רב הכותל והמקןמות הקדושים, שמואל רבינוביץ', מגיב להוראת היועץ המשפטי לממשלה, לפיה יש לאפשר לנשים להשתתף באירועי הדלקת נרות חנוכה המסורתיים הנערכים אתר הקדוש שבאחריותו, ומבהיר כי שרות הממשלה ידליקו את אחת החנוכיות במקום - כפי שעשו רגב וח"כ ציפי לבני בשנה שעברה. עם זאת, נשים לא ייטלו חלק בהדלקה המרכזית המתבצעת על ידי רבנים בעזרת הגברים.
<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו >>
"בשנה זו, כבאשתקד, הוזמנו להשתתף בטקס שרי הממשלה גב' גילה גמליאל וגב' מירי רגב", מסר הרב, וציין כי הן "הוזמנו כבר לפני כחודש". הוא הוסיף כי שוחח בעניין כמה פעמים עם המשנה היועץ, עו"ד דינה זילבר, המבקשת למנוע את הדרת הנשים.
קראו עוד בערוץ היהדות:
הוראתה של זילבר נתונה לפרשנות, ולא ניתן להבין ממנה באופן חד-משמעי האם היא דורשת את שילוב הנשים בהדלקה המרכזית - או שהיא מסתפקת במתכונת השנה שעברה. רבינוביץ', כך נראה, מאמץ את הפרשנות המקלה מבחינתו, ואילו בארגוני הנשים מצפים לשוויון מלא.
"על פי תפיסתי האישית והתורנית אין מקום לרחבת תפילה נוספת בכותל, ועל המתפללים והמבקרים לקבל את כללי המקום הנהוגים מדור ודור", אמר הרב, "אך למרות זאת תמכתי באימוץ הפשרה, מתוך הראייה היהודית של 'גדול השלום'. אין לי אלא להצטער על שלא כל הצדדים במחלוקת נוהגים על פי אותם השיקולים. דווקא בכותל המערבי ראוי היה לכולנו לאמץ את דרך הפשרה, ולא את דרך הקנאות שהחריבה את מקדשנו".
"בשבועות האחרונים מתנהלים דיונים קדחתניים לסיכום תהליך ארוך, עדין ורגיש בהובלת מזכיר הממשלה, שמטרתו - הסדרה מוסכמת של דרישות הזרמים השונים בכותל המערבי".
הרב חזר והזהיר כי "אסור היה שנפתור בעיה אחת ונצית אש (שכבר בוערת) מכיוון אחר. מתוך הבנה זו
הושגה פריצת דרך משמעותית לקראת הסדרת מעמדה של 'עזרת ישראל', באופן שיהיה מקובל על כל הצדדים.
"אמשיך במאמצים להביא לפתרון שיהיה הטוב, הרחב והנכון ביותר לכלל ישראל ולכל מבקרי הכותל השונים, ולפעול למען הוצאת הכותל המערבי אל מחוץ לכל מחלוקת ומריבה".
מנכ"ל התנועה הרפורמית, גלעד קריב