שתף קטע נבחר

צילום: AP, EPA

המסע לפולין בוטל לפני חודשיים, אבל ההורים ממשיכים לשלם

חלם ישראלי: בהתאם להסכם עם משרד החינוך, רשאיות חברות נסיעות לגבות סכום נסיעה שבוטלה בגלל משבר הקורונה לפי מפתח דמי ביטול שנקבע מראש. ההורים ממשיכים לשלם עד אלפי שקלים: "זו שערורייה". משרד החינוך: "ממתינים למענים של המדינה להשלכות הכלכליות"

משרדי הבריאות והחינוך הודיעו בפברואר על ביטול המסעות לפולין בשל התפשטות הנגיף קורונה, אך הורים רבים קובלים כי חברות הנסיעות ממשיכות לפדות את ההמחאות בסכומים של אלפי שקלים למשפחה ובסכום כולל של כ-30 מיליון שקלים.

 

לפי נתוני משרד החינוך, רק 900 תלמידים הספיקו לצאת בשנת הלימודים הנוכחית למסע השורשים בפולין. לעומתם, 39 אלף תלמידים מכל רחבי הארץ שהיו אמורים לצאת למסעות לאחר שהשתתפו בסדנאות הכנה, קיבלו הודעה על ביטול המסעות.

 

מדובר בעלויות שנעות בין 5,000 ל-6,000 שקלים לתלמיד, כולל תשלום עבור סדנאות הכנה למסע. בנוסף לכך ישנן הוצאות נלוות כמו בגדים תרמיים בעלויות של מאות עד אלפי שקלים.

מצעד החיים אושוויץ פולין (צילום: EPA)
ארכיון(צילום: EPA)

ביטול המסעות גרם למפח נפש בקרב התלמידים, אך הם הבינו את האילוצים שנכפו בעקבות המגפה והסכנה שיידבקו. ואולם, למרות שכבר עברו חודשיים מאז ההכרזה בנושא - ממשיכות חברות נסיעות לגבות את ההמחאות ולפדות את הוראות הקבע.

 

התברר כי בהתאם להסכם עם משרד החינוך, החברות רשאיות לגבות דמי השתתפות לפי מפתח דמי ביטול שנקבע מראש. במסגרת זו רשאיות החברות לגבות את מלוא דמי ההשתתפות במסע במקרה של ביטול עד שישה ימי עבודה לפני מועד הטיסה.

 

עבור ביטול בפרק זמן של 7 עד 13 ימי עבודה גובים דמי מקדמה פלוס 1,950 שקלים, עבור ביטול בפרק זמן של 14 עד 30 ימי עבודה גובים דמי מקדמה פלוס 800 שקלים, עבור 31 עד 59 ימי עבודה גובים דמי מקדמה פלוס 400 שקלים ועבור 60 ימי עבודה גובים דמי מקדמה פלוס 10% מעלות התשלום.

 

"דורשים שיחזירו לנו את הכסף במלואו" 

"זו שערורייה", אמרה מיכל ברין מיהוד, שבתה הייתה אמורה לצאת למסע. מכיוון שמשרדי החינוך והבריאות הודיעו על ביטולו יומיים לפני המועד, משפחת ברין לא מקבלת חזרה את הכסף. לפי תנאי המכרז, המשפחה לא מקבלת את הכסף חזרה משום שהיא עומדת על 100% דמי ביטול.

 

"שילמנו 4,700 שקלים בנוסף ל-500 שקלים עבור סדנאות הכנה והוצאות נלוות לקראת המסע שלא התקיים", אמרה ברין. "אנחנו מבינים שנאלצו לבטל כדי לשמור על בריאות הילדים שלנו, אבל השירות לא ניתן ואנחנו דורשים שיחזירו לנו את הכסף במלואו. יש משפחות שחוסכות שקל לשקל כדי שהילדים ייצאו למסע והכול ירד לטמיון".

 

הורים לתלמידה מפתח תקווה מתקוממים אף הם ודורשים מהממשלה להתערב ולתת מענה. "אין עוררין על חשיבות המסע המשפיע על הנוער שלנו ולכן התאמצנו לחסוך את הכסף כדי לאפשר לבן שלנו לצאת למסע", אמרו ההורים. "המסע מאוד יקר ואנחנו מצפים שהמדינה תתערב ויימצא פתרון. הילדים לא יצאו למסע בשל החלטת המדינה ולא משום שהחלטנו ברגע האחרון לבטל".

 

ממשרד החינוך נמסר בתגובה: "עם התייחסות המדינה למענים שיש לתת להשלכות הכלכליות של נגיף הקורונה, המשרד יפרסם הנחיות מסודרות אשר נוגעות לדמי הביטול של המסעות לפולין".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים