הרב עמאר יצא נקי, אשתו ובנו מואשמים
הפרקליטות הודיעה הבוקר על סגירת תיק החקירה נגד הרב הספרדי הראשי, שלמה עמאר, לאחר שלא נמצאה תשתית ראייתית מספיקה למעורבותו בפרשת חטיפת מאהבה של בתו. במקביל, הוגש לבית המשפט המחוזי בתל-אביב כתב אישום נגד אשת הרב, מזל, נגד בנו של הרב, מאיר עמאר, ונגד האחים סוואלמה, בגין מעורבותם בפרשה
יצא נקי: תיק החקירה נגד הרב הספרדי הראשי, שלמה עמאר, נסגר לאחר שלא נמצאה תשתית ראייתית מספיקה למעורבותו בפרשת חטיפת מאהבה של בתו, איילה - כך הודיעה הבוקר (יום ד') הפרקליטות. לבית המשפט המחוזי בתל-אביב הוגשו הבוקר כתבי אישום נגד המעורבים האחרים בפרשה. אשת הרב, מזל (57), נאשמת בכליאת שווא ובסחיטה באיומים.
הבן מאיר עמאר בן 31 נאשם בחטיפה לשם סחיטה של אחותו בת ה-18, חטיפה לשם סחיטה של הצעיר בן ה-17 שעמו היתה בקשר, התעללות בקטין, תקיפה הגורמת לחבלה של ממש בנסיבות מחמירות, כליאת שווא, הדחה בחקירה, סחיטה באיומים ובאיומים. שני שותפיו של מאיר עמאר, עבדאללה סוואלמה ואחיו אחמד בני 29 ו-31 נאשמים אף הם בחטיפה לשם סחיטה, התעללות בקטין, תקיפה, כליאת שווא, סחיטה באיומים ובהדחה בחקירה.
היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, קיים אמש בלשכתו דיון ארוך בשאלת ההעמדה לדין של הרב הראשי הספרדי לישראל, שלמה עמאר, ורעייתו, מזל. בדיון, שארך כחמש שעות, השתתף גם פרקליט המדינה, ערן שנדר. בדיון זה הוחלט לסגור את תיק החקירה נגד הרב.
על-פי כתב האישום, כאשר התגוררה איילה בבית הרב הגיע נער בן 17 ובין השניים נקשרו קשרי חברות. כאשר נודע לאם על הקשר שבין הנער לאיילה פנו מזל ובני משפחה נוספים ממשפחת הרב לנער וביקשו ממנו לנתק כל קשר, אך הוא לא נעתר לדרישה והמשיך בקשר איתה.
באחד המקרים צעקה האם על הנער ואמרה כי הוא מסתכן בכך שהיא תפנה לגורמים המכירים אותו ותסבך אותו עם מקום לימודיו, כל זאת בכוונה להפחידו.
מסכת ההתעללות
ב-26 באפריל נודע למאיר עמאר על קשריה של אחותו עם הנער ואז גמלה בליבו החלטה לנתק את הקשר ו"ללמד את השניים לקח, תוך חטיפתם ושימוש באמצעי אלימות קשים", כך נכתב בכתב האישום. באותו היום בשעה 22:00 הגיע מאיר במכונית לבית הרב וביקש מאיילה לרדת למכונית בטענה שהוא זקוק לכיפה.
כאשר ירדה למכונית, אחז בידיה בחוזקה, הכניסה למכונית בניגוד לרצונה והחל בנסיעה לכיוון בני ברק, שם הורה לה להתקשר לנער ולפתות אותו לרדת. הוא הנחה אותה לומר לו ש"היא רוצה לטייל עמו" ואיים שאם לא תעשה זאת, "יביא אותה בירייה". כאשר הנער התקרב למכונית, סימנה לו איילה להיכנס ואז הורה לו מאיר להוריד את ראשו, ובאיומי סכין הבהיר לו שאם יעשה תנועות לא רצויות, ידקור אותו.
אז החל לנסוע עם איילה לביתם של האחים סוואלמה בקלנסאווה, ובמהלך הנסיעה טילפן אליהם ואמר שיגיעו לבית כדי לטפל בעניין הנוגע ל"כבוד משפחתו". כשהגיעו לקלנסאווה הוריד מאיר את הנער וכלא את איילה במכונית. הוא מזהיר אותה שלא תצא ממנה ואז הכניס את הנער לאחד החדרים בבית, הורה לו לחלוץ את נעליו ולהמתין במקום בעמידה. במהלך הלילה הגיעו האחים סוואלמה. מאיר עדכן אותם על הקשר בין איילה לנער וביקש לטפל בו.
אז הם החלו להכות אותו, בעטו בפניו, סטרו לו, תוך שחקרו אותו על טיב יחסיו עם איילה. אחד האחים, עבדאללה, הורה לו לעמוד על רגליו, שלף את חגורת המכנסיים שלו והצליף בו בגבו. לאחר מכן קשר אותו וזרק אותו לרצפה. בכל אותו הזמן החזיקו האחים סוואלמה סכינים בידיהם והבהירו לו שלא ייצא חי מהבית.
אחמד גזר את הפאות של הנער ולאחר מכן מאיר היכה אותו באגרופים, זרק עליו בקבוק מים, קילל אותו וצעק עליו. אחמד יצא לחצר וחזר כשעימו שני כלבי תקיפה שניסו לנשוך את הנער. לאחר מכן, כלאו אותו במכוניתו.
אז הגיע עבדאללה למכונית, החל לבעוט בנער, זרק אותו לרצפת חצץ ובעט בו כאשר הוא ומאיר גילגלו אותו על רצפת החצץ. בכל אותו הזמן שהתה איילה במטבח הבית. בשלב מסויים נכנס מאיר למטבח, חנק את איילה, שבר את משקפיה, לקח את תכשיטיה, שבר חלק ואת חלקם לקח לעצמו. אחר כך התקשר לבית הוריו ודיבר עם אמו ארוכות.
אשת הרב צפתה בנער שהוכה והלכה להכין קפה
בשעה 5 לפנות בוקר נסעו עמאר, האחים סוואלמה, איילה והנער לבית הרב בירושלים. בדרך אילצו הנאשמים את הנער לעשן סיגריה בניגוד לרצונו ודרשו ממנו את תעודת הזהות שלו. כאשר הגיעו לירושלים בשעה 6:30 בבוקר התקשר מאיר לאמו וכולם נכנסו לבית הרב. שם היכו עמאר ועבדאללה את הנער. מאיר הורה לאחותו להיכנס לחדרה. והורה לנער לשבת על רצפת הסלון והלך לשוחח עם אמו ועם הרב כאשר בכל אותו הזמן יושבים האחים בסלון עם ידידתם, נערה בת 17.
לאחר מכן פנתה מזל עמאר למטבח, הכינה לבנה ולאחים קפה וצפתה, כך על פי כתב האישום, בנער וזאת כשהיא יודעת שהוא מוחזק שם בניגוד לרצונו. אז חזר מאיר לסלון והיכה את הנער כאשר זה שוכב על הרצפה ופניו כלפי מטה. האם צפתה במעשים כשהיא יודעת, לטענת הפרקליטות, שהוא מוחזק שם בניגוד לרצונו ובמטרה לאיים עליו. על-פי כתב האישום, "היא איפשרה את המעשים ואף חפצה בהם". לאחר מכן נכנס מאיר לחדרה של איילה, שלף סכין ואיים עליה שאם תמשיך בקשריה עם הנער, יהרוג אותה.
מאיר פנה שוב לנער ואמר לו שלא יחזור לירושלים עד שנת 2007, לא יחזיק בטלפון נייד ואסר עליו להיפגש עם נשים למשך שנתיים. הוא איים על הנער שאם יפנה למשטרה ירצח אותו ויפגע בבני משפחתו. אז הוציא את הנער מחוץ לבית הרב, נתן לו 20 שקלים כדמי נסיעה והורה לו להגיע לביתו במהירות. לטענת הפרקליטות, הנער ספג חבלות קשות בפניו ובצווארו ונזקק לטיפול רפואי.
הפרקליטות: התנהגותם אלימה שפלה ומזעזעת
הפרקליטות ביקשה להאריך עד תום ההליכים את מעצרם של הבן מאיר ושני שותפיו מקלנסאווה. בבקשת המעצר שהגיש לבית המשפט התובע ניסים מירום נטען כי לפרקליטות ראיות טובות להוכחת אשמתם של הנאשמים. בין יצר הראיות: עדותו של המתלונן, עדותה של איילה, פירוט שיחות הטלפון הנייד של מאיר, עדותו של מאיר שבה הודה במיוחס לו ועדותם של האחים סוואלמה המאשרים את נוכחותם במקום. הם כפרו בביצוע המעשים.
בבקשת המעצר נטען כי השלושה מסוכנים לביטחון הציבור וקיים חשש שאם ישוחררו ישפיעו על עדים. "התנהגותם האלימה, המזעזעת והשפלה מעידה כאלף עדים על היעדר כל מעצור ומורא מפני החוק עד כי ניתן לקבוע בנקל כי אין בעיניהם כל ערך לחיי אדם ולכבודו".
הרב עמאר מסר בתגובה להגשת כתבי האישום: "רעייתי ואני חינכנו את ילדינו כי אלימות בכל דרך שהיא אסורה ועצוב לי שבני מאיר נקלע למצב שרחוק מדרכי כרחוק מזרח ממערב. אני אוהב אותו ומתפלל בעזרת השם שיתנער ממצבים אלה ויחזור לחיק המשפחה. אני מלא צער על ההחלטה להגיש כתב אישום נגד אשתי ובטוח בכל ליבי ונפשי כי לא ידעה דבר על כוונותיו של מאיר. אני נמצא לצידה ותומך בה ובטוח כי בסוף יתברר שהיא נקייה מכל חטא ועוון".
עו"ד יעל גרוסמן, המייצגת את הרבנית אמרה שהרבנית "מתנגדת לכל סוג של אלימות, ובניגוד לאמור בכתב האישום לא היתה לה כל ידיעה על מעשיו של בנה מאיר ואין אמת בדברים המיוחסים לה בכתב האישום". לדברי הסניגורית, "הרבנית הביעה צער עמוק על הפגיעה במשפחתה כתוצאה מהפרסומים ומאמינה כי בית המשפט יסיר את המשא הכבד מכתפיה".
בשבוע שעבר אישר היועץ מזוז לחקור את הרב עמאר עם שובו מתאילנד. הרב נחקר באזהרה במשך חמש שעות. בעדותו נמצאו סתירות ביחס לדברים שאמר בנו מאיר, החשוד המרכזי בפרשה. ימים אחדים לאחר מכן אמר הרב בשיעור בבית כנסת בבני ברק: "פגעו בפרסומים לא יפים במשפחה בקשר לבת, כאילו יש לנו אינטרנט. אני מפחד מחילול השם שבני-ישיבה או אנשים יראי השם יחשבו שזה נכון", הוסיף.
"אני לא יודע מה זה אינטרנט, מעולם לא ראיתי מה זה, מעולם לא היה בביתי דבר כזה ואין דבר כזה", הבהיר הרב עמאר. "גם מה שדיברו, שניסו להתקשר, זה היה דרך הפלאפון, ואדרבא להתחזק יותר, לא אינטרנט ולא סרטים ולא כל הדברים".