שתף קטע נבחר
צילום:  AFP, EPA

התקווה: תוך כמה חודשים – חיסון נגד וירוס הקורונה

מספר מעבדות ברחבי העולם נמצאות במירוץ כדי להצליח ליצור את החיסון הראשון נגד וירוס הקורונה המאיים על העולם. בינתיים הווירוס ממשיך לגבות קורבנות, ועולם הרפואה עדיין אינו יודע איך להתמודד עם האיום המבהיל

נגיפי הקורונה ממשיכים להתפשט לגבות קורבנות, והדרך היחידה שהאנושות תוכל להתמודד נגדו היא באמצעות חיסון: מספר מעבדות בעולם כבר החלו לעבוד על יצירת תרכיב נגד הנגיף הקטלני. אחת מהן פיתחה דרך ייחודית שאולי תקצר את הדרך הארוכה הזו.

 

נגיף הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet:

העולם מבוהל מהקורונה, ומפעלי המסכות בטירוף

הגיע מעטלפים, עובר בצואה, והגנת המסיכה מוטלת בספק

כך נראה בית החולים שסין בנתה ב-10 ימים

 

ד"ר אנתוני פאוצ'י, מנהל המכון הלאומי למחלות זיהומיות בארה"ב, הקציב לחברות התרופות שלושה חודשים ליצירת חיסון. מדובר בתאריך גג כמעט דמיוני, שכן תהליך יצירת חיסון הוא ארוך ועלול להסתיים רק בעוד שנתיים בשיטות יצירת התרכיבים המסורתיות. עם זאת, החוקרים במעבדות תרפויטיק שבמסצ'וסטס, פיתחו דרך קיצור פוטנציאלית לתהליך המייגע של פיתוח החיסונים. זאת באמצעות הפיכת גוף האדם למעבדה חיה כדי לחסום את הנגיפים המאיימים.

 

חיסונים מתחלקים לשתי קבוצות: חיסון סביל הכולל נוגדנים ספציפיים נגד הנגיפים או החיידקים, והם "מחזיקים מעמד" זמן קצר יחסית, וחיסון פעיל הכולל חלקים מהנגיף או החיידק, וכשהם מוזרקים לגוף – הם גורמים למערכת החיסון שלנו לחשוב בטעות שמדובר אכן בפולש זר מאיים. הגוף מרגע זה מתחיל להפעיל את מערכת החיסון שלו במטרה להשמיד את הפולש הזר ולמנוע הדבקה.

 

בשיטה החדשה, מנסים להזריק לגוף האדם את המרכיב הגנטי של נגיף הקורונה, הנקרא mRNA, באמצעותו הנגיף משתכפל ויוצר מיליוני וירוסים חדשים המתפשטים בגוף. הזרקת אותו mRNA אמור לגרור תגובה חיסונית שתגן על הגוף. מכיוון ששיטה זו אינה כוללת וירוסים חיים או מתים, היא בטוחה.

 

מדענית (צילום: shutterstock)
מפתחים את החיסון לווירוס הקורונה(צילום: shutterstock)

 

צפויים להתחיל בניסויים בבני אדם תוך חודשים ספורים

השלב הראשון בפיתוח החיסון הזה הממומן על ידי משרד הבריאות האמריקני, כלל החלטה של  אילו חלבונים המיוצרים על ידי נגיף הקורונה החדש צריכים להיכלל בחיסון. לשם כך, נעזרים החוקרים בריצוף הגנטי אותו סיימו להכין מדענים סינים בשבוע שעבר. מכאן, נטלו החוקרים האמריקנים מקטע שקודד לחלבונים, שלדעתם הם בעלי הסיכוי הגבוה ביותר להפעיל את מערכת החיסון האנושית.

 

בשלב הבא, החלו המדענים לכתוב "תוכנה גנטית", שתוביל ליצירת אותו העתק mRNA בהמוניו, מה שיאפשר ליצור מיליארדי תרכיבי חיסון לאוכלוסיית העולם. תהליך זה ייארך כמה שבועות, אחריו יחלו ליצור את החיסון עצמו, ולהזריק אותו לחיות ניסוי, במטרה לבדוק מהי רמת הנוגדנים שגופם מייצר בתגובה.

 

לאחר כמה חודשים כאלה של ניסויים בחיות מעבדה, ניתן יהיה, כך הם צופים, להתחיל בניסויים בבני אדם. עם זאת, אם יראו הניסויים בחיות שרמת הנוגדנים היא גבוהה, עשויים להתחיל הניסויים בבני אדם מוקדם מהצפוי, אפילו בתוך חודשים ספורים.

 

בינתיים, נמשכת מגפת הקורונה להתפשט ברחבי העולם. נכון להבוקר (ב'), עומד על מספר הנדבקים על 17,205, עם זאת מספר הנדבקים האמיתי מגיע על פי הערכות מומחים ליותר מ-75 אלף, רובם בסין. כ-150 מקרי הדבקה דווחו ב-23 מדינות נוספות. מניין הקורבנות כבר הגיע ל-360 לפחות.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP PHOTO / INDONESIAN EMBASSY
מתמגנים מפני וירוס הקורונה
צילום: AFP PHOTO / INDONESIAN EMBASSY
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים