שתף קטע נבחר

מרקל: "כל מוסד יהודי בגרמניה זקוק כיום לשמירה משטרתית"

על רקע התגברות האנטישמיות בגרמניה, אמרה הקנצלרית כי "עלינו לגבור על רוחות הרפאים מהעבר, יש להסביר לצעירים מה ההיסטוריה עוללה לנו ולאחרים". היא הזהירה כי "הכוחות האפלים זוכים ליותר ויותר תמיכה"

אנגלה מרקל  (צילום: MCT)
"עלינו לגבור על רוחות הרפאים מהעבר". אנגלה מרקל (צילום: MCT)

קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל אמרה הבוקר (יום ג') כי "צריך להתחיל לפעול כדי להתמודד עם הכוחות האפלים שזוכים ליותר ויותר תמיכה בקרב הציבור" בגרמניה ובחלקים אחרים של העולם. בריאיון ל-CNN, יומיים לאחר המהלומה שספגו מפלגות המרכז בבחירות לפרלמנט האירופי, הזהירה מרקל כי "עלינו לגבור על רוחות הרפאים מהעבר".

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

מרקל התייחסה גם להתגברות האנטישמיות בגרמניה, על רקע דבריו של פליקס קליין, הנציב שהיא מינתה להיאבק בתופעה, שאמר בסוף השבוע כי הוא לא ממליץ ליהודים במדינה לחבוש כיפה בכל מקום ובכל זמן. "לצערי, תמיד הייתה בקרבנו כמות מסוימת של אנטישמים", אמרה מרקל. "נכון להיום, אין בית כנסת ואין גן ילדים או בית ספר יהודי שאינם זקוקים לשמירה משטרתית".

 

מרקל הוסיפה: "עלינו להסביר לצעירים מה ההיסטוריה עוללה לנו ולאחרים. עלינו להסביר להם כל הזמן למה חשוב לשמור על הדמוקרטיה, למה זה הכרחי לחפש פתרונות, למה עלינו לנסות לראות את עצמנו כל הזמן בנעליו של אחר, למה עלינו להיות סובלנים, ולמה עלינו להפגין אפס סובלנות להפרה של זכויות אדם".

מצעד הכיפות בברלין (צילום: EPA)
מצעד הכיפות בברלין לפני שנה(צילום: EPA)

 

 

לפני כחודשיים פורסם דו"ח שהראה כי חלה עלייה חדה בכמות האירועים האנטישמיים בגרמניה בשנת 2018 - והם הגיעו לשיא של עשור. הדו"ח בוסס על נתונים משטרתיים שהזמינה סיעת שמאל בפרלמנט הגרמני.

 

לפי הדו"ח, בשנת 2018 נרשמו בגרמניה 1,646 אירועים אנטישמיים – עלייה של 9.4% משנת 2017. מספר התקיפות האלימות האנטישמיות בגרמניה עלה מ-37 בשנת 2017 ל-62 בשנה שעברה, ולפי הנתונים 43 בני אדם נפצעו בהן.

 

קליין, דיפלומט לשעבר, הוא הראשון שמכהן בתפקיד מטעם הממשלה. הוא מונה לפני כשנה ואמר אז בשיחה עם כתבים בברלין שהאנטישמיות הפכה לדבר מקובל בחברה הגרמנית. "אפשר להבין למה מי שחושש לשלום ילדיו ישקול לעזוב את גרמניה", צוטט בגרדיאן. "שמעתי את זה מהחברים היהודים שלי. אבל אנחנו חייבים לעשות הכול כדי למנוע את זה". קליין אמר שברצונו להקים מאגר ארצי שיתעד את כל הפשעים נגד הקהילה היהודית בגרמניה, שמונה כ-100 אלף בני אדם.

 

אחת ההתקפות האנטישמיות המחרידות נרשמה באפריל אשתקד. סורי בן 19 תועד בברלין מצליף בחגורה באדם ארמוש, ערבי-ישראלי בן 21. ארמוש וחבר יהודי ערכו ניסוי שנועד לבדוק אם אכן מסוכן ליהודים להסתובב ברחוב בגרמניה, ולשם כך חבש ארמוש כיפה ויצא להסתובב ברחוב. אז הותקף. בית משפט בגרמניה גזר על התוקף חודש מאסר.

 

בעקבות התקיפה אמר אז יושב ראש המועצה המרכזית של יהודי גרמניה, יוסף שוסטר, כי הוא מציע ליהודים המבקרים בערים גדולות בגרמניה שלא לחשוף את הכיפה שלראשם. הרב הראשי לישראל דוד לאו קרא ליהודי גרמניה שלא להסיר את הכיפה: "הכיפה היא סמל יהודי, המשיכו לשאת אותה בגאון".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים