שתף קטע נבחר
צילום: מוטי קמחי, ראובן כהן/דוברות עיריית חיפה

לפני שפותחים את הסגר: החלמתם מקורונה? לא בטוח שאתם מחוסנים

ברחבי העולם וגם בישראל נערכים ליציאה מהסגר אבל ארגון הבריאות העולמי מזהיר שאין הוכחה שמחלימי קורונה מוגנים בפני הדבקה נוספת ומזהירים שגם בדיקות הסרולוגיה לא יבטיחו שאלה שבגופם יש נוגדנים נגד הקורונה – לא ידביקו אחרים

העולם נערך לחזרה לשגרה אבל בארגון הבריאות העולמי מזהירים מפני גלי הדבקה נוספים: הארגון הודיע היום (שבת) כי כרגע אין כל הוכחה לכך שמחלימי קורונה שבגופם יש נוגדנים נגד נגיף הקורונה, מוגנים בפני הדבקה חוזרת בווירוס ה-COVID19.

 

משבר הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet

 

בחלק ממדינות העולם מתכוונים להנפיק למחלימי קורונה או לכאלה שעברו בדיקות סרולוגיה ובגופם נמצאו נוגדנים נגד קורונה, "דרכוני חסינות", כמו למשל צ'ילה, שיאפשרו להם לצאת מהסגר. אולם בארגון הזהירו כי אין כיום הוכחה לכך שהם עצמם מוגנים מהנגיף או שאינם יכולים להדביק אחרים.

 

"הוצאת מחלימי קורונה מסגר עשויה לגרום להם להתעלם מההנחיות להתמגנות, ולהמשיך להפיץ את הנגיף. אין כרגע אף עדות לכך שאנשים שהחלימו מקורונה הם בעלי נוגדנים שמגינים עליהם מפני זיהום שני", כך מסבירים בארגון הבריאות העולמי.

 

3082 ()
האם הבדיקות יכולות לסייע בשחרור מהסגר

 

בארגון הבריאות העולמי אמרו כי הם ממשיכים לעקוב אחר הבדיקות בעיר ווהאן שבסין, שם פרצה המגפה לראשונה. הרופאים שם עורכים בדיקות נוגדנים לחולים ולמחלימים, ועוקבים אחר שיעורי ההדבקה החוזרים.

 

מרבית הדיווחים מהעולם הראו עד כה כי בגופם של מחלימי הקורונה יש נוגדנים נגד הנגיף. עם זאת, אצל חלקם רמות הנוגדנים המנטרלים נמוכות, מה שמעיד על כך שייתכן והנוגדנים אינם מספיקים כדי להגן מפני הדבקה חוזרת.

 

עם זאת, הרופאים בווהאן שבסין, אמרו בישיבות הדיווח השבועיות, כי מהמידע שהצטבר אצלם מחלימי הקורונה לא נדבקו בשנית. גם הדיווחים הבודדים על מחלימים שלכאורה נדבקו שוב, היו ככל הנראה שגויים, ונעוצים בעובדה שבדיקות הקורונה אצלם שהיו שליליות, מקורן בטעות מעבדה.

 

 

 

ובתוך כך, נערכת ישראל לתחילת בדיקות הסרולוגיה לאיתור רמות הנוגדנים כנגד הנגיף. ישראל רכשה עד כה כ-2 וחצי מיליון בדיקות סרולוגיה, ותתחיל לערוך אותן לאוכלוסיות בסיכון, ובעיקר קשישים בבתי אבות, וקשישים הנמצאים בסיכון גבוה בגלל מחלות רקע כמו יתר לחץ דם, סוכרת, מחלות לב וריאות. הבדיקות כאמור, נערכות מתוך מחשבה שרמות נוגדנים גבוהות יאפשרו להוציא את הקשישים מסגר.

 

מהידוע בספרות הרפואית מתחלואה בנגיפי קורונה קודמים, וגם מנגיפים אחרים, עולה כי לאחר ההדבקה נוצרים שני סוגי נוגדנים עקריים – IgM הנוצר סמוך להדבקה, ותפקידו לנטרל את הנגיף ולאותת למערכת החיסון להסתער עליו.

 

לאחר כשבועיים, נוצר בגוף נוגדן נוסף, IgG, שנשאר למשך זמן רב יותר, ונועד לנטרל את הנגיף בהדבקות הבאות, ולאותת למערכת החיסון לחסל אותו. אלא שעדיין לא ברור למשך כמה זמן שורד נוגדן IgG בגוף אצל המחלימים, ולמשך כמה זמן יעניק את ההגנה הנדרשת מהדבקה. על פי הידוע מנגיפי קורונה קודמים, הנגיף נשאר ברמה הגנתית בגוף למשך כשנה וחצי עד שלוש שנים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים