שתף קטע נבחר

בן תבע את אמו: הדירה אותי מהצוואה של אבא

האב הוריש את כל רכושו בשווי מיליוני דולרים לאשתו, ואחד מבניהם טען שהייתה לה השפעה לא הוגנת עליו. השופטת ענבל קרן החליטה לדחות אותו

בית המשפט לענייני משפחה בחיפה דחה לאחרונה בקשה של בן לבטל קיום צוואה שבמסגרתה הוריש אביו את כל רכושו לאם בלבד. הבן טען שהאב היה בלתי כשיר לחתום על צוואה ושאימו השפיעה עליו, אבל השופטת ענבל קצב קרן קבעה שאין עדות להשפעה בלתי הוגנת.

 

האב ערך צוואה בעדים בשנת 2007 בניו יורק, ארה"ב, ובמסגרתה ציווה את כל עזבונו לאשתו. באותה שנה ההורים עלו לישראל והאב הגיש תביעה למשרד הביטחון בשל נכות נפשית משירותו הצבאי. ב-2017 ניתן צו לקיום צוואת האב שהלך לעולמו. בן אחד הודיע שהוא מקבל את הצוואה כפי שהיא, והבן השני עתר לביטולה.

 

הוא טען שלאביו היו נכסים רבים בשווי של מיליוני דולרים בארה"ב ושהוא סייע לו לנהל אותם. לטענתו הצוואה לא משקפת את רצונו האמיתי של האב, שסבל מפוסט-טראומה משירותו הצבאי במלחמת הכיפורים, והיה נתון להתעללות נפשית מצד האם. לדבריו האב סבל גם מדיכאון ודימוי עצמי נמוך והיה מאוד תלותי באם שנקטה מניפולציות נגדו, שלטה בו וכפתה עליו לנשל את ילדיו מצוואתו.

ייפוי כוח מתמשך (Shutterstock)
אילוסטרציה(Shutterstock)

האם טענה מנגד שבעלה היה צלול בדעתו בעת עריכת הצוואה והיא משקפת את רצונו. היא הוסיפה שבעלה היה איש אהוב שבילה רבות עם חבריהם המשותפים, ושהיחסים ביניהם החלו להיות מתוחים רק ב-2012 – שנים אחרי שנערכה הצוואה. לטענתה, הם הפסידו את כל רכושם בארה"ב וחיו מקצבת משרד הביטחון שקיבל האב.

 

היא הוסיפה שהבן היה רוב חייו הבוגרים בכלא, והאב התבייש בו ולא רצה שום קשר איתו.

 

השופטת ענבל קרן בחנה חוות דעת של מומחית מטעם בית המשפט שבדקה מסמכים רפואיים של המנוח, והשתכנעה שהאב היה כשיר לחתום על הצוואה במועד עריכתה.

 

בכל הנוגע להשפעה בלתי הוגנת מצד האם, לא הייתה קביעה חד משמעית של המומחית, שרק ציינה שהאב היה בסיכון להיות חשוף ופגיע מהפעלת שכנוע ולחצים מסוג השפעה בלתי הוגנת.

 

השופטת ציינה שטענותיו של הבן אינן ידועות לו באופן אישי כיוון שהוא לא חי בתקופה זו עם הוריו, אלא מבוססות על המסמכים הרפואיים והפסיכיאטריים של האב, אלא שהם מלמדים על מצבו של האב רק בתקופה שלאחר עריכת הצוואה.

 

מהמסמכים שבחנה המומחית אכן עלה כי מערכת היחסים בין ההורים הייתה מורכבת, אך זה משהו שמאפיין מערכות יחסים זוגיות רבות, ומשברים בחיי הנישואים לא מעידים על השפעה בלתי הוגנת, איום או כפיה.

 

לפיכך השופטת דחתה את בקשת הבן והוא חויב בהוצאות בסך 10,000 שקל.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים