שתף קטע נבחר

עונת הגדיד: בארץ נערכים לספק 40 אלף טון תמרים

בסוף השבוע החלו בקטיף התמרים, שהפכו בשנים האחרונות לאחד מענפי היצוא החקלאי המובילים. כיום ישראל מספקת כ-60% מהשוק העולמי של תמר מג'הול

עונת גדיד התמרים, מענפי היצוא החקלאיים הרווחיים בישראל, יצאה לדרך בסוף השבוע בקיבוץ אילות שבדרום. הגדיד צפוי להימשך כחודשיים בכל רחבי הארץ.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

הממשלה אישרה יצוא קנאביס רפואי מישראל

למה באמת זינק מחיר האבטיח?

זהב אדום: מחיר הכלנית מזנק לחצי דולר לפרח

 

התמר, לצד האבוקדו והמנגו, תפס בשנים האחרונות את מקומם של פירות ההדר והפלפלים, שהיו להיטי התוצרת החקלאית הישראלית בחו"ל. כיום ישראל מספקת כ-60% מהשוק העולמי של תמר מג'הול, הזן שנחשב לאיכותי ולבעל הביקוש הגבוה ביותר.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

דורון גבע, מנהל עסקי בקיבוץ אילות, אמר ל"ידיעות אחרונות" ול-ynet כי כ-140 עובדים ישתתפו בגדיד השנה, מתוכם כ-40 בבית האריזה של הקיבוץ שלאחרונה רכש מכונת מיון משוכללת, שמצלמת כל תמר ב-18 זוויות שונות. הגדיד עצמו נעשה ידנית בעזרת מנופים בגובה 20 מטר.

 

על הרווחיות למגדלים ניתן ללמוד ממחיר התמר הישראלי שעלה בשלוש השנים האחרונות מ-7,500 דולר לטון עד ל-10,000 דולר לטון. המשמעות היא שהמגדלים מקבלים בממוצע 20–23 שקל לק"ג, כאשר התמרים הטובים ביותר יכולים להניב למגדלים 37 שקל לק"ג. לשם השוואה, עבור ירקות כמו מלפפונים ועגבניות מקבל המגדל הישראלי בין 1–3 שקל לק"ג.

 

שטח הגידול של התמרים בישראל עלה משמעותית מ-6,000 דונם לפני 15 שנים לכ-65 אלף דונם כיום. אלה מצויים בעיקר בקיבוצים ובמושבים מאילות שבדרום ועד הכנרת ומניבים כ-40 אלף טון תמרים בשנה.

 

עפרי דימנטמן, אחראי על תחום התמרים בחברת היצוא מהדרין, אמר כי תמרים מזן מג'הול מיוצאים לכ-30 מדינות, ובראשן טורקיה. בענף טוענים כי התמר הישראלי מבוקש גם בארצות ערב, לשם הם מגיעים דרך מתווך צד שלישי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים