שתף קטע נבחר

ניצחון לשוכרות: הבית ברחוב מיכ"ל - שלהן

אורי גלעדי, שנפטר בגיל 55, הוריש 7 דירות לשוכרות שלו - בתנאי שלא ימכרו אותן ויטפלו בחתולים. בית המשפט הורה לקיים את הצוואה, למרות התנגדות קרובי משפחתו: "השוכרות נהגו בו באופן אנושי וסייעו לו בימיו האחרונים מתוך חיבה וכבוד, היה היגיון בהחלטתו להדיר את המשפחה"

הבית ברחוב מיכ"ל בתל אביב (צילום: חגי דקל) (צילום: חגי דקל)
הבית ברחוב מיכ"ל בתל אביב(צילום: חגי דקל)

ניצחון לשוכרות בפרשת הבית ברחוב מיכ"ל: בית המשפט לענייני משפחה בתל אביב הורה אתמול (ג') לקיים את צוואתו של אורי גלעדי ז"ל, רווק ערירי שהחזיק בבעלותו שש דירות בעיר - והוריש אותן לשוכרות הדירות שעימן היה בקשר טוב ואשר סעדו אותו בתקופת חוליו. עם בני משפחתו, שהתנגדו לקיום הצוואה ועתרו למתן צו ירושה לפיו ייקבע שהם היורשים, היה גלעדי מנותק עשרות שנים – והוא הורה לא להשאיר להם אף חלק מעזבונו.

 

זה מה ששוות הדירות שעברו בירושה לשוכרות

 

גלעדי נפטר בגיל 55 אחרי מחלה קשה. בבעלותו היו שש דירות בבניין ברחוב מיכ"ל בעיר, וזכויות בדירה נוספת ברחוב ברכה פלד, שם הוא גר. הוא היה היורש היחיד של הבניין ברחוב מיכ"ל, שנבנה בידי שמחה מולודוק, סבו של גלעדי מצד אמו.

 

 

מכיוון שאחותה היחידה של אמו נפטרה בגיל צעיר ולא היו לה ילדים, אחרי מותה נותר אורי גלעדי היורש היחיד של הבניין. הוריו של גלעדי, גדעון ורינה, הכירו במפלגה הקומוניסטית החדשה שהקים משה סנה והיו קומוניסטים נלהבים. בנם אורי נולד ב-1960, ושלוש שנים אחרי לידתו הם נפרדו - אביו היגר לאנגליה, ואמו היא שגידלה אותו. לא היו לו אחים, ועם אביו הוא ניתק קשר בגיל צעיר.

 

ב-2016 ערך גלעדי שתי צוואות - אחת בכתב יד ו-20 יום אחר כך אחת נוספת בכתב - וציווה שאת שש הדירות בבניין יירשו ארבע השוכרות שלו. את דירת המגורים שלו ברחוב ברכה פלד נתן לאחת מהן ולבתה. הוא הטיל עליהן הגבלה שלא למכור או לשעבד את הדירות למשך חייהן.

חתולים  ()
החתולים ג'ינג'י ואפורי שהשוכרות הצטוו לטפל בהם

בשתיים מהדירות שלו היה חתול בכל אחת, והוא הוריש אותן לאחת השוכרות - בתנאי שתטפל בחתולים. השוכרת מטפלת בהם עד היום. היא קיבלה בסך הכל שלוש דירות בצוואה. בנוסף, גלעדי הוריש להוספיס שבו היה מאושפז טרם פטירתו 50 אלף שקלים.

 

כאמור, בני המשפחה שלו התנגדו לקיומה של הצוואה וטענו שניתנה בזמן שלא היה כשיר. עוד טענו שהשוכרות ניסו להפיק עושר שלא כדין ולהרוויח ממנו, וכי גלעדי פיתח תלות בהן ובתמיכתן הרגשית בו. השוכרות, מנגד, טענו כי גלעדי היה צלול לחלוטין ומודע לרצונות שלו.

 (צילום: חגי דקל) (צילום: חגי דקל)
(צילום: חגי דקל)

השופטת קרן גיל ציינה בפסק הדין כי מעמד הצוואה הוסרט ונראה בו שהמנוח משיב לשאלות. היא הוסיפה שחוות דעת מומחה ועדויות עורך הצוואה תמכו בכשירותו. "לא הוכחה השפעה בלתי הוגנת או ניצול, לא הוכחה כל תלות כלכלית של המנוח בשוכרות. הן נהגו בו באופן אנושי והגון כשהתייצבו לצדו בעת שהיה ערירי וסייעו לו בימיו האחרונים מתוך הגשמת חיבה וכבוד. המנוח היה צלול וחד וידע בבירור מה הוא רוצה לעשות עם רכושו, ואין מעורבות פסולה בעריכת הצוואה".

 

לדברי השופטת, "אין מחלוקת שבפועל לא היה כל קשר בין המנוח לקרובי משפחתו שנים ארוכות והדבר לווה במשקעים רגשיים עזים, המסבירים את ההגיון מאחורי החלטתו להדירם מצוואתו". השופטת קבעה אף כי בני המשפחה יישאו בהוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין, בגובה 90 אלף שקלים.

"אנו מאד שמחים שבית המשפט נתן היום פסק דין ובו צו לקיום צוואת המנוח אורי גלעדי ז"ל", מסרו בתגובה עורכי הדין של השוכרות, יוכי כדיר-פז וגיא זלמנסון, ממשרד "מיתר". "הוא דחה את התנגדות בני המשפחה לקיום הצוואה וחייב אותם ב-90 אלף שקלים. אנו מאד מרוצים מהתוצאה וחושבים שהיא נכונה".

 

עורך הדין רז חג'אג', שערך את הצוואה לגלעדי, מסר בתגובה: "לפני שלוש שנים פגשתי את אורי בהוספיס, הוא ביקש ממני לדאוג לכך שהבנות, כך הוא קרא להן, יקבלו את הדירות. ערכנו צוואה על פי רצונותיו והיום בית המשפט אישר את כשרותה. אני שמח מאד שהפרשה הסתיימה והצדק יצא אל האור".

 

בני המשפחה, יצוין, יכולים לבחור לערער על פסק הדין. עורכת דינם, אתי סדיס, מסרה כי "לאורך כל המשפט הייתה תחושה של חוסר ניטרליות בגישת בית המשפט והתעלמות מראיות חד משמעיות. נלמד את פסק הדין ונשקול את תגובתינו".


פורסם לראשונה 18/06/2019 22:00

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חגי דקל
הבניין ברחוב מיכ"ל בתל אביב
צילום: חגי דקל
מומלצים