חברת קומברס מתכוונת להמשיך ולפטר עובדים - מעבר ל-125 שפיטרה כחלק מתוכנית ההתייעלות שלה בשבועיים האחרונים. כך נודע אמש (יום ו') ל-ynet. הסיבה לפיטורים נעוצה במשבר הכלכלי העולמי: בקומברס, כבמרבית חברות ההיי-טק בישראל ובעולם, חוששים שהמשבר יפגע בתוכניות של הלקוחות ויביא אותם לבטל פרויקטים.
בקומברס עדיין לא החליטו על היקף הפיטורים, אך בחברה שוקלים לפטר עד 200 עובדים, מרביתם בישראל. הפיטורים יתבצעו בשבועיים-שלושה הקרובים. גורם המעורה בנעשה בחברה טוען כי אחרי הגל הזה צפוי לבוא גם גל פיטורים שלישי , ואולם בחברה לא אישרו את הדברים.
כפי שפורסם בראשונה ב-ynet, קומברס פיטרה 125 עובדים בשבועיים האחרונים - כמחציתם בישראל. הסיבה לפיטורים הייתה לא רק המשבר הכלכלי אלא תוכנית התייעלות שביצעה החברה ושתוכננה מראש. במסגרת התוכנית שונה מבנה החטיבות בחברה, כדי לייעל את השירות ללקוחותיה. עם זאת, גורמים המעורים בנעשה בחברה טוענים כי המשבר הכלכלי האיץ גם את תוכנית הפיטורים האחרונה.
בספטמבר אמרו בכירים רבים במשק כי אחרי החגים צפוי גל פיטורים של אלפי עובדים. נראה כי מדובר בתוכניות שכבר הוכנו לפני החגים, ויצאו לפועל רק אחריהן מתוך התחשבות. זאת, משום שמיד אחרי החגים החל גל פיטורים גדול, שכבר עלה במקומות עבודתם של יותר מ-1,000 עובדים.
הראשונות שפיטרו אחרי סוכות היו חברות היי-טק, אך בימים האחרונים החלו להתקבל החלטות על פיטורים של מאות עובדים גם במפעלי תעשייה כקודאק, אליאנס וגיבור ספורט.
מקומברס נמסר בתגובה: "החברה, כמדיניות, אינה מתייחסת בפומבי ליחסי העבודה שלה ולספקולציות".