שתף קטע נבחר

מחשב לכל ילד

שנת הלימודים החלה ולרבים מילדי ישראל אין את התנאים הטכנולוגיים הבסיסיים ללמידה מהבית. ארגון ידידי ״מחשב לכל ילד״ מציע לישראלים באמריקה להצטרף למאבק למענם

לימוד מרחוק הוא איננו רק אפיזודה חולפת מחורף 2020 ולפחות כרגע, נראה שהיא כאן להישאר. בעוד שבארה״ב מתחילים בצורה כזו או אחרת לשלב בין לימודים מהבית ללימוד בבתי הספר, המצב בישראל הולךף ומחריף ומדגיש ביתר שאת את הפערים החברתיים בין התלמידים. ארגון ״מחשב לכל ילד״ שם לו למטרה לצמצם את הפערים הדיגיטליים בין ילדים למשפחות מעוטות יכולות לילדים אחרים בארץ ובימים אלו פונה גם לישראלים בארה״ב להצטרף למאמץ.

 

״העידן הטכנולוגי המתקדם עלול להרחיב את הפערים בחינוך אלא אם יעשה מאמץ לאפשר נגישות שווה לשימוש באמצעים אלה״, מסבירים לנו נציגי הארגון. ״הפער הדיגיטאלי מתרחב דווקא בשעה שגדל מספרם של הילדים הנדרשים לעשות שימוש יומיומי במחשב ובאינטרנט״.

 

גבולותיו של הפער הדיגיטאלי מוגדרים במונחים סוציו אקונומים. ילדים שנמנעת מהם הזמינות לטכנולוגית המחשבים נמצאים בנחיתות משמעותית בכל הקשור לחינוך, השתלבות בשוק העבודה ובעתיד הרחוק יותר אפילו ברמת המעורבות האזרחית. ״היוזמה להעניק מחשבים לבתי הילדים ולתת להם הדרכה בשימושי המחשב נתפסת בעינינו כאמצעי יעיל למתן שוויון הזדמנויות וכמנוף לצמצום פערים חברתיים״.

 

ארגון ״מחשב לכל ילד״ הוקם בשנת 1994, כיוזמה של ראשי תעשיית ההייטק המתהווה דאז. היוזמה נגעה לליבו של ראש ממשלת ישראל דאז, יצחק רבין ז"ל, אשר העניק את חסות משרד ראש הממשלה ליוזמה וכן הבטיח התאמה כספית לכל תרומה שהארגון מגייס.

 

במאמץ להשיג את המטרה עובד הארגון בשיתוף פעולה עם 216 רשויות מקומיות ברחבי המדינה ודרך שירותי הרווחה המקומיים מאתר משפחות משני העשירונים התחתונים ומספק להם ערכה הכוללת מחשב חדש בבית הילד, הדרכה של 45 שעות לימוד לבני הבית, סל תוכנות ולומדות, חיבור לאינטרנט לשנה כמו גם אחריות ותמיכה טכנית למשך שלוש שנים.

 

דגעגדע ()
מחשב לכל ילד.

 

עד כה סיפק הארגון כמעט 100,000 ערכות, אך המספרים גדלים והפערים מתעצמים כאשר משבר הקורונה חשף אותם והפך אותם לאקוטיים מאי פעם. המספרים מדברים על קרוב ל- 800,000 ילדים בכ-200,000 בתי אב שאינם נגישים למחשב. רובם, מספרים בארגון, ממשפחות חרדיות וערביות אך לא רק, בעיקר לא בימי מצוקה אלו. ״אנו תורמים למשפחות אתיופיות, ערביות, חרדיות איפה שמוכנים לקבל את העזרה״.

 

לפני כשנה וחצי הוקם ארגון הידידים של ״מחשב לכל ילד״ בארה״ב. היוזמה להקמת ארגון הידידים שייכת למי שכיום מכהן כיושב ראש ארגון הידידים בחוף המערבי, ריימונד מלל, יזם ופילנתרופ יהודי מלוס אנג׳לס.

