שתף קטע נבחר
צילום: עידו ארז , מוטי קמחי, shutterstock

ההייטקיסט שהדפיס אלפי מסיכות מיגון לצוותים רפואיים

יהונתן דור-און, הייטקיסט בן 31 מהוד השרון, ניסה למצוא דרך לעזור לצוותים הרפואיים הנמצאים במאבק עם הקורונה. בשיטוטיו ברשת מצא קבוצה הקוראת בקריאה ליזמים ומשקיעים ומתנדבים לסייע למוסדות רפואיים בתיווכה של הסטודנטית לרפואה, ארבל תמרי, הוא יצר קשר עם חוקר באונ' בן גוריון ומאז כבר הדפיסו וחילקו באמצעות מתנדבים מעל עשרת אלפים מגיני פנים לצוותים רפואיים

ערבות הדדית בימי קורונה: הימים הארוכים בבית הביאו את יהונתן דור-און (31), מפתח רשת מהוד השרון, העובד בחברת CyberX, לחפש דרך לעזור במשבר. בשיטוט בפייסבוק הבחין בקריאה ליזמים ומעים ומתנדבים לסייע למוסדות רפואיים. הוא נתקל בקהילה בשם COVID-19 Open Source, המשתפת מודלים לסיוע לצוותי רפואה. גם  קהילת Masks4Docs הייתה שותפה בפרויקט. "במדינות בהן יש תמותה גבוהה ומערכת הבריאות כבר עברה את שיא הקיבולת, המון "מייקרים" מתחילים לייצר מוצרים שחסרים במלאי ומשתפים את המודלים לכולם", הוא סיפר.

 

התפרצות הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet

 

הוא חבר לחוקר מאוניברסיטת בן גוריון תומר גליק (31) מבאר שבע, שהוא גם מייקר חובב. "הסתכלתי באינטרנט וראיתי מה אנשים עושים והקשבתי איזה ציוד חסר", סיפר גליק, "מגני הפנים היו מוצר שידעתי שאני יכול לעשות וראיתי שאחרים ניסו לייצר. לקחתי מודלים ושיפרתי אותם כדי שיתאימו לארץ. המטרה הייתה לעשות את המוצר כמה שיותר פשוט. כדי שגם אדם שיש לו מדפסת תלת מימד לא הכי טובה יוכל לייצר את המגנים, שניתן יהיה להדפיס אותם כמה שיותר מהר, ובהמשך להעביר את הייצור לשיטות אחרות. לאחר מכן עשינו מקצה שיפורים, אחרי שיחות עם רופאים וצוותים רפואיים אחרים שנתנו לנו ביקורת".

 

  (צילום: באדיבות מתנדבי מחלקת קורונה בביהח סורוקה)
מגני פנים לצוותים הרפואיים(צילום: באדיבות מתנדבי מחלקת קורונה בביהח סורוקה)

 

מי שתיווכה בין הצוותים הרפואיים לגליק ושותפיו הייתה ארבל תמרי (27), סטודנטית לרפואה בשנה החמישית בטכניון. "בדקתי בהתחלה אם בכלל יש צורך במגני פנים", אמרה. "עוד לפני שהתחברתי לפרויקט ראיתי קבוצות של רופאים שמדברים על חוסרים גדולים בציוד המיגון ורציתי לנסות לעבור. ניסיתי להבין מה הביקושים ולראות מה נחוץ". תוך יום קיבלה ארבל מעל 15,000 בקשות לציוד. "היום יש לנו עשרות אלפי בקשות לקבלת ציוד מיגון".

 

 יהונתן דור און. לסייע לצוותים רפואיים (צילום: גיל מימון)
יהונתן דור און. לסייע לצוותים רפואיים(צילום: גיל מימון)

 

תוך כמה ימים התגייסו מאות מתנדבים, אזרחים פרטיים עם מדפסת תלת מימד וגם בעלי עסקים מקומיים מרחבי הארץ עם עשרות מדפסות לרשותם, והחלו להדפיס את המגנים. יזמי הפרויקט הקימו תוך זמן קצר מערך לוגיסטי של מתנדבים ששלח את ציוד המיגון לכל רחבי הארץ, מבית החולים יוספטל באילת ועד פוריה, קפלן, שניידר, בלינסון, סורוקה, אסותא, אסף הרופא ועוד.עד עכשיו מסרו מעל עשרת אלפים מגני פנים וקיבלו ביקושים למעל 42,000 מגנים נוספים.

 

  (צילום: אלבום משפחתי)
ארבל תמרי. הציוד זורם ישר למחלקות(צילום: אלבום משפחתי)

 

"מה שחשוב בפרויקט הזה הוא שאין בו עיכובים ביורקרטיים", אומרת ארבל. "הציוד זורם ישר למחלקות. אני וסטודנטיות נוספות עוזרות לחבר בין המייקרים לבין השטח. יש לנו מערך מתנדבים מדהים שעוזר לשנע את הציוד למרפאות ובתי החולים, הכל על בסיס היכרות אישית".

  

אם גם אתם רוצים לעזור או שאתם זקוקים לציוד מיגון:

 

היוזמה הבינלאומית שמסייעת לרופאים

 

ביקושים לציוד רפואי ממוסדות רפואים ואנשי החזית - ארבל תמרי

 

 תרומות חומרים להדפסה - יהונתן דור און

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: באדיבות מתנדבי מחלקת קורונה בביהח סורוקה
מסיכות מיגון לצוותים הרפואיים
צילום: באדיבות מתנדבי מחלקת קורונה בביהח סורוקה
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים