ילדה יהודייה באנגליה מחליטה לתרום את מתנות בת המצווה שלה לילדה בת גילה בישראל שאותה לא פגשה מימיה, כדי שתחגוג בת מצווה: זה קרה לפני ארבעה חודשים - וזה הסיפור שמאחורי התהלוכה החגיגית והשמחה שהגיעה לכותל המערבי בסוף השבוע שעבר.
<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו >>
בראשה – שירה עזר, ילדה בת 12 בכיסא גלגלים, שנולדה עם מוגבלות – כשהיא מאושרת ומחייכת לכל עבר. מאחוריה, הוריה ובני משפחתה שלא האמינו לגודל השעה, ועימם ילדי מרכז "עלה" בבני ברק, המסייע לילדים עם מוגבלויות, וצוות המתנדבים.
קראו עוד בערוץ היהדות:
לכל אלה הצטרפו עשרות חיילים נרגשים שהגיעו לכותל להשבעה שלהם, וביקשו להצטרף לשמחה הספונטאנית בריקודים נלהבים, לצד מתפללים אקראים ואף תיירים שאינם יהודים. "החיילים עצרו למשך דקות ארוכות את ההכנות לטקס", מספרים בארגון. "הם שרו ורקדו מול שירה ושאר הילדים, ושימחו אותם מאוד".
ג'וליה קוסטנר וקבוצת תיירים מגרמניה נעצרו עם דמעות בעיניים ליד הילדים המוגבלים. קוסטנר עצמה מנהלת מעון דומה בעיר הוף שבגרמניה, ולדבריה הרגישה שהיא נמצאת בישראל במקום הנכון ובזמן הנכון.
"היא סיפרה כי במולדתה ממעטים להוציא ילדים במצב זה מהמוסד", מספר יוסי ליפשיץ, מנהל בית יהלום, במרכז "עלה" בבני ברק. "והוסיפה שהיא רוצה להעביר את המסר הזה לצוות שלה, ולהראות להם כמה אפשר לתת לילדים האלה - גם אם זה כרוך בלוגיסטיקה ומאמץ.
שירה, כלת בת המצווה, השתתפה בחלוקת מתנות וסוכריות למשתתפים, והתניידה יחד עם חבריה לתפילה ייחודית בכותל, ומשתתפים במקום העידו כי זו "הבת מצווה הכי מרגשת שהשתתפתי בה בחיים שלי".
"הרגע המרגש ביותר מבחינתי הוא לראות כאן את הילדים המיוחדים שלנו מתרגשים ושמחים כמו כולם", אמר הרב יהודה מרמורשטיין, מנכ"ל "עלה". "אנחנו שזכינו לחיים טובים ובריאים חייבים לדאוג לכל אחד שזקוק לנו. אם נוכל להסתכל קצת מעבר, ולתת לאחר - נהפוך את העולם כולו למקום טוב יותר".