שתף קטע נבחר

160 אלף ש' לעובד שנפגע מהרמת משא כבד

יצרנית האריזות "קרגל" טענה שלא היה צורך בהדרכה או פיקוח על העובד, שביצע עבודה פשוטה. אבל שופטת קבעה: העבודה הייתה כרוכה בסיכון מוגבר

בית משפט השלום בתל אביב חייב לאחרונה את יצרנית האריזות "קרגל" לשלם כ-160 אלף שקל לעובד שנפגע בכתפיים כתוצאה מהרמת גלופות כבדות מעל הראש לאורך זמן. השופטת סיגל דומניץ סומך קבעה כי אף שהעבודה הייתה כרוכה בסיכון מוגבר, החברה לא הדריכה את התובע, לא סיפקה לו עזרה ולא פיקחה שיבצעה אותה בבטחה.

 

התובע, בן 52, עבד בחברה במשך 26 שנים. לטענתו, ב-2010 הוא עבר לעבוד במחלקת הגלופות ובמסגרת זו נדרש לאסוף גלופות ששוקלות 15-20 קילוגרם מרחבי המפעל, להרים אותן למכונת שטיפה ולתלות אותן לייבוש. חלק ניכר מהעבודה נעשה כשהידיים שלו מורמות מעלה, מעל לגובה הכתפיים, וכתוצאה מעומס היתר והמאמץ נגרמה לו פגיעה בכתפיים שבגינה עבר ניתוח והוכר כנפגע עבודה בביטוח לאומי.

 

התובע טען כי החברה אחראית למצבו משום שנהגה ברשלנות ובחוסר זהירות כשלא הדריכה אותו כיצד לעבוד עם הגלופות בצורה בטוחה, לא פיקחה עליו ולא סיפקה לו אמצעים שיקלו עליו. כתוצאה מכך עד היום הוא סובל מבעיות בכתפיים ונאלץ למצוא עבודה שמתאימה למצבו הפיזי.

  (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

קרגל טענה מנגד שאין שום קשר בין תנאי העבודה לבין מצבו של התובע. לדבריה, הוא ביצע עבודה פשוטה ושגרתית שלא הצריכה הדרכה. החברה הוסיפה כי גם אם נגרם לתובע נזק כלשהו בעקבות העבודה האחריות מוטלת עליו בלבד.

 

אבל השופטת סיגל דומניץ סומך קבעה כי חובות הזהירות שמוטלות על מעסיקים כלפי עובדיהם הן רחבות ומוגברות. המעסיקים חייבים להקפיד על שיטות עבודה בטוחות, להדריך את העובדים, להזהיר אותם מפני הסיכונים, לפקח עליהם ולוודא שהם מיישמים את הנחיות הבטיחות.

 

במקרה הנוכחי, הראיות והעדויות מעידות כי קרגל לא עמדה בחובות המוטלות עליה. השופטת ציינה כי הוכח שהעבודה של התובע הייתה כרוכה בהרמת ידיים ומשא כבד לאורך זמן ממושך בכל משמרת. המנהל הישיר שלו, שהעיד מטעמו, אישר כי התובע לא עבר הדרכת בטיחות מיוחדת משום שהחברה סברה שמדובר בפעולה יומיות ופשוטה שכל אחד מכיר. קרגל, מצידה, לא הביאה לעדות את יועץ הבטיחות שלה.

 

נקבע כי בניגוד לטענת קרגל, העבודה של התובע לא הייתה כרוכה בסיכון רגיל וטבעי אלא בסיכון מוגבר. למרות זאת, התובע לא הודרך, אף אחד לא פיקח על העבודה שלו כדי לוודא שלא ייגרם לו נזק והוא לא קיבל עזרה. בנוסף, קרגל לא הוכיחה שאי אפשר היה לעשות את העבודה אחרת, באופן שיקטין את הסיכון.

 

השופטת הוסיפה כי מחוות דעתו של אורתופד שמונה כמומחה מטעם בית המשפט עלה בבירור כי אופן העבודה של התובע הוא שגרם לנזק בכתפיו, ומכאן שהחברה אחראית לכך. היא לא מצאה לנכון להטיל עליו אשם תורם משום שביצע את העבודה בהתאם לשיטה שנהגה במפעל.

 

לאחר בחינת הנזקים שנגרמו לתובע פסקה לו השופטת פיצויים של 130,284 שקל (אחרי ניכוי תגמולי ביטוח לאומי) עבור הפסדי שכר ואובדן כושר עבודה, עזרה, הוצאות רפואיות ונסיעות ונזק לא ממוני. לסכום זה יתווספו הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד של כ-30,500 שקל.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים