שתף קטע נבחר

זה מה ששוות הדירות שעברו בירושה לשוכרות

הבית ברחוב מיכ"ל: סיפורו של אורי גלעדי בן ה-56, שהלך לעולמו והוריש שבע דירות לשוכרות בבניין מגורים משותף ברחוב מיכ"ל 20 שבמרכז תל-אביב, הצית את דמיונם של רבים מאוד. בעקבות חשיפת "כלכליסט" בדקנו כמה שווה המתנה שקיבלו השוכרות - והסכום מתברר כאסטרונומי

 

 

חשיפת "כלכליסט" על אורי גלעדי בן 56 שהלך לעולמו והוריש שבע דירות לארבע שוכרות בבניין ברחוב מיכ"ל 20 במרכז תל אביב הציתה את דמיונם של רבים. היום (ו') בדקנו באמצעות אתר מדלן כמה שווה המתנה שקיבלו השוכרות, ומתברר שהסכום אסטרונומי ועשוי להגיע אף לכ-20 מיליון שקלים בסך הכול.

 

לפני חודשיים נמכרה ברחוב מיכ"ל 5 דירת גג בת שני חדרים בשטח של 60 מ"ר במחיר של 3.069 מיליון שקלים המשקפים מחיר של 51,150 למטר בבניין שנבנה ב-1960.

 

בשנה שעברה נמכרה בבניין שממול (מיכ"ל 19) דירה קטנטונת בת שני חדרים בשטח של 29 מ"ר במחיר של 1.750 מיליון שקלים, המשקפים מחיר אסטרונומי של יותר מ-60 אלף שקלים למטר. לשם השוואה, בבניין ברחוב מיכ"ל 8, נמכרה לפני שנתיים דירה בת 120 מ"ר במחיר של 3.5 מיליון שקלים - שהם יותר מ-28 אלף למטר.

חזות מוזנחת, סיפור מדהים. הבית במיכ"ל 20 (צילום: חגי דקל) (צילום: חגי דקל)
חזות מוזנחת, סיפור מדהים. הבית במיכ"ל 20(צילום: חגי דקל)

מחירי הדירות ברחוב מיכ"ל בתל אביב  (צילום: חגי דקל) (צילום: חגי דקל)
מחירי הדירות ברחוב מיכ"ל בתל אביב (צילום: חגי דקל)
 

מי שקנה דירה ברחוב מיכ"ל 9 לפני שלוש שנים עשה כנראה את עסקת חייו ושילם על 2.5 חדרים, בשטח של 59 מטרים "רק" 1.880 מיליון שקלים. מחיר של כמעט 32 אלף שקלים למטר.

 

מי שלא קיבל ירושה ועדיין מעוניין לגור בשכנות לשוכרות שזכו במתנה הנדירה, מוצעת למכירה  דירת שלושה חדרים וחצי בבניין שעבר תמ"א 38 ברחוב הזה ב-4.350 מיליון שקלים. המתווך המציע את הדירה הזו בקומת הקרקע מציין כי היא "במיקום מדהים בלב העיר, דירה יחידה בקומה, ארבעה כיווני אוויר, מוארת, שקטה, תקרות גבוהות 3.40 מטרים, בניין מדהים לאחר תמ"א 38, מרפסת שמש". 

 

"פחד משינויים, סירב אפילו לצבוע דירות"

הבקשה שהוגשה בחודש שעבר לרשם לענייני ירושה למתן צו לקיום צוואתו של אורי גלעדי ז"ל חשפה את החלום שהתגשם עבור השוכרות בבניין: גלעדי הערירי ציווה להן לאחר מותו את הדירות בבניין. אורי היה היורש היחיד של הבניין שנבנה בידי שמחה מולודוק, סבו של אורי מצד אמו. מכיוון שאחותה היחידה של אמו נפטרה בגיל צעיר ולא היו לה ילדים, אחרי מותה של רינה נותר אורי גלעדי היורש היחיד של הבניין. הוריו של גלעדי, גדעון ורינה, הכירו במפלגה הקומוניסטית החדשה שהקים משה סנה והיו קומוניסטים נלהבים. בנם אורי נולד ב־1960, ושלוש שנים אחרי לידתו הם נפרדו - אביו היגר לאנגליה, ואמו היא שגידלה אותו.

 (צילום: חגי דקל) (צילום: חגי דקל)
(צילום: חגי דקל)

 (צילום: חגי דקל) (צילום: חגי דקל)
(צילום: חגי דקל)
 

כתב "כלכליסט" ארי ליבסקר שוחח עם יאיר קיסרי שעזב עם זוגתו רק שנה לפני מותו של בעל הנכס את הדירה ברחוב מיכ"ל 20. כיום קיסרי משוכנע שלו היו נשארים, גם הם היו זוכים בדירה. מי שהחליפה את קיסרי ובת זוגו בדירה שבקומה השנייה קיבלה אותה כעת מגלעדי בירושה: "היא עשתה לנו חצי טובה כשבכלל נכנסה לגור שם".

 

קיסרי מספר ש"לפעמים אורי היה מופיע בשעות לא מקובלות, דופק על הדלת ומפתח שיחה, למשל 'אתם יודעים שצריך לצבוע את הברזים למטה?' והיה יכול לדבר על זה שעות. בנושא חידוש החוזה היתה לו אובססיה. הוא היה מתחיל לשאול אותך שבעה חודשים לפני המועד אם תחדש, וגם כשהייתי אומר שכן הוא היה מתעסק בזה כל היום. הוא חשש משינויים בדירות, פחד משינויים בכלל, וכמעט לא הסכים אפילו שהדיירים יצבעו את הדירות.

 

שכר הדירה שגבה היה מגוחך, 3,500 שקל ל־2.5 חדרים פלוס מרפסת ומטבח. הוא היה יכול לבחור שוכרים והוא העדיף רק דיירות. לא בקטע של משיכה, הוא הבין שהוא מסתדר טוב יותר עם דיירות. הבניין והדיירות שלו היו כל עולמו. לכן לדעתי הוא הוריש להן את הדירות".

 

בתקופה האחרונה הדיירות של גלעדי היו כל עולמו. הן היו היחידות שסייעו לו וסעדו אותו בימיו האחרונים, כשגסס מסרטן. לאחת מארבע הדיירות, זו שחתומה על בקשת קיום הצוואה, הוא הוריש שתי דירות בבניין, ואת דירת מגוריו ברחוב ברכה פולד. אחותה האמנית, שהחליפה אותה בדירה, קיבלה שתי דירות בבניין. דירה נוספת הושארה לדיירת נוספת, ועוד אחת הושארה לדיירת הרביעית, מרצה לעיצוב במקצועה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חגי דקל
הסיפר הלא ייאמן של הבית ברחוב מיכ"ל 20
צילום: חגי דקל
מומלצים