שתף קטע נבחר

רוכשי דירה יפוצו על איחור במסירה ועיכוב זכויות

מוכרי דירה טענו שלא קיבלו את כל הכסף שהובטח להם, אלא שבית המשפט קבע כי התנהלותם לא מתיישבת עם ההסכם. הפיצוי: כ-155 אלף ש'

בית משפט השלום בבית שמש פסק לאחרונה פיצויים של כ-155 אלף שקל לרוכשי דירה בבית שמש, שקיבלו אותה באיחור של שלושה חודשים ולא זכו לרשום אותה על שמם בטאבו אף שחלפו מאז כבר שלוש שנים. השופטת דורית פיינשטיין קבעה כי למוכרים לא הייתה עילה חוקית לעכב את הפינוי ואת העברת הזכויות.

 

בין הצדדים נכרתו שני הסכמים בנוגע לדירה. בראשון, שנחתם ביוני 2015, נקבע כי מחיר הדירה הוא 1.36 מיליון שקל והיא תימסר לרוכשים בתוך שנתיים כיוון שהמוכרים ממתינים לדירה בפרויקט חדש. לאחר מכן שינו המוכרים את דעתם ורכשו דירה קיימת. אלא שהם התקשו לעמוד בתשלומים לבעליה, משום שהרוכשים לא שילמו להם את רוב התמורה, ולמעשה הם קיבלו מהם סכום מזערי של 366 אלף שקל. בעקבות העיכוב בתשלומים נאלצו המוכרים לשלם לבעלי הדירה שקנו פיצויים של 25 אלף שקל.

 

בספטמבר 2016 נחתם ההסכם הנוסף שבמסגרתו הוסכם על יישור ההדורים בין הצדדים. במסגרת זו התחייבו הרוכשים להשלים את מלוא התמורה בתוך כשלושה שבועות, ולשלם למוכרים 30 אלף שקל אם יפנו אותה בתוך 14 ימים ממועד התשלום האחרון.

 

הפעם הרוכשים עמדו בהתחייבותם, אך המוכרים לא פינו את הדירה בזמן, ולמעשה מסרו אותה באיחור של כשלושה חודשים בהתערבות בית דין לממונות. הם אף לא פעלו להעברת הזכויות בטאבו, ולפיכך הגישו הרוכשים תביעה לפיצויים על איחור במסירה והפרת הסכם.

 

המוכרים טענו שהיו רשאים לעכב את הפינוי ואת העברת הזכויות משום שהרוכשים לא הסכימו לשלם להם את הפיצויים עבור הפינוי המוקדם, שנחשב לחלק מהתמורה המוסכמת. במילים אחרות, לטענתם הרוכשים שוב לא עמדו בהתחייבויותיהם בהסכם.

 

אבל השופטת דורית פיינשטיין קבעה כי לפי ההסכם השני הזכאות שלהם לדמי פינוי קמה רק אם ימסרו את הדירה שבועיים אחרי קבלת מלוא התמורה. כלומר, הפיצוי האמור לא נכלל במחיר הדירה.

 

בצד זאת, היא ציינה שהיא מבינה את החששות שליוו את המוכרים בנוגע ליישום ההסכם השני לנוכח התנהלות הרוכשים – שלא עמדו בתשלומים לפי ההסכם הראשון ואף לא שילמו למוכרים שיפוי שנפסק לחובתם בבית הדין לממונות אלא לאחר הליכי הוצאה לפועל.

 

אלא שההתנהלות הבעייתית של הרוכשים לא הקימה למוכרים את הזכות לאחר במשך חודשים במסירת הדירה, ולפיכך עליהם לפצות אותם ב-44 אלף שקל בהתאם למתווה שנקבע בהסכם המכר.

 

באשר להעברת הזכויות בטאבו נקבע כי מאחר שהמוכרים לא היו זכאים לדמי הפינוי המוקדם, הרי שלא הייתה להם עילה שלא לקיים את התחייבותם לרישום הזכויות על שם הרוכשים. בשל כך נקבע כי הרוכשים זכאים בנוסף גם לפיצוי המוסכם שנקבע בהסכם על הפרה יסודית, בסך של 100 אלף שקל. לסכומי הפיצוי יתווספו הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד, אם כי בסכום מתון של 12,500 שקל, וזאת משום שגם הרוכשים לא היו טלית שכולה תכלת.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים