שתף קטע נבחר

צילום: AFP, MCT

לראשונה בישראל: יותר מחלימים ביממה מאשר חולים חדשים

משרד הבריאות פרסם נתונים המצביעים על עלייה של 264 חולים מאתמול בבוקר - לעומת 343 מחלימים חדשים. 182 חולים במצב קשה, ירידה במספר המונשמים - שעומד על 129. עוד חמישה נוספו למניין המתים מאז אמש

 

חיטוי בבית אבות ויז'ניץ בבני ברק (צילום: עידו ארז)
חיטוי בבית אבות ויז'ניץ בבני ברק(צילום: עידו ארז)

נתוני משרד הבריאות בנוגע להתפשטות נגיף הקורונה בישראל שפורסמו הבוקר (יום ו') מצביעים על עלייה של 264 חולים מאז אתמול בבוקר - ו-97 מאז אתמול בערב - ומספרם עומד כעת על 12,855. מתוך סך כל החולים - 182 במצב קשה ו-129 מונשמים. במספר המונשמים חלה ירידה של 11 בתוך 24 שעות, בעוד מספר החולים שמצבם קשה עלה בשמונה. במשרד הבריאות הדגישו כי 15 מתוך 129 החולים המונשמים הם מונשמים כרוניים מבתי אבות.

 

נגיף הקורונה: עדכונים אחרונים

"לא עוד מספר בעקומה": זעקת משפחות הנפטרים בבתי האבות

הקלות בסגר - בכפוף למגבלות שייקבעו עד צאת השבת

שלושה שלבים, בהמלצה למושלים: תוכנית היציאה של ארה"ב

חשש במשרד הבריאות: "עלייה במונשמים ביום העצמאות"

 

עוד חמישה נוספו למניין המתים מאמש, שעומד כעת על 148. אחת מהם, אישה בת 84, נפטרה במחלקה המבודדת בבית החולים שערי צדק בירושלים. מבית החולים נמסר כי היא סבלה ממחלות רקע. חולה נוספת, תושבת ירושלים בת 96, נפטרה במחלקת הקורונה בבית החולים הלל יפה בחדרה. בבית החולים וולפסון בחולון נפטרה אישה בת 76 שהגיעה לבית החולים מבית החולים הגריאטרי "נאות התיכון". בוולפסון ציינו כי גם היא סבלה ממחלות רקע.  

 

 

 

 

 

מבין הנדבקים המאובחנים, מצבם של 9,401 קל ושל 157 בינוני. 632 מאושפזים בבתי החולים, 7,242 נמצאים בבית ו-1,531 בבתי מלון. מאז העדכון הקודם אתמול בבוקר נוספו כאמור 264 חולים חדשים - אבל גם 343 מחלימים חדשים. זהו העדכון הראשון שבו מספר המחלימים החדשים גדול ממספר החולים החדשים. מספר המחלימים הגיע הבוקר ל-2,967.

 

בירושלים אובחנו מאז העדכון הקודם של משרד הבריאות (אתמול בבוקר) 59 נדבקים, בבני ברק 51, בדיר אל אסד 15, בבית שמש 6, במודיעין עילית 5, באשקלון 5, בתל אביב 5 ובחיפה 4. בכמה ערים שהיו מוקדי התפרצות - ובממשלה דנו אם להטיל עליהן סגר - כמעט ואין נדבקים חדשים. באלעד התגלה עוד חולה אחד מאז העדכון הקודם וגם במגדל העמק התגלה חולה נוסף. באור יהודה אובחנו שלושה נדבקים חדשים.

 

מהדו"ח היומי של מרכז המידע והידע הלאומי לקורונה מאתמול עולה כי "המצב במודיעין עילית, באלעד, בביתר עילית, בבני ברק ובשכונות החרדיות בירושלים ובבית שמש מוסיף לעמוד בראש התיעדוף". עוד נכתב כי יש צורך לשים דגש ולהגדיל את מספר הבדיקות בנתיבות, כרמיאל, ובקריית מלאכי ולהגביר את האכיפה ברעננה, לוד, אשדוד וחדרה. בחברה הערבית, על פי הדו"ח, היישובים המטרידים ביותר הם אום אל פחם, רהט, דיר אל-אסד, כפר קאסם, באקה אל גרבייה ופקיעין.

