שתף קטע נבחר

צילום: עידו ארז , מוטי קמחי, shutterstock

ג'ייסון גרינבלט ל-ynet: "טראמפ לא היה ציני לקורונה"

סומך את ידו על הנשיא, מודה שהבידוד בניו יורק התאחר וחרד מהתנהלות הצעירים. ג'ייסון גרינבלט, לשעבר שליחו של טראמפ למזה"ת, אמר בריאיון מיוחד לאולפן ynet כי הוא מודאג ממחסור במכונות הנשמה: "האתגר הגדול"

 

 

ג'ייסון גרינבלט, לשעבר שליח נשיא ארצות הברית למזרח התיכון, מביע ביטחון בכך שהבית הלבן ודונלד טראמפ עושים את כל שביכולתם כדי למנוע את התפשטות הנגיף קורונה בארצו. "מהיכרות שלי עם הצוות ועם הנשיא טראמפ כבר 23 שנים, אני בטוח שהם עושים את הטוב ביותר על מנת לשמור על אמריקה בטוחה", אמר היום (ג') גרינבלט בריאיון מיוחד לאולפן ynet.

 

יש לכם מה לספר לנו על הקורונה? מידע שטרם נחשף? סרטונים או תמונות? כתבו למייל האדום

 

הריאיון עם גרינבלט נערך לפני פרסום דבריו של הנשיא האמריקני, שאמר כי הוא מקווה שכלכלת ארצו תוכל "להיפתח מחדש" כבר בחג הפסחא ב-12 באפריל.

 

הנשיא האמריקני, שמקווה להיבחר מחדש בנובמבר, חושש שפגיעה אנושה בכלכלה בעקבות משבר הקורונה תפגע בסיכוייו להיבחר, ושינה בימים האחרונים כיוון: אחרי שהכריז על מצב חירום וקרא לכל האמריקנים לשמור על ריחוק חברתי - כעת הוא טוען שהשבתת ארה"ב תגרום יותר נזק מאשר הנזק שלו עלול לגרום הנגיף.

 

למרות הזינוק במספר הנדבקים והמתים בארה"ב - לפי שעה יש בה יותר מ-50 אלף נדבקים וכ-600 מתים (לפי ספירות של רשת CNN ואוניברסיטת ג'ון הופקינס) - הנשיא שב ואמר היום שצעדים כמו סגר, שהוטלו כבר על יותר משליש מכל האמריקנים - הם "תרופה שגרועה יותר מהבעיה".

 

ג'ייסון גרינבלט (צילום: מארק ישראל סלם)
"עושים הכול כדי לשמור על אמריקה בטוחה". גרינבלט(צילום: מארק ישראל סלם)

בהתייחסו למה שמסתמן כמוכנות נרפית של הבית הלבן לנגיף, אמר השליח לשעבר גרינבלט כי "אני חושב שאם היה מתקבל יותר מידע מסין, הבית הלבן היה לומד על זה יותר ויודע טוב יותר איך להגיב. הנשיא, סגנו וכל הצוות עושים את הטוב ביותר שלהם כדי ללמוד ולהגיב מדי יום לכל פיסת מידע שמגיעה.

 

"אני בטוח שהם עושים הכול כדי למנוע את התפשטות הנגיף עד כמה שניתן לחזות, וגם מנסים להקטין את הנזק לכלכלה. כולנו יודעים שזה אתגר ענק, אבל אני חושב שהם עושים את המיטב".


- הנשיא היה ציני בנוגע לנגיף בהתחלה, ואמר שעד אפריל הכול יעבור.

"אני לא חושב שהוא היה ציני. אני חושב שמה שהוא ניסה לעשות זה להרגיע את הפחדים של אמריקה, והפחדים מסתובבים בכל העולם. אני חושב שכשהוא הבין שהנגיף הולך להתפשט, הוא הגיב למידע בצורה יותר פתוחה. אני חושב שהתפקיד שלו זה לוודא שאין מה להיכנס לפאניקה. אני חושב שהוא פועל בצורה מאוד עדינה ועושה את העבודה יותר טוב מהמצופה".

 

- בארה"ב נעשו מעט בדיקות והרבה צעירים, למשל בניו יורק, מאושפזים. האם אמריקה דואגת לחולים האלה?

"אני חושב לגבי רוב האזורים שהתשובה היא כן, אבל זה עלול להשתנות מאוד במהירות אם לא נעקוב אחרי החלטות ההסגר. המשפחה שלי ואני נמצאים תחת בידוד מרצון כבר 10 ימים. מושל המחוז וגם ראש העיר ניו ג'רזי התחילו את הבידוד מוקדם יותר ואני חושב שזה מאוד מאוד חשוב.

 

"אני חושב שהבידוד בניו יורק הגיע טיפה מאוחר מדי, אבל הם עושים את המיטב כדי להתנהל עם זה. לכל העולם יש את האתגר של הטיפול באנשים חולים, אני חושב שישראל עושה עבודה מצוינת. גם מדינות ערב עושות הסגר ובחלק מהמקרים עוצר. כל מדינה מנסה להתמודד עם המצב של האיום הקטלני הבלתי-נראה הזה".

 

 

- אמריקה הייתה הראשונה שפעלה במקרים כאלה בעבר, ועכשיו נראה שהיא נמצאת מאחור. אתה לא מפחד להידבק בנגיף בעצמך?

"אני לא יודע אם אנחנו ממש מאחורי כולם. זה התחיל אצלנו אחרי הרבה מדינות אחרות. התחיל באסיה, עבר לאירופה ועכשיו זה הגיע לכאן וזה התפרץ כאן בצורה עוצמתית בקליפורניה, בניו יורק וכו'.

 

"אני מאוד מודע למצב, אבל חושב שהרבה אנשים רציונליים מאמצים את המודעות. אני בוטח בממשל שלנו בכל המחוזות להתמודד עם המשבר הזה. זה יעבוד רק אם כולם ישתפו פעולה. כשאני רואה אנשים בחופי הים, כשאני שומע שאנשים עדיין מארחים חתונות גדולות כי הם חושבים שזה חסינים לזה, זה מכניס אותי ללחץ.

 

"אנחנו צריכים כולנו לעבוד ביחד. אם לא נעבוד ביחד, לא רק באמריקה, אם מדינות לא יעבדו ביחד זה יתפתח למעגל נוראי. אני חושב שכולם צריכים לעבוד ביחד כדי לעבור את המשבר הזה וכדי למצוא פתרונות שזה לא יקרה שוב. אני חושב שזה עלול לקרות שוב, זה משהו שכולם צריכים לקחת לתשומת ליבם".

  (צילום: EPA)
וושינגטון(צילום: EPA)

  (צילום: AP)
ניו ג'רזי(צילום: AP)

  (צילום: gettyimages)
ניו יורק(צילום: gettyimages)

- הרבה אמריקנים, במיוחד צעירים, מתנהגים כמו שאמרת בחוסר אחריות. למה לא מסבירים להם מה קורה?

"אני חושב שהם מקבלים הסבר, אני רואה את זה בחדשות כל הזמן. אני חושב שהם לא שמים לב או שבטיפשותם חושבים שהם חסינים לזה, והם לא. למעשה, צעירים יכולים לסבול מזה, ויותר מזה - צעירים יכולים להדביק את המבוגרים יותר וזו למעשה הסכנה. אני חושב שאנחנו נראה את השינוי השבוע והצעירים יתייחסו לזה יותר ברצינות".

 

- האם אתה מפחד שמיליוני אמריקנים ימותו בבתי החולים?

"בתי החולים, מערכת הבריאות, העיירות, הערים - כולם עושים את המיטב כדי להתמודד עם זה. אנחנו צריכים יותר מכונות הנשמה, זה האתגר הגדול. אני לא יודע אם יש עוד מדינה בעולם שלא סובלת ממחסור במכונות הנשמה. אני מחודה שזה מדאיג אבל אני יודע שכולם מנסים להביא את הציוד המתאים למקומות הנכונים וגם מנסים להוריד את מהירות ההתפשטות וההדבקה.

 

"אם כולנו נישאר בבית, הארגונים הרפואיים יוכלו להתמודד עם כמות האנשים הצפויה. אבל אם הצעירים ימשיכו להתנהג ככה, תהיה לנו בעיה חמורה. זה לא רק אמריקה שמנסה להפחית את ההתפשטות. ברור שגם ישראל מנסה לעשות את זה וכך גם שכנותיה".

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש עם השליח ג'ייסון גרינבלט דיון עסקת המאה (צילום: מתי שטרן, שגרירות ארה
"ישראל עושה עבודה מצוינת". גרינבלט עם רה"מ נתניהו(צילום: מתי שטרן, שגרירות ארה"ב)

- מה ניתן לעשות ברמה הבינלאומית?

"עלינו לשתף פעולה ב-100 אחוז. אנחנו צריכים לשתף מידע, זה וירוס שתוקף את האנושות ועלינו לשים בצד את כל המחלוקות, את כל הפוליטיקה, וכולם צריכים לעבוד ביחד למצוא את התרופה. לתת את המידע הטוב ביותר, לתת את הפרקטיקה הכי טובה לטיפול ולעבוד ביחד כדי למצחוא את הטיפול.

 

"אני כרגע חלק מארגון שמהווה את הבמה הגדולה ביותר להשקעות. הם עובדים על דברים כמו בינה מלאכותית, אבחון מרחוק ודברים שמנסים לסייע למטופלים, לשמור על הרופאים ולהקטין את החשיפה שלהם וגם לעזור למטופלים. אני חושב שהטכנולוגיה הזאת צריכה להיות משותפת בצורה רחבה. אני עובד בארגון שמנסה לחבר ביחד כל מיני  נכסי נדל"ן שיעזרו לממשל שלנו לעשות יותר בדיקות על ידי פתיחת מרכזי בדיקה, כמו שמגן דוד אדום עושה בישראל".

 

- המערכת הרפואית בארה"ב שונה מהמערכת בישראל, אנשים צריכים לשלם הרבה כסף כדי לקבל טיפול רפואי. איך ידאגו לאנשים שלא יכולים לאפשר את זה ויהיו חולים?

"מה שאני שומע מהבית הלבן זה את תשומת הלב של הממשל האמריקני לעזור לכל מי שצריך תשומת לב רפואית בתוך המשבר הזה ואין לו את היכולת לקבל אותה. אני לא יודע איך הם הולכים לנהל את זה, אבל אני חושב שהאחריות של הממשל היא לוודא שאף אחד לא נותר מאחור במשבר הזה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים