגרים שונים." בארה"ב אם תהיתם, הישראלים משתקעים יותר ולכן השירותים הנוטוריונים ושירותי הפנים הם הגבוהים ביותר בעולם.

 

בכל יום מגיעים לקונסוליה בניו יורק בין 150 ל-200 ישראלים וזרים שמבקשים אישורי שהייה, אבל ביום הבחירות נערכו לכמות גדולה בהרבה. "זה היה היום העמוס ביותר שלנו ונערכנו למאות", הוא מודה. התהליך, אם תהיתם, זהה לזה שנערך בישראל. "הבחירות הן בחירות של חשאיות. הקלפי מנוהלת על ידי מספר נציגים רשמיים, מזכיר הקלפי ושני ממלאי מקום, עובדי קונסוליה אשר ממונים מבעוד מועד על ידי ועידת הבחירות המרכזית בארץ ומפקחים יחד על הנוהל התקין. כל בוחר הציג תעודה בצירוף של הודעה לבוחר, נבדק מול הרשימות, ניגש פנימה, ושלשל את הפתק. בכל נציגות, בגמר יום הבחירות, אנחנו אוטמים כולנו את הקלפי וכל אחד מאיתנו חותם עליה. היא נסגרת בדואר דיפלומטי ומועברת בצורה ישירה לישראל. נציגות ניו יורק ", הוא מוסיף, "הינה מוקד הבחירה הגדול ביותר בעולם והינה אחראית על העברת הקלפיות של כלל נציגויות צפון ודרום אמריקה חזרה לארץ לוועדת הבחירות המרכזית."

כעת ניתן רק להמתין בסבלנות לבחירות בישראל ולקוות שהקולות מכאן השפיעו גם שם.

.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
זיו בילאוס. בחירות בניו יורק
מומלצים