שתף קטע נבחר

7 מזונות שיחזקו את הגוף בתקופת הקורונה

טחינה, שום, כרובית, בטטה ופירות יער יעזרו לגוף להתגונן בפני זיהומים. "במיוחד בימים בהם הגוף צריך להיות חזק ולעמוד בפני וירוסים וחיידקים חשוב לאכול מזונות שיתמכו ולא יפגעו", אומרת נטורופתית ומסבירה איך להגביר את ההשפעה המייטיבה מהמזון שאנו בוחרים לאכול

המדור בשיתוף "מגדלי הים התיכון"


במיוחד בגיל השלישי: תזונה נכונה בזמן הקורונה. בזמן שבו כל סדר החיים משתנה הגוף שלנו צריך שנהיה שם בשבילו. אי אפשר ללכת לאכול בחוץ, זאת ההזדמנות להסתכל פנימה ולתת לגוף שלנו מזונות סופר-בריאים שיחזקו את הפעילות של מערכת החיסון ויעזרו לפתור בעיות אחרות צעד אחד לפני שהולכים לרופא.

  

איך נעזור לגוף להימנע כמה שניתן מפלישה של זיהומים? התשובה כמו תמיד כוללת שילוב של פעילות גופנית, שינה טובה, הפחתת מתחים, הימנעות מעישון וכמובן תזונה נכונה.

 

עוד במדור 60 פלוס:

5 טיפים לשמירה על עור הפנים כשעוטים מסכה

טרנד מוכיח: עולם האופנה לא שייך לצעירים

מחקר: אימון בודד משפר מיידית יכולת שכלית אצל מבוגרים

 

זוגיות רבת שנים (צילום: Shutterstock)
לבחור בתזונה מחזקת בגיל מבוגר(צילום: Shutterstock)
  

1. טחינה גולמית משומשום מלא

טחינה נמצאת כמעט בכל בית בישראל (אולי מלבד אלו שבהם יש אנשים עם אלרגיה לשומשום). בין אם כסלט טחינה, טחינה גולמית או באפילו בתוך חומוס. הטחינה דלה בפחמימות ולכן מתאימה גם לסוכרתיים, היא מכילה חומצות שומן, ברזל, סידן, אבץ, וגם ויטמינים מקבוצת B.

 

שימו לב שהבחירה בטחינה גולמית מלאה יכולה לשלש ואף יותר את כמות הסידן לכל 100 גרם. זהו הבדל לא משמעותי במחיר או בטעם והבדל עצום מבחינת הערך התזונתי.

 

הוסיפו לסלט הטחינה הביתי שלכם גם שום, וקיבלתם מזון על נוסף.

 

גוג'י ברי (צילום: Shutterstock)
גוג'י ברי- ניתן לשלב בסלט, בשייק ואפילו כממתיק לתה(צילום: Shutterstock)
 

2. גוג'י ברי

הגוג'י ברי האדומים הקטנים מכילים כמות גבוהה של אשלגן, ברזל, ויטמין A, סיבים ונוגדי חמצון. ניתן לשלב אותם באופן יומיומי כארוחת ביניים לצד זרעי דלעת.

 

אפשר למשל להוסיף כמה לחליטת התה וגם לדייסה או ליוגורט, הם יעניקו טעם מתקתק ויחליפו סוכר.

 

הג'וגי ברי מחזקים את מערכת החיסון ומאזנים לחץ דם ואת רמות סוכר בדם.

 

ספירולינה - אצה שמגיעה כאבקה או קפואה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
ספירולינה - אצה שמגיעה כאבקה או קפואה(צילום: shutterstock)

3. ספירולינה

ספירולינה הינה אצה כחולה הגדלה לרוב במים מתוקים. היא לא מכילה יוד בכמות גבוהה ולכן מתאימה גם לרגישים ליוד או הסובלים מבעיות בבלוטת התריס, היא כן מכילה כמות גבוהה של חלבונים, עמידה בחום ואף נבחרה לשמש כאחד ממזונות העל שנאס"א שולחים עם האסטרונאוטים שלהם לחלל.

 

בנוסף הספירולינה מכילה כלורופיל, ויטמינים רבים ומינרלים כגון סידן, מגנזיום, ברזל ואשלגן וגם חומצות שומן אומגה 3 ואומגה 6. כמו כן היא מקור תזונתי נפלא לטבעוניים.

 

אפשר להוסיף אותה לצריכה היומית כמיצוי קפוא למזון או בשייק למשל.

 

קייל - סיבים תזונתיים ותכונות אנטי סרטניות (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
קייל - סיבים תזונתיים ותכונות אנטי סרטניות(צילום: shutterstock)
 

4. קייל, כרובית וברוקולי 

ירקות ממשפחת המצליבים כמו קייל, כרובית, ברוקולי, כרוב וכדומה מכילים כמות גבוהה של ויטמין C, נחקרו ונמצאו כבעלי תכונות אנטי סרטניות,.

 

ירקות אלה מכילים מינרלים כמו אבץ, ברזל וסידן לצד תכולה טובה של סיבים תזונתיים.

 

שימו לב: חשוב לדעת כי הסובלים מתת-פעילות של בלוטת התריס מומלץ להימנע מהם.

 

אוכמניות תומכות באיזון מערכות הגוף ומחזקות (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אוכמניות תומכות באיזון מערכות הגוף ומחזקות(צילום: shutterstock)
 

5. פירות יער

פירות יער מכילים רמות גבוהות של ביופלבנואידים נוגדי חמצון. הם מחזקים את כלי הדם, מלאים בוויטמינים, במינרלים ובסיבים תזונתיים.

 

פירות היער מסייעות באיזון רמות הסוכר בדם, בשמירה על מדדי לחץ הדם וחיזוק מערכת החיסון. אפשר בהחלט להסתפק בקפואים הנמכרים בארץ שגם יספיקו לזמן ממושך יחסית בבידוד.

 

ירקות כתומים מכילים את מי שמכונה הויטמין נגד הדבקות  (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
ירקות כתומים מכילים את מי שמכונה הויטמין נגד הדבקות (צילום: shutterstock)
 

6. ירקות ושורשים כתומים

בטטה, דלעת, דלורית וגזר נמצאים בכל מחלקת ירקות בסופר וללא ספק אינם מקבלים את הכבוד הראוי להם. ירקות ושורשים כתומים מכילים כמות גבוהה של בטא קרוטן שהוא חומר המוצא לייצור ויטמין A בגופנו.

 

ויטמין A מכונה "הויטמין נוגד הדבקות" בשל תפקידו בתאי אפיתל שהם הקו הראשון כנגד חדירת פתוגנים, גורמים חיצוניים כמו חידקים או וירוסים לגוף.

 

בנוסף, נמצא בהם תכולת ויטמינים גבוהה וקל לאכסן אותם לאורך זמן. הכניסו לרשימת הקניות בטטה או גזר ואתם כבר משפרים את הסיכויים שלכם.

 

שום - "תרופה" של הטבע (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
שום - "תרופה" של הטבע(צילום: shutterstock)

7. שום

השום הוא מעין "תרופה" של הטבע. הוא מכיל רכיב בשם אליצין, ויטמינים מקבוצת B, גופרית, ויטמין C וסלניום, נחשב יעיל כנגד זיהומים ויראלים, פטריות, מכייח ומסייע כנגד שיעול ומאזן את רמות הסוכר בדם.

 

כדי להפיק את המירב מהאליצין, יש ללעוס את השום היטב, או לצרוך אותו כתוסף תזונה, בליעת שיני שום שלמות כפי שנהוג בעדות מסוימות, היא מנהג פחות מועיל ולא תמיד טעים.

 

המלצה נוספת: המנעו ממזון מחליש

אחד המפתחות לחיזוק הגוף, וזהו מפתח חשוב ומרכזי, נמצא בידיים של כל אחת ואחד מאתנו.

 

המזון שאנחנו אוכלים הוא הדלק של הגוף, אז כמו שאתם מעדיפים דלק נטול עופרת ולא מהול או פגום לאוטו שלכם, כך אני ממליצה להימנע כמה שניתן ממזונות שמעכבים ומחלישים את מערכת החיסון כמו קמח לבן, סוכר, מלח ומזון מעובד ולצד זה להגביר את הצריכה של מזונות שפשוט יעשו לכם טוב.

  

הכותבת הינה נטורופתית N.D, רכזת תחום הנטורופתיה ב"כללית רפואה משלימה"

 

 

צפו בהדגמה למתכון פשוט - שייק ירוק עם אוכמניות קפואות, קייל, ספירולינה ובננה 

 

המדור בשיתוף "מגדלי הים התיכון"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים