שתף קטע נבחר

עוף, משעמם לי: זינוק בצפייה בעופות בשידור חי

מהשפעות הקורונה: עלייה של 450% בצפייה במצלמות שמשדרות בשידור חי מקינים של עופות דורסים

כשמיזם "עופות דורסים בשידור חי" הושק, ספק אם מובילי הפרויקט דמיינו סיטואציה שבה כולנו כלואים בבתים וה"שידורים" זוכים לרייטינג שלא היה מבייש תוכניות טלוויזיה לא מעטות.

 

 

אבל הימים הם ימי הקורונה, לכולם יש הרבה זמן פנוי, אנחנו משתדלים למלא אותו בפעילויות משמעותיות - עבורנו, ובעיקר עבור הילדים - והמצלמות, שמתעדות את המתרחש בקינים של העקב העיטי, החיוויאי והנשר הפכו לאטרקציה.

 

המצלמות, אשר הותקנו סמוך לקינים, משדרות בשידור ישיר, 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע, את כל מהלך הקינון, השתלשלות הדגירה, והטיפול בגוזלים עד פריחתם המוצלחת מהקן. מדובר במיזם משותף של רשות הטבע והגנים, החברה להגנת הטבע, קרן דוכיפת, חברת החשמל, קרן המורשת ופרויקט "פורשים כנף".

 

צופים בנעשה בקן (צילום: עופות דורסים בשידור חי)
גוזל חדש בקן(צילום: עופות דורסים בשידור חי)

צופים בנעשה בקן (צילום: עופות דורסים בשידור חי)
צופים בנעשה בקן(צילום: עופות דורסים בשידור חי)

 

קהל יעד מרכזי של הפרויקט הוא הקהילה המדעית, אולם אחת ממטרותיו החשובות היא להעלות את המודעות לחשיבות השמירה על הטבע בכלל והעופות הדורסים בפרט. זאת, בין היתר, לאור התופעה העצובה של התמעטות הנשרים, שנמצאים בסכנת הכחדה חמורה לאחר שרבים מהם נהרגו בגלל תאונות מיותרות שניתן היה למנוע.

 

"שמירת הטבע מתחילה בחינוך, ואנחנו שמחים על כך שהמיזם שלנו הפך לאחד הפרויקטים החינוכיים המובילים בישראל", אומר ד"ר גלעד פרידמן, מנהל "עופות דורסים בשידור חי", "בכל עונה נחשפים לתכניו מיליוני צופים מכל העולם, אולם בשבועות האחרונים, כנראה בעקבות השהות בבית, אנחנו חווים עלייה דרמטית של צופים, עוקבים ואנשים שמעורבים בדרמת המעופפים. אנחנו מקווים כי כולם נהנים מהתכנים שעולים בעמוד הפייסבוק שלנו", באיזו עלייה מדובר? גידול של 450% ברייטינג של "האח הגדול - בית הציפורים" לעומת התקופה המקבילה אשתקד.

צופים בנעשה בקן (צילום: עופות דורסים בשידור חי)
יש ביצה חדשה(צילום: עופות דורסים בשידור חי)

 

השבועות האחרונים היו מלאי התרגשות. שני גוזלי נשר בקעו והוריהם מטפלים בהם ללא הרף. בשבת בקע גוזל ראשון גם בקן העקבים, והוא כבר מנופף בכנפיו וניזון מהמזון שהוריו מספקים. "בעזרת הפרויקט הפקנו תובנות חשובות בנודע לשמירה על העופות הדורסים", אומר ד"ר פרידמן.

 

הוא הוסיף: "הצלחנו לתעד בצורה טובה קונפליקטים משמעותיים בין קינון הדורסים לבין התנועה האנושית במרחב, ובנוסף יצרנו תשתית מדעית רחבה ובהירה על מהלך הקינון בטבע, שמסייעת לקהילה המדעית להבין טוב יותר מה נחוץ על מנת לשמור על העופות הדורסים. אני מקווה כי באמצעות תמיכת הציבור בגיוס ההמונים שהשקנו לאחרונה, אם אכן נגיע ליעד המימון, נוכל להמשיך ולהפעיל את הפרויקט בעונות הקינון הבאות".

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עופות דורסים בשידור חי
ביצה חדשה בקן
צילום: עופות דורסים בשידור חי
מומלצים