 

אמש דווח כי יותר משליש מקורבנות נגיף הקורונה בישראל הם דיירים בבתי אבות ודיור מוגן. 14 מהם מבית האבות משען בבאר שבע ו-15 נוספים מבית האבות יוקרה ביבנאל. ב-41 בתי אבות ומתחמי דיור מוגן ברחבי הארץ התגלה הנגיף ונדבקו בהם מאות דיירים ואנשי צוות, כך לפי נתונים שפרסמו ד"ר אוריין יצחק ואודי ליאון ממחאת המשפחות. התפרצויות חדשות התגלו בבתי אבות בטבריה ובאשקלון. 

 

 

בתוך כך, בדיון השרים שהסתיים אמש בראשות ראש הממשלה בנימין נתניהו הוחלט על הקלות בסגר ופתיחה מדורגת של ענפי המסחר, הייצור והשירותים - בכפוף לעמידה בכללים ומגבלות שייקבעו עד לצאת השבת, כגון חיטוי, מרחק פיזי, בדיקת חום, עטיית מסכה ועוד. אי עמידה בהנחיות, הוחלט, תגרור סנקציות כלפי בעלי העסקים. עוד הוחלט כי מגבלת התנועה תוגדל מ-100 ל-500 מטר.

 

על פי ההצעה שהתקבלה, עסקים ייפתחו מחדש באופן מוגבל, מבוקר ומדוד. משרד האוצר יגבש תוכנית פיילוט עבור כמה ענפי מסחר אשר יוכלו להיפתח בכפוף להנחיות משרד הבריאות. יוגדר "תו סגול" שיכלול קריטריונים לפתיחת עסקים בהתאם לסקטורים שיוגדרו. עוד הוחלט כי ניתן יהיה לצאת לפעילות ספורטיבית של עד שני אנשים קבועים - ועד לטווח 500 מטר מהבית. כמו כן יתאפשר חינוך מיוחד יחידני.

 

 

 

 

במהלך הדיונים על אסטרטגיית היציאה ממשבר הקורונה התגלע עימות חריף בין משרדי האוצר והבריאות. בעוד שמשרד הבריאות הציג אסטרטגיה איטית מאוד, באוצר דרשו להתחיל בהקלות כבר ביום ראשון. במשרד הבריאות הציגו אסטרטגיית יציאה איטית מאוד שתדחה את פתיחת המסחר בעוד חודש ימים, ומתנה את ההקלות בהגבלות בירידה בקצב הנדבקים לעשרות בודדות ביום.

 

באוצר טענו שצריך לשחרר את המשק כמה שיותר מוקדם כדי למנוע קריסה של עסקים. במשרד ביקשו להגדיר תנאי סף ברורים שיאפשרו מעבר משלב לשלב, ובעיקר להתחיל בתוכנית היציאה כבר ביום ראשון הקרוב.

 

השר לביטחון פנים, גלעד ארדן, הבהיר במהלך הדיון כי לדעתו, "המפתח היסודי להקלות הוא הסתערות על פתרונות מיידים לילדי הגנים, כיתות א'-ג' וכמובן חינוך מיוחד. זה הפרויקט הלאומי הכי דחוף. לא יעזור אם נשחרר את מקומות העבודה, כי ההורים ייאלצו להישאר בבית לסירוגין". הוא הציע: "לגייס אפילו שירות לאומי וסטודנטים שיקבלו שכר".

 

תוכנית היציאה של משרד הבריאות שהוצגה בישיבת הממשלה הציעה שבשלב הראשון המשק יחזור למתכונת פעילות בהיקף של 30%, זאת "במשמרות קבועות ואכיפה מוגברת של הכללים". יהיה גם תעדוף לעבודה מהבית בשלב הראשון, ובני 65 או 70 ומעלה יישארו בבתיהם.

 

שר החינוך רפי פרץ אמר במהלך הדיון כי חייבים להחזיר את החינוך המיוחד ואת גני הילדים כבר בשבוע הבא. במהלך הדיון עלתה האפשרות להשתמש במבנים של כיתות ד'-ו' כדי לפצל את הכיתות הקטנות שישובו ללימודים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
חיטוי בבית אבות בבני ברק
צילום: עידו ארז
מומלצים