שתף קטע נבחר

הקימונו של ישראל לקראת האולימפיאדה ביפן

היפנים מכינים את הבגד המסורתי שלהם בעיצוב מיוחד לכל אחת ממשתתפות המשחקים. את הקימונו הכחול-לבן עיצב אמן בן 88 שעבד עליו במשך שנה. "לעולם לא אצור דבר יותר יפה", אמר

אמן קימונו יפני בן 88, אקירה אקייאמה, ייצר במשך שנה שלמה את "הקימונו של ישראל" שייצג את מדינת ישראל באולימפיאדת טוקיו 2020.

 

 

ממשלת יפן הכריזה לאחרונה על "פרויקט הקימונו", שבמסגרתו אמנים מייצרים בגד מיוחד שיסמל כל אחת מהמדינות שמשתתפות באולימפיאדה. קימונו הוא הבגד המסורתי של יפן.

 

לקימונו של ישראל נבחר אקייאמה, מעצב-על של קימונו מסורתי לחתונה מהעיר קיוטו, שידוע בעיצובים המפוארים שלו. בדרך כלל לוקח לו שלוש שנים לעבוד על בגד שכזה, הכולל עבודת יד בשילוב ציור של אמנים על בד. מחירו עשוי להגיע אף ל-100 אלף דולר.

אקירה אקייאמה והקימונו ()
25 אמנים השתתפו בפרויקט

אקירה אקייאמה והקימונו (צילום: NHK)
אקירה אקייאמה והקימונו(צילום: NHK)

אקירה אקייאמה והקימונו ()
 

אקיימה סיפר שלמד במשך כמה שבועות על התרבות של המדינה, וביקר בשגרירות ישראל בטוקיו. "ראיתי בזה אתגר גדול. מעולם לא עשיתי דבר כזה וזאת היתה הזדמנות עבורי לעשות משהו שונה", אמר אקיימה בראיון לערוץ הטלויזיה של תאגיד השידור היפני NHK, בכתבה ארוכה יחסית על ייצור הקימונו של ישראל. "רציתי לתפוס את היופי של ישראל ולייצר משהו יפהפה שיהיה מוערך מאוד למשך דורות", הוסיף.

 

בקימונו הוא החליט לשלב את המוטיבים הבאים: עץ הזית; ציפור הדוכיפת שהיא "הציפור הלאומית", פרחי כלנית ונרקיסים שאהובים מאוד על ישראלים רבים, והצבע הכחול שהוא צבע הדגל. כן מצוירת המילה העברית "שלום".

 

בעיצוב הקימונו השתתפו 25 אמנים. רבים מהציורים הושלכו לפח עד שאקיימה נתן אור ירוק. "החלום לקימונו הזה שהוא הגאווה של ישראל התממש. לעולם לא אצור דבר יותר יפה מזה", הוא סיכם.

 

את התוצאה לבשה סטודנטית ישראלית שלומדת ביפן. היא דגמנה את הקימונו עבור האמן והטלוויזיה היפנית. שגרירת ישראל בטוקיו, יפה בן ארי, התרגשה ואמרה: "כבוד גדול להשקעה של המעצב היפני בלימוד הצבעים והסמלים של ישראל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חלק מ"פרויקט הקימונו" של יפן
מומלצים