שתף קטע נבחר

הסדר פירעון מקל: העסק קרס, האישה חלתה

צעיר שצבר בתום לב חובות של יותר מ-800 אלף שקל יזכה בהפטר אם ישלם 48 אלף שקל. שופטת התחשבה הנסיבות הקריסה ובמצב המשפחתי

בית המשפט המחוזי בתל אביב אישר לאחרונה תוכנית פירעון מקלה במיוחד לפושט רגל בן 33 שנקלע לחובות של מאות אלפי שקלים לאחר שהעסק שלו קרס ואשתו חלתה בסרטן.

 

החייב פתח בהליכי פשיטת רגל לפני כשנה וחצי. לפי דו"ח שהגיש עו"ד שגיא שוורץ שמונה לשמש כמנהל מיוחד בתיק, החייב פתח ב-2018 חברת שירותי קייטרינג לאירועים יחד עם אחיו, אבל העסק קרס לאחר שאירועים רבים בוטלו והגן שעמו עבדו לא שילם להם את הכסף. במקביל, אשתו של החייב אובחנה עם סרטן בצוואר הרחם והחייב נדרש לטפל בה ובילדיהם הקטינים.

 

המנהל המיוחד ציין כי הוגשו בתיק 12 תביעות חוב על סך כ-809 אלף שקל שטרם נבדקו. בנוסף, לחייב ולאשתו יש דירה ששוויה כמיליון שקל, אלא שרובצת עליה משכנתה של יותר מ-700 אלף שקל. בנוסף, מאחר שהחייב ואשתו גרים בה עם הילדים הקטנים - היא תצטרך להימכר כתפוסה, ומכאן שלא יתקבל מהמימוש סכום משמעותי לנושים.

אילוסטרציה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

בסיכום הדו"ח סבר המנהל המיוחד כי לנוכח הנסיבות האישיות של החייב והרושם שנקלע לחובות בתום לב, יש לאפשר לו לפתוח דף חדש בחיים. הוא הציע שלא לממש את הדירה, ולקבוע לחייב תוכנית פירעון שלפיה ישלם 1,000 שקל בחודש למשך ארבע שנים ולאחר מכן יקבל הפטר.

 

בדיון שהתקיים בפני השופטת טל לוי-מיכאלי הודיעה עו"ד מור מהלל מטעם כונס הנכסים הרשמי תל אביב שמדובר בתוכנית סבירה לאור הנתונים שהוצגו.

 

עו"ד אביעד גלס, שייצג את החייב, ציין כי הוא עובד היום כשכיר ומשתכר כ-6,000 שקל בחודש, מתגורר בדירה צנועה ואשתו עברה לאחרונה סדרת הקרנות ומטופלת נפשית. הוא ביקש לפיכך לתת ביטוי לאינטרס השיקום של החייב ולאפשר לו לצאת לדרך חדשה באמצעות אישור תוכנית הפירעון המתחשבת שהציע המנהל המיוחד.

 

השופטת קיבלה את תוכנית הפירעון המוצעת והסכימה עם עמדת המנהל המיוחד שלפיה אין טעם לממש את זכויותיו של החייב בדירה בהתחשב בנסיבות.

 

"התרשמתי כי קריסתו הכלכלית אינה תוצר של חוסר תום לב אלא היא נגזרת של עסק שכשל, כמו גם בעיות בריאות של רעייתו", כתבה. היא הוסיפה שמדובר בחייב שעושה הכל כדי למצות את פוטנציאל ההשתכרות שלו בצל העובדה שהוא צריך לטפל באשתו ובילדיו וחי בצניעות.

 

השופטת ציינה כי אמנם סכום החובות של החייב גבוה והדיבידנד שיקבלו הנושים לפי תוכנית הפירעון המוצעת נמוך מאוד, אבל היא סבורה שבמקרה הנוכחי מדובר בתוכנית מאוזנת. לפיכך הוצא הפטר על תנאי ונקבע כי הוא יזכה בהפטר מוחלט אחרי שיוסיף לקופת הכינוס 48 אלף שקל ב-48 תשלומים.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ המנהל המיוחד עו"ד שוורץ: עו"ד יצחק זכריה
  • ב"כ החייב: עו"ד אביעד גלס
  • ב"כ כונס הנכסים הרשמי: עו"ד מור מהלל
  • ynet הוא שותף באתר פסקדין

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים