סרטון אחד, שנחשף היום ברשת "פוקס", צולם ממכונית שחנתה מאחורי המכונית שבה שהה פלויד בעת מעצרו. בסרטון נראים השוטרים ניגשים למושב הנהג, ואחרי חילופי דברים הם נאבקים בפלויד – שאינו נראה בסרטון.
סרטון שני צולם במצלמת אבטחה של מסעדה סמוכה, ובה כבר נראה פלויד מחוץ למכונית, כשהוא אזוק ומובל על-ידי שוטרים. הוא נראה רגוע ומשתף פעולה, ובשום שלב בסרטון לא נראה שהוא מתנגד להם. אתמול, יצוין, טען דובר המשטרה המקומית ג'ון אלדר כי פלויד קיבלה הוראה מהשוטרים לצאת ממכוניתו – "ואחרי שיצא התנגד להם פיזית". בשל הטענה הזו נבחנים כעת הסרטונים בשבע עיניים.
בסרטון שצולם במצלמת האבטחה נראה תחילה פלויד מתיישב בליווי השוטרים בצד המדרכה, ולאחר מכן הם מלווים אותו משם כשידיו עדיין אזוקות מאחורי גבו. התיעוד הבא מהאירוע הוא אותו תיעוד שפורסם אתמול ושזעזע את העולם: פלויד נראה בו מוטל על המדרכה כשפניו צמודים לקרקע ושוטר לבן כורע מעליו כשברכו על צווארו של פלויד. פלויד נשמע אומר לו ולשוטרים האחרים שוב ושוב "אני לא נושם".
"כואבת לי הבטן. כואב לי הצוואר. הכול כואב לי", נשמע פלויד אומר, והוא גם נשמע מבקש: "תנו לי קצת מים. בבקשה. בבקשה". למרות תחינותיו, השוטר משאיר את ברכו מונחת בחוזקה על צווארו במשך דקות ארוכות. גם קריאותיהם של עוברי אורח לשוטרים לאפשר לפלויד לנשום אינן זוכות למענה. בחלוף זמן מה נעצמות עיניו של פלויד והוא חדל להגיב. בהמשך נקבע מותו.
פרשת מותו של פלויד באה בימים של מתיחות גבוהה ממילא בשל סוגיית היחס של רשויות אכיפת החוק לאזרחים אפרו-אמריקנים בארה"ב. רק החודש הסעירה את ארה"ב פרשת הריגתו של אמאד ארברי, צעיר שחור בן 25 שנורה למוות על-ידי שני גברים לבנים במדינת ג'ורג'יה. שני האחראים לרצח לא נעצרו במשך שבועות ארוכים, ורק סרטון שצץ ברשת ומתעד את הרגע שבו הם יורים בו מבלי שנשקף להם כל איום של ממש ממנו הביא למעצרם. האירוע שבו נהרג פלויד במיניאפוליס גם הזכיר לרבים את פרשת מותו של אריק גרנר בניו יורק ב-2014. גרנר רותק על-ידי שוטרים באמצעות חניקה, ורגעים לפני מותו נשמע – כמו פלויד – קורא לעברם "אני לא נושם". מילותיו האחרונות האלה הפכו לאחת הסיסמאות המובילות של תנועת Black Lives Matter הפועלת למען זכויות האפרו-אמריקנים בארה"ב בעשור האחרון.
פילוניס פלויד, אחיו של ההרוג, תיאר אותו כאדם שאינו מסוגל לפגוע באיש: "הם יכלו להפעיל נגדו אקדח טייזר, אבל במקום זה הם הניחו את הברך שלהם על הצוואר שלו ופשוט ישבו עליו ואז המשיכו הלאה. הם התייחסו אליו גרוע יותר משהם מתייחסים לחיות".
בת דודתו של פלויד שרדין טאטה סיפרה שבפעם הראשונה שראתה את הסרטון, בטלוויזיה, לא הבינה שמדובר בבן דודה, ובמקום זאת רק חשבה לעצמה כמה מסכנה משפחתו של האיש הנראה בסרטון שרוע על הקרקע. חמש דקות אחר כך קיבלה שיחת טלפון שבה נודעה לה זהותו.
שורה ארוכה של ידוענים מובילי דעה התערבו ביממה האחרונה בפרשה, בהם ידוענים אפרו-אמריקנים רבים. אחד הבולטים שבהם הוא כוכב ה-NBA לברון ג'יימס, שרק החודש פרסם ציוצים נסערים בנוגע למותו של אמאד ארברי בג'ורג'יה. בלילה שעבר פרסם ג'יימס באינסטגרם תמונה שבה נראים מצד אחד רגעיו האחרונים של פלויד במיניאפוליס ומצד שני שחקן הפוטבול קולין קפרניק כורע ברך במהלך ההמנון האמריקני במחאה על היחס לשחורים – מחאה שעוררה עליו ביקורת חריפה בחוגים מסוימים. לפוסט שלו צירף לברון ג'יימס את הכותרת "בגלל זה" וכתב: "אתם מבינים עכשיו!!??!!?? או שזה עדיין לא ברור לכם??". בלילה האחרון הגיעו אלפים להפגין במקום שבו נעצר פלויד. המפגינים צעקו בין השאר: "אני לא יכול לנשום", "זה יכול היה להיות אני" ו"תפסיקו להרוג שחורים". אחד מהם אמר: "אנחנו כאן כדי שהם יידעו שלא נסבול את זה עוד, יהיו השלכות חמורות אם הם ימשיכו להרוג אותנו. זה לא יימשך אפילו יום אחד נוסף". בהמשך הפכה ההפגנה לצעדה לעבר תחנת המשטרה שבה עבדו ארבעת השוטרים שהיו מעורבים בתקרית. מפגינים השליכו אבנים לעבר התחנה ולעבר שוטרים וניפצו שמשות של ניידות משטרה. שוטרים פיזרו נגדם גז מדמיע.
במהלך המחאה בלילה האחרון תועדה בת זוגו של פלויד המנוח, שוואנדה היל, בוכה בזירת המעצר, תמונה שריגשה היום רבים ברחבי ארה"ב.