 

מלל, בן 84, תורם למדינת ישראל ומגייס כספים למענה כבר למעלה מ-45 שנים. ריימונד התחיל את פעילותו בישראל ולמען ישראל לאחר שסייע להקים את מפלגת תמ"י, דרכה הכיר את השר לשעבר דוד לוי.

 

"בבית הכנסת בו הייתי חבר, פתחתי קרן בתקווה לתרום למטרות חינוכיות בישראל״, מספר מלל. ״פעלנו לגייס כסף מהקהילה שלנו. הוחלט שהכסף יסייע לרשויות המקומיות בעיירות הפיתוח במדינה. באחד מביקוריי בישראל, נפגשתי עם דוד לוי ובנו, ג'קי לוי, שהיה אז ראש עיריית בית שאן. הם סיפרו לי על ארגון ״מחשב לכל ילד״ ועל העזרה העצומה והמשמעותית שנוכל להעניק לישראל ותושביה דרך חיזוק הידע הטכנולוגי של ילדים ממשפחות חסרות יכולת. כך״, הוא מתאר, ״הגעתי אל אורלי תמיר, מנכ"לית הארגון ומאז אני מגויס לטובת המטרה. ההחלטה להקים את ידידי מחשב לכל ילד הגיעה לאחר שעזבתי את בית הכנסת והצרכים השתנו״.

 

דגעגדע ()
ריימונד מלל. "הילדים זקוקים למחשבים".

 

בעוד בארה״ב ידועה ישראל כמדינה טכנולוגית מתקדמת עם מספר הסטארטאפים הגדול ביותר ביחס למספר התושבים, אך מעטים מבינים עד כמה חמור המחסור הטכנולוגי הסביבי של רבים כל כך בסטארטאפ ניישן. ״בכוונתנו לגלות לאמריקאים שיש עוד דברים חשובים שקשורים בישראל ובחיזוק הקשר לישראל״, מסביר מלל. ״כיום, בעמותות רבות, רק חלק מזערי מהתרומות שמגויסות לישראל, מגיעות בפועל למטרות שלשמן הם גוייסו. אנחנו בנינו מודל שמעביר 99% מהכסף לישראל והוא מוקצה לטובת קניית המחשבים להם הילדים זקוקים כל כך, וודאי בימים אלו״.

 

בישראל, מספרים בארגון, משרד ראש הממשלה מגויס למטרה, כמו גם מיקרוסופט, קרן אדמונד ספרא והרשויות המקומיות. עלות ערכת מחשב היא כ-1,400 דולר. ״הרשות המקומית משתתפת בעלות לפי כוחה הכלכלי; רשות חזקה תסייע ב-300 דולר, בעוד שרשות חלשה תסייע ב-75 דולר בלבד. משרד ראש הממשלה הינו שותף נוסף וחשוב מאד שכן עבור כל דולר שנתרם, הוא משקיע כ-3 דולר נוספים (פי שלושה), ואת היתר משלימות העמותה וחברת מיקרוסופט שתורמת את ערכות ההפעלה והתוכנה. ״כל דולר שנתרם בישראל מוכפל פי 5 על-ידי שאר השותפים. על כל תרומה שמגייסים מחוץ לישראל, משרד ראש הממשלה שם 3$. 300 דולר מאצ'ינג. כמעט כמו להשקיע בטסלה. אנחנו רוצים שכל דולר שמגויס לטובת המחשבים יגיע לטובת רכישת המחשבים".

 

 

"מחשב לכל ילד", הוא ארגון ללא מטרות רווח וכעת במשבר הקורונה ולכבוד השנה החדשה, יוצא ארגון "ידידים" האמריקאי במבצע תרומות עבור הפרויקט החשוב הזה ומזמין את קוראי "ידיעות אמריקה" לקחת בו חלק: http://maly.co.il/ 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים