שתף קטע נבחר

אייפון 11: השלם גדול מסך חלקיו

השילוב בין חוויית השימוש הייחודית של אפל לחומרה נהדרת - מצלמה, מעבד וסוללה - הופך את האח הקטן בסדרת האייפונים החדשה לסמארטפון הכי כיפי שפגשנו. למרות המגרעת המיושנת והטעינה האיטית, היה לנו קשה להיפרד

אחרי שבוע של חיים במחיצת האייפון 11 החדש, אני חש בצער הפרידה. כן, הוא לא הפרטנר הכי חזק בעולם, הוא שמנמן וכבד מעט, והנתונים שלו נופלים מחלק מהמתחרים וגם מאחיו הגדולים, ה-11 פרו וה-11 פרו מקס, אבל הוא הטלפון הכי כיפי שפגשתי - ופגשתי כבר כמה. כולל גלקסי S10e, שאני חוזר אליו כמו לאקס מיתולוגי.

 

 

אייפון 11 ()

מילה לחברים מעולם האנדרואיד: אני הרי יכול לכתוב בעצמי את הטוקבקים שאתם עומדים לכתוב, ואתם צודקים בדרך כלל - אפל מתמהמהת פה, זונחת שם, ברוב המקרים היא לא מובילה טכנולוגית. אבל יש לאפל משהו שאין לסמסונג, לוואווי, לוואן פלוס ואפילו לפיקסל 4 העתידי: החוויה המלווה את השימוש, ה-Look & Feel המפורסם של אפל, החיבוק של מערכת iOS שמלווה אותך בכל פעולה, בכל אפליקציה, בכל שיחה עם סירי. זה פשוט לא נכון להשוות את אייפון למכשירי אנדרואיד על בסיס המאפיינים הטכנולוגיים בלבד. המהות האמיתית שלו נמדדת בשילוב התכונות האלה עם האפליקציות, יכולות עיבוד התמונה ותכונות הבינה המלאכותית, והסך הכולל עולה על מרכיביו. 


סקירת אייפון 11 (צילום: ynet)
אייפון 11. כיף גדול(צילום: ynet)

דגם אייפון 11 הוא דגם כמעט זהה לאייפון XR שהוצג בשנה שעברה, והיה הסמארטפון הנמכר ביותר במחצית הראשונה של 2019. לאייפון החדש יש מעבד טוב יותר, סוללה חזקה יותר ומצלמה משופרת, אבל חוץ מזה מדובר באותו טלפון. כשחושבים על זה, אפל פשוט לא רצתה להחליף סוס מנצח ועשתה משהו שעושים בעולם הרכב: קצת מתיחת פנים, קצת הקלה במחיר והופ, סמארטפון חדש נולד.

 

כשלוקחים אותו ביד נדמה שחזרנו אחורה כמה שנים, עם מסגרת עבה מדי סביב המסך ומגרעת רחבה וגדולה בראש המסך, מכשיר קצת עבה וקצת כבד יותר מאלה של המתחרים. אבל אפל הרי לא עשתה את הקריירה שלה מחיקוי האחרים אלא מהליכה במסלול נפרד. האייפון 11 הוא ליגה בפני עצמו, נוח לאחיזה, בגודל שמאפשר להגיע לכל מקום על המסך בלי תמרונים מיותרים. האייפון שקיבלתי היה בצבע לילך בהיר, אחד משורה של צבעים חדשים, שסוחטים מבטים מצועפים ויבבות חנוקות מאפליסטים ותיקים.

 

המסך של האייפון 11 זהה לזה של ה-XR: מסך LCD רטינה 6.1 אינץ' עם הפרדה של 1,792 × 828 פיקסל (326PPI), שרחוק בתכונותיו ממסכי OLED מתקדמים בהפרדה גבוהה הנמצאים בדגמי הפרו ואצל המתחרים. ואחרי כל זה, חייבים להגיד שלא חשתי בנחיתות בתחום התצוגה. לפעמים על כמות הפיקסלים מחפה איכות הפיקסלים, והטכנולוגיה של אפל עדיין מציעה תצוגה טובה, שנתנה תוצאות יפות בצפייה בסרטונים (גם באור מלא) ובמשחקים.

 

סקירת אייפון 11 (צילום: ynet)
הצגת אייפון 11 בקופרטינו. התקשורת אהבה(צילום: ynet)

 

המרכיב הבולט, תרתי משמע, הן שתי המצלמות האחוריות, שמשולבות יחד עם המבזק וחיישן העומק על במה מוגבהת בעובי של כמילימטר. למה אפל היתה צריכה את העניין הזה? לא ממש ברור. ייתכן שהמילימטר הזה חיוני למצלמות וייתכן שמדובר בשיקולי עיצוב, שהרי המצלמות של האייפון 11 כבר הפכו לאייקון תרבותי. מה שבטוח – המכשיר מתנדנד כשהוא מונח על השולחן, ומחייב שימוש בקייס שבולע את המצלמות לתוכו.

 

אם מדברים על המצלמות, אולי כדאי להקדיש מילה או שתיים למערך הצילום בכללותו. מדובר במצלמה ראשית 12MP בעלת מפתח f/1.8, אותה מצלמה בדיוק שנמצאת בדגמי הפרו. המצלמה השנייה היא בעלת זווית אולטרה-רחבה של 120 מעלות, חידוש בעולם האייפון. יש הרבה היגיון בהוספת מצלמה רחבת זווית. מצלמת טלה אפשר לדמות, לפחות חלקית, עם זום דיגיטלי, אבל עוד לא המציאו טכנולוגיה דיגיטלית שתדמה צילום רחב זווית שמכיל כל כך הרבה פרטים נוספים. המעבר בין העדשות נעשה אוטומטית, אבל בנוסף לצביטת המסך שאינה מדויקת, באפל הוסיפו חוגה מגניבה שעולה על המסך ומאפשרת לדייק בזווית המבוקשת. יש שיגידו שאפל מציגה את המצלמה הטובה ביותר בעולם הסמארטפון כיום. לא אני - אבל בלי שום ספק, זו המצלמה המהנה ביותר.

 

סקירת אייפון 11 (צילום: ynet)
מערכת ynet בעדשה הראשית (צילום: ynet)

 

סקירת אייפון 11 (צילום: ynet)
מאותה זווית, בעדשה האולטרה-רחבה(צילום: ynet)

 

סקירת אייפון 11 (צילום: ynet)
ובטלפוטו דיגיטלי(צילום: ynet)

  

השיפורים באייפון 11 לעומת קודמו XR מתבטאים בתחום הצילום בפוקוס אוטומטי מהיר יותר בתנאי אור ירודים, ובמערכת צילום לילה מצוינת, שמחפה על כל השנים שבהן לאפל לא היתה תשובה טובה לצילום לילה. מצב הלילה בוחן את תנאי התאורה וקובע אורך חשיפה שיכול להגיע למספר שניות (עד 28 אם יש לכם חצובה), אבל גם מאפשר לשלוט ידנית בחשיפה. התוצאה לעיתים מבלבלת, כשנוף לילי נראה כאילו צולם בצוהרי יום.

 

סקירת אייפון 11 (צילום: ynet)
מוזיאון ישראל. אחת התמונות צולמה בלילה חשוך(צילום: ynet)
 

 

אבל החידוש האמיתי בסדרת אייפון 11, שכנראה ילך וישתפר בדור הבא של אייפון, הוא הטכנולוגיה הקשורה בעיבוד התמונה לאחר הצילום. בין השאר מדובר ב-HDR חכם משופר, דיפ פיוז'ן, תכונת Live, שמשתמשת בטכנולוגיית מיפוי סמנטי כדי לצלם מספר תמונות בתנאי חשיפה שונים ואז לבחור את המוצלחת מביניהן ואף לשלב מרכיבים מתמונות שונות, ועוד. תכונה נוספת מאפשרת לתקן את המסגור של התמונה לאחר שכבר צולמה בזכות תמונה בזווית רחבה שצולמה במקביל. הפוסט-פרודקשן עומד להיות המלך.

 

מה שמאפשר את היכולות האלה הוא בין השאר מעבד ה-A13 Bionic של אפל, אותו מעבד שמותקן גם בדגמי הפרו. עם 8.5 מיליארד טרנזיסטורים, שש ליבות (ארבע ממוקדות ביעילות ושתיים בביצועים), מעבד GPU בעל ארבע ליבות, מנוע נוירוני בעל שמונה ליבות ושני מאיצי לימוד מכונה (ML) שיכולים לטפל בטריליון פעולות בשנייה, ה-A13 התגלה במבחני ההשוואה כחזק יותר מסנאפדרגון 855 של קוואלקום. בפועל מדובר בחוד החנית של הטכנולוגיה: מהיר ב-20% מקודמו ויעיל ב-30% בצריכת ההספק החשמלי.

 

על סלופי שמעתם? 

מצלמת הסלפי הקדמית של אייפון 11 שודרגה ל-12MP (לעומת 7MP בדגם הקודם), וחיישן העומק מאפשר "צילום אולפן" עם אפקטים שונים שמדגישים את האובייקט (אדם, חיה, חפץ, מה שתרצו) בכמה דרכים מעניינות. צילום הווידיאו באמצעות מצלמת הסלפי הביא לעולם חידוש ויזואלי וגם לשוני: סלופי - סלפי בהילוך איטי. גם זיהוי הפנים, ה-Face ID, שמשתמש במצלמה הקדמית, עובד היטב ומזהה אותך מזוויות שמהן מכשירים אחרים היו מסרבים לפתוח לך את הדלת.

 

סקירת אייפון 11 (צילום: ynet)
סלפי במצב "צילום אולפן". אפקטים מעניינים(צילום: ynet)

 

ואם כבר מדברים על וידיאו, אי אפשר שלא להתפעל מיכולות הווידיאו הכלליות של האייפון 11, שמאפשר לצלם באיכות 4K בקצב 60FPS ותוך ייצוב תמונה מרשים. למעשה, האייפון 11 יכול להיות המצלמה שלכם לפרוייקט וידיאו מקצועי, בלי פשרות. 

 

 

האודיו של האייפון 11 מהוקצע, עושה שימוש ברמקולים חדשים ובטכנולוגיית צליל היקפי 5.1 סראונד ו-Dolby Atmos. עם זאת, הצלילים הנמוכים לא עמוקים מספיק ולא נותנים חוויית מוזיקה עשירה. בעניין האוזניות אין הפתעות, והאייפון 11 אינו מציע שקע אוזניות. נראה שהגיע הזמן לעבור לבלוטות'.

 

שיפור נוסף באייפון 11 מגדיל את עמידותו לחדירת מים לתקן IP68, מה שאומר הישרדות בעומק 2 מטרים למשך 30 דקות. לא בדקנו.

 

אבל מספיק עם חומרה, הרי כבר אמרנו שהחוויה של אפל היא הממשק של הטלפון איתנו, המשתמשים. וכאן החוויה, שמתוגברת בזכות מערכת iOS בגירסת 13.1 החדשה, היא מצוינת, ללא מחלות הילדות של הגרסה הקודמת, ומציעה תכונות חדשות כמו מצב כהה, מקלדת החלקה ועברית מושלמת, מקצה לקצה. אפל הציגה את ארקייד, זירת המשחקים החדשה, ואחרי שעה עם פרוגר תלת-ממד אני יכול להעיד שהמשימה הושלמה. המחיר, אגב, הוא 17.90 שקל לחודש.

 

סקירת אייפון 11 (צילום: ynet)
אפל ארקייד. פרוגר נדרס בתלת ממד

 

אי אפשר בלי מילה על הסוללה של האייפון 11, שהחזיקה מעמד יום שלם כמובטח. באפל אומרים שהיא מספקת שעה שלמה יותר מה-XR. אני לכשעצמי לא נדרשתי לשעה הזו, אבל הייתי שמח אם המטען המצורף לא היה 5W חלשלוש אלא 18W כמו שמצורף לדגמי הפרו, שמאפשר טעינה של 80% בתוך שעה אחת. האייפון 11 מאפשר גם טעינה אלחוטית, אם כי הוא התחמם בצורה מוגזמת במהלכה. ואפל, מה נסגר אתכם בעניין שקע ה-Lightning המעצבן? מסורת מסורת, אבל העולם כיום מדבר ב-USB-C.

 

אז הנה השורה התחתונה: ברמת מחיר של 3,250 שקל, אייפון 