שתף קטע נבחר

גישור: זה הזמן להסכמות – גם במשפחה

הליך הגישור נותן תקווה לבני הזוג לעתיד טוב יותר, שכן ברגע שהצדדים מחזירים את השליטה לחייהם הרי שגם השהייה בהסגר הופכת לנסבלת

החוסר בשגרה מייצר תסכולים. השהייה הארוכה במסגרת תא המשפחה הגרעינית, הנטל הכלכלי שנובע מאובדן מקום העבודה וההוצאות המרובות אשר כרוכות במצב החדש שנוצר כתוצאה מהתפרצות נגיף הקורונה גוררים עוד ועוד מתחים.

 

המתח המשפחתי ה"לכוד" בבית מתורגם, פעמים רבות, לריבים בין הילדים ובין בני הזוג עצמם. הבעיה חמורה שבעתיים כאשר מדובר בבני-זוג אשר יחסיהם סבלו מבעיות משמעותיות עוד קודם לתקופת הבידוד. במקרה זה הבידוד יכול להיות בבחינת הקש ששובר את גב הגמל הזוגי ולהוביל לקבלת החלטות על פרידה או גירושין.

 

המצב בישראל לא שונה ממדינות אחרות שחוות את משבר הקורונה וישנן עדויות לכך שאחד מתוצרי הלוואי הוא עלייה משמעותית במספר המתגרשים. בעיר שיאן (Xian) שמחוז שנקסי בסין, כבר הוסר הסגר שהוטל בתחילת המשבר, אך הרשויות מדווחות שקיימת עלייה משמעותית בבקשות של זוגות נשואים להתגרש.

 

בשל הנתונים המדאיגים ולמען הצלת מערכת היחסים הזוגית, אני ממליצה לכל אותם זוגות אשר לא סבלו מבעיות יוצאות דופן לפני הסגר על טיפול זוגי, שכן האמצעים הטכנולוגיים הקיימים מאפשרים לעשות זאת גם בזמן הבידוד. לזוגות אלה מומלץ להימנע מקבלת החלטות מרחיקות לכת ולנהל שגרה שתאפשר להם להתמודד עם הקושי הזמני הקיים, קשה ככל שיהיה.

 

ואולם, המציאות מורכבת שבעתיים עבור זוגות שהחליטו ואף התחילו בתהליך של פרידה בסמוך לכניסה לסגר ולא השלימו אותו. כעת הם נאלצים להמשיך להתגורר יחדיו בתא משפחתי אחד, וחשים מחנק גדול שעלול להוביל לצעדים קיצוניים.

 

למען רווחתם הנפשית ושיפור האווירה המשפחתית בביתם של זוגות אלה, ניתן לקיים תהליך של גישור זוגי לקראת פרידה, ולנצל את התקופה המשפחתית האינטנסיבית גם כך למטרה חשובה זו. במסגרת זו, ניתן לדון בכל פרטי הפרידה, החל מחלוקת רכוש, דרך הסדרי השהות, תשלומי המזונות ועוד.

אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)
אילוסטרציה(צילום: Shutterstock)

גישור זוגי אשר מוביל לכדי הסכם גירושין ייחודי ומותאם לבני הזוג, הוא הדרך הטובה ביותר שקיימת היום להתגרש בצורה הוגנת, יעילה ומהירה, תוך שמירה על טובת הילדים.

 

הגישור מתבצע באמצעים טכנולוגיים, באמצעות אפליקציות בסגנון זום או סקייפ, כאשר מטרת העל היא לתת לבני הזוג סיום מכבד ומכובד למערכת היחסים, בהסכם כולל שמותאם למידותיהם הייחודיות. ההסכם יכול להיכנס לתוקף ולהיות מיושם מיד בסוף תקופת ההסגר.

 

הגעה לסיכומים זוגיים שקולה לאסטרטגיה הלאומית ליציאה מהסגר. מניסיוני, זוגיות שקרסה המלווה בשהייה ממושכת בתוך סוג של "כלא", היא נטל עצום לנפשות של שני בני הזוג. בוודאי נכון הדבר שבעתיים כאשר ברקע לחצים רבים, נפשיים וכלכליים אשר משליכים על ההתנהלות בתקופה שיותר מכל מאופיינת בחוסר וודאות.

 

הליך הגישור נותן תקווה לבני הזוג לעתיד טוב יותר, שכן ברגע שהצדדים מחזירים את השליטה לחייהם ויחד עם המגשר מגיעים להסכמות המותאמות להם במישרין וברוח טובה, הרי שגם השהייה בסגר הופכת לנסבלת.

 

האור בקצה המנהרה מקל על השהייה במנהרה עצמה. שוב אדגיש, כי אני לא בעד לקיים תהליך זה עבור זוגות שלא שקלו פרידה לפני תחילת הסגר, אך עבור אלו שכן, הסיכומים הללו, הגם שלא ניתן ליישמם מיד, יהוו בסיס לשיפור האווירה המשפחתית ולמתן תקווה לעתיד טוב יותר.

 

  • הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • טל מירון היא עורכת דין ומגשרת במשרד מירון & סלמן עורכי דין, ועוסקת בדיני משפחה
  • ynet הוא שותף באתר פסקדין

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
אילוסטרציה
צילום: Shutterstock
עו"ד טל מירון
מומלצים