שתף קטע נבחר

צילום: EPA

החשש: עומס יתר בבתי החולים - שיגדיל את התחלואה

משרד הבריאות מנבא גידול משמעותי בכמות חולי הקורונה, אבל לא דורש מבתי החולים לפנות מחלקות לקראת קליטתם. בהיעדר הנחיה מפורשת, ומתוך החשש להפסדים כספיים, נמנעים במוסדות מפינוי מיטות ושליחת חולים קלים לאשפוז ביתי, דבר שעלול להגדיל את התחלואה

 

חיטוי פאב בחיפה (צילום: עידו ארז )
חיטוי בפאב בחיפה(צילום: עידו ארז )

 

למרות התפשטות הקורונה בקהילה וחרף העלייה במספר הנדבקים, מחלקות בתי החולים עדיין עמוסות ולא ערוכות דיין לקליטת מספר רב של חולים קשים בנגיף. על מנת להתמודד עם העומס יכולים המרכזים הרפואיים לשחרר חולים קלים לאשפוז ביתי, אולם בהיעדר הנחיה של משרד הבריאות הם נמנעים מלעשות זאת ומחכים לרגע האחרון.

 

עדכונים אחרונים:

בישראל: בין החולים - ילד בן 9 וראש ישיבה. מאות תלמידים לבידוד

בארה"ב: יותר מאלף נדבקים, בית כנסת במוקד ההתפרצות בניו יורק

בבריטניה: שרה נדבקה בקורונה , נפגשה עם מאות בפרלמנט

אישור ליריבת מכבי ת"א , לא לרופאים : "כאוס בקבלת החלטות"

 

גורמים שונים בבתי חולים ציינו כי העומס הצפוי במחלקות, הסובלות גם ככה ממחסור במיטות אשפוז, רק יגבר. במצב זה יהיה קושי להעניק טיפול לחולים, דבר שעלול להגדיל את התמותה מזיהומים. בבתי החולים ציינו כי הם מבינים את הצורך המיידי להתחיל כבר עתה בפינוי, אולם גורמים במערכת הבריאות טוענים כי הם אינם עושים זאת משום שאם ישלחו חולים הביתה זה יגרום להם להפסד כספי עצום שכן הם מתוקצבים על פי תפוסת המיטות.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

נכון להיום, בתי החולים הונחו להיערך עם 30 מיטות בלבד במחלקות ייעודיות לחולי קורונה מאומתים. היקפים אלה קטנים מדי, ובפועל לא ייתנו מענה לתרחישים של משרד הבריאות המנבאים הגעה של אלפי חולים.

  

"יש להיערך מיידית לפינוי מחלקות בבתי חולים", מתריע ד"ר איתמר עופר, לשעבר סגן מנהל בית החולים שניידר בפתח תקווה וכיום מנכ"ל "צבר רפואה", המבצעת עבור קופות החולים אשפוז ביתי. "אנו עלולים למצוא עצמנו עם חולים קשים החייבים תמיכה נשימתית ויהיה קשה לטפל בהם ללא מיטות או בצפיפות רבה. לא צריך לחכות אלא להיערך".

 

 

 

לדבריו של ד"ר עופר, ההנחה היא כי תהיה גדילה משמעותית בכמות החולים נשאי נגיף הקורונה בישראל. לכן חשוב שהציבור יזכור שעדיף להתאשפז בבית, בעיקר כשהידבקות בבית חולים כה מסוכנת. "כדאי להעביר כבר עכשיו לאשפוז בבית את השוהים במחלקות הפנימיות שאינם חולי קורונה ואינם חייבים להישאר באשפוז בבית החולים", הסביר. "כך יתפנו מחלקות האשפוז ויתאפשר לקלוט חולי קורונה במצב בינוני וקשה הנזקקים לאשפוז, רובם עקב הצורך בתמיכה נשימתית".

 

עוד מציע עופר להעביר את חולי הקורונה הקלים, המהווים 80%־90% מכלל החולים, לבידוד ביתי תוך השגחה רציפה של מוקד מאויש באחיות מוסמכות וברופאים מומחים מסביב לשעון. "במידה שמצבו של החולה יחמיר, צוותי מד"א יפנו אותו לבית החולים על פי הנחיות משרד הבריאות", אמר.

  

ד"ר דורון נצר, ראש אגף רפואה בקהילה של שירותי בריאות כללית, הבהיר כי ככל שמספר נשאי וחולי הקורונה יגדל כובד המשקל יעבור לשירותי הקהילה. "זו תהיה שעתה של רפואת הקהילה שתידרש לנהל את מקרי התחלואה הקלה והבינונית במסגרת המרפאות כאשר המטופלים שוהים בביתם ולא במסגרת אשפוז", אמר. "ככל שנכיל וננהל מקרים אלה בקהילה - נפחית עומסים בבתי החולים, שיוכלו להתפנות לטיפול במקרים המורכבים והקשים".

  

ממשרד הבריאות נמסר: "המשרד נערך בתיאום עם בתי החולים לתרחישים שונים הכוללים אשפוז ביתי שיתבצע בהדרגתיות. בנוסף, הוכשרו עוד מתחמים לאשפוז מחוץ לבתי החולים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
חיטוי בפאב בחיפה
צילום: עידו ארז
מומלצים