שתף קטע נבחר

"אלוביץ' קיבל 58 מיליון שקל מקדמה במקום 2 מיליון"

ממצאי החקירה מעלים: בעל השליטה לשעבר בבזק וחשודים נוספים רקחו תוכנית תרמיתית לניפוח תזרים המזומנים של yes שהניב לו וליורוקום עשרות מיליונים. אלוביץ' חשוד גם כי בזמן שחוקרי רשות ני"ע באו לחפש בביתו, מחק תכתובות בינו למנכ"לית סטלה הנדלר, לבנו אור ולמזכירת החברה, לינור יוכלמן

איש העסקים שאול אלוביץ' , לשעבר בעל השליטה בבזק , מחק לטענת הפרקליטות מסרים ותכתובות בינו לבין מנכ"לית בזק לשעבר, סטלה הנדלר, בנו אור ועו"ד לינור יוכלמן, שהייתה מזכירת החברה. זאת בשעה שחוקרי רשות ניירות ערך (ני"ע) הגיעו לבצע חיפוש בביתו ביוני 2017. הפרקליטות טוענת כי הדבר נעשה במטרה לשבש את החקירה. כך נודע ל-ynet ו"ידיעות אחרונות".

 

בכפוף לשימוע: אישומים בתיקים שהובילו לפרשה 4000

רגע האמת של שאול אלוביץ'

תיק 4000: שימוע נערך לבני הזוג אלוביץ'

  

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

ממצאי החקירה מעלים כי כשהגיעו חוקרים לערוך חיפוש בביתו של אלוביץ' ב-20 ביוני 2017, הוא מחק התכתבויות שהיו מצויות בנייד שלו עם בנו אור, יוכלמן והנדלר. לכן, בשימוע אליו יזומן אלוביץ' הוא יידרש גם להתגונן בגין הכוונה שמייחסת לו הפרקליטות להכשיל כביכול הליך משפטי וניסיון לשבש מהלכי משפט.
שאול אלוביץ'  (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
שאול אלוביץ' (צילום: מוטי קמחי)

אבל אלו לא הצרות היחידות שמחכות לאלוביץ' בהגנתו בתיק בזק. מממצאי החקירה עולה כי הפרקליטות טוענת שאם אלוביץ' וחשודים נוספים היו מתנהלים כשורה ולא לפי תוכנית תרמיתית לניפוח תזרים המזומנים החופשי של yes - אלוביץ', יורוקום ו-yes לא היו זכאים לקבל מקדמות בסך 58 מיליון שקל אותן קיבלו, אלא רק שני מיליון שקל.

 

במרץ 2015 אישרה האסיפה הכללית של בזק את ההסכם שנכרת בין בזק לקבוצת יורוקום לרכישת מלוא מניות חברת yes. לפי תנאי ההסכם, עם השלמתו היה על בזק לשלם ליורוקום תמורה במזומן בסך 680 מיליון שקל וסכומים נוספים, ככל שיתמלאו תנאים מסוימים.

סטלה הנדלר (צילום: עמית מגל)
מנכ"לית בזק לשעבר סטלה הנדלר(צילום: עמית מגל)

הפרקליטות טוענת כי ההסכם קבע שסכום נוסף של עד 170 מיליון שקל ישולם ככל שתזרים המזומנים החופשי המצטבר של yes בין השנים 2017-2015 יגיע לרף מסוים. הפרקליטות טוענת כי בעת שנכרת ההסכם למכירת מניות yes לבזק, התמורות הכספיות שאמורות היו להתקבל בגין העסקה, ובכלל זה התמורה המותנית והמקדמות ששולמו בגינה, היו נחוצות לאלוביץ' לצורך פירעון חובות של חברות מקבוצת יורוקום לבנקים, שעמדו על סך כולל של כ-800 מיליון שקל.

 

על רקע זה, טוענת הפרקליטות, הנחה אלוביץ' את רון איילון, מנכ"ל yes לשעבר, לפעול לניפוח תזרים המזומנים החופשי של yes בשנות העסקה באופן מלאכותי, כך שיגיע לרף המרבי שנקבע בהסכם או קרוב לכך.

 

"תוכנית מרמתית"

לטענת הפרקליטות, בהתאם להנחיית אלוביץ', בידיעתו וכתוצאה מהלחץ שהפעיל, רקם איילון עם אחרים תוכנית מרמתית לדחיית תשלומים לספקים ששינתה את מדיניותה הפיננסית של yesס ויצרה מצג שווא מלאכותי ביחס לנתוני התזרים של yes. התוכנית כללה דחייה שיטתית, רחבת היקף ומאורגנת של תשלומים לספקים רבים של yes והיא נועדה להבטיח שהתזרים החופשי המצטבר לאורך שנות העסקה יגיע לרף הגבוה ביותר שנקבע בהסכם.

 

מממצאי החקירה עולה כי הפרקליטות טוענת שכתוצאה מהפעלת תוכנית מרמתית כביכול לניפוח התזרים של yes ב-2016, אלוביץ' ויורוקום קיבלו במרץ 2017 מקדמה של 58 מיליון שקל, בעוד שבפועל היה עליהם לקבל מקדמה של שני מיליון שקל בלבד. לטענת הפרקליטות, כתוצאה ממימוש התוכנית המרמתית לניפוח התזרים, יצרו החשודים מצגים כוזבים בנתוניה הכספיים של yes, שלפיהם האחרונה עמדה ביעדי התזרים החופשי שנקבעו בהסכם; וכן הסתירו ממוסדות בזק שאישרו את תשלומי המקדמות ליורוקום את דבר קיומה של התוכנית המרמתית. 

 

שלשום הודיעה פרקליטות מיסוי וכלכלה לשאול אלוביץ' וכן לנושאי משרה בכירים נוספים לשעבר בקבוצה ובחברת yes, ביניהם אור אלוביץ', עמיקם שורר, לינור יוכלמן, רון איילון וסמנכ"ל הכספים לשעבר של yes מיקי ניימן, כי היא שוקלת להגיש נגדם כתב אישום בכפוף לשימוע. זאת בחשד לעבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, מרמה והפרת אמונים בתאגיד ועבירות דיווח לפי חוק ני"ע.

 

הודעה דומה נמסרה למספר חברות בקבוצת יורוקום שהייתה בשליטתו של אלוביץ' בעת החשדות. במקביל הודיעה הפרקליטות למנכ"לית בזק לשעבר, סטלה הנדלר, ולאלי קמיר, שהיה בעבר יועץ לקבוצת בזק, כי נשקלת העמדתם לדין, בכפוף לשימוע, בעבירות של מרמה והפרת אמונים בקשר להתנהלותם מול מנכ"ל משרד התקשורת לשעבר שלמה פילבר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
שאול אלוביץ'
צילום: מוטי קמחי
מומלצים