שתף קטע נבחר

הסתיר 4 מיליון שקל בשוויץ – ונידון מאסר

ישראלי הורשע בהשמטת הכנסה ומסירת תרשומת כוזבת. מאחר ששיתף פעולה ושילם את המס שהעלים, כ-1.8 מיליון ש', הוא ירצה רק 15 חודשים

בית משפט השלום בכפר סבא הטיל לאחרונה עונש מתון יחסית של 15 חודשי מאסר וקנס של 100 אלף שקל על בן 78 שלא דיווח על כ-4.3 מיליון שקל שהחזיק בבנק השוויצרי UBS והעלים מס של כ-1.8 מיליון שקל. השופט אביב שרון קבע כי מדובר בעבירה חמורה שבוצעה בשיטתיות לאורך שנים, אבל בצד זאת התחשב בגילו של הנאשם, בכך שנטל אחריות, שילם את המס ושיתף פעולה עם החקירה.

 

ב-1991 ירש הנאשם, בעל חברה לייצור מזון עופות, מיליון מארק גרמני מדודתו. תחילה הוא החזיק את הכספים בחשבון בבנק גרמני וב-2011 העביר אותם לחשבון שפתח ב-UBS. לאורך השנים רכש ניירות ערך ובשנים 2013-2004 בלבד הניבו פעולותיו הכנסות של כ-4.3 מיליון שקל. למרות זאת הוא לא דיווח על הכספים לרשויות המס וכך הצליח לחמוק מתשלום מס של כ-1.8 מיליון שקל.

 

מעשיו נחשפו לאחר שנציג הבנק השוויצרי נתפס עם רשימה של ישראלים שמחזיקים בחשבונות, מה שהוביל להגשת כתבי אישום רבים בפרשה.

תביעה. אילוסטרציה (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

לפני כחודשיים הורשע הנאשם בעבירות של השמטת הכנסה מתוך דו"ח ומסירת תרשומת כוזבת. בטיעוניה לעונש ביקשה המדינה לגזור על הנאשם 22 חודשי מאסר לצד קנס של 250 אלף שקל. היא טענה שיש להילחם בהעלמות מס – עבירות חמורות שקל לבצע וקשה לחשוף – ולכן יש צורך בעונש מרתיע.

 

מנגד ביקשו סנגוריו של הנאשם להסתפק בעבודות שירות. הם טענו בין היתר כי לו היה פועל לפי "נוהל גילוי מרצון" ומדווח באופן אנונימי על הכספים היה זוכה לחסינות.

 

לדבריהם, עולה תחושה של חוסר צדק נוכח העובדה שנאשמים אחרים בפרשה שמרו על זכות השתיקה והצליחו לסגור את התיק בתשלום כופר של 600 אלף שקל, בעוד הנאשם שיתף פעולה באופן מלא ואף סיפק את הראיות נגדו. עוד נטען כי הרשויות השתהו בהגשת כתב האישום וכי הנאשם הסיר את המחדל ושילם את המס המלא.

 

השופט אביב שרון קבע כי הנאשם העלים מסים בגובה עצום באופן שיטתי, ומכאן חומרת העבירות. עוד הבהיר השופט כי הנאשם בחר להסתיר את החשבון מרואה החשבון שלו, מה שמנע ממנו ליזום דיווח במסגרת נוהל גילוי מרצון, כך שהוא האחראי הבלעדי למצבו וקיומו של הנוהל לא יכול לעזור לו.

 

השופט ציין עוד כי המדיניות היא להחמיר בענישה על העלמת מס שגורמת למדינה ולכספי הציבור נזק רב. לפיכך השופט העמיד את מתחם הענישה על טווח שנע בין 15 ל-36 חודשי מאסר לצד קנס של עד חצי מיליון שקל.

 

עם זאת, הוחלט שהעונש של הנאשם יעמוד על הרף התחתון. השופט התייחס בין היתר לגילו המבוגר, לעובדה שזו ההסתבכות הראשונה שלו עם החוק, לחרטה שהביע באמצעות תשלום המס המלא ושיתוף הפעולה שלו עם החוקרים.

 

בפסק הדין צוין כי אכן יש לקחת בחשבון את התנהלות המדינה, שלא התאמצה במיוחד להגיש כתב אישום נגד מעורבים אחרים בפרשה, וכן את העובדה שחלפו שבע שנים מאז העבירה האחרונה. לפיכך השופט גזר על הנאשם 15 חודשי מאסר בפועל, לצד שישה חודשי מאסר על תנאי וקנס של 100 אלף שקל.

 

  • לקריאת גזר הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התביעה: עו"ד נועם עוזיאל מפרקליטות מחוז תל-אביב מיסוי וכלכלה
  • ב"כ הנאשם: עוה"ד אפרים דוד ויצחק כהן
  • עו"ד אליעזר גולדשטיין עוסק במיסים
  • הכותב לא ייצג בתיק
  • ynet הוא שותף באתר פסקדין

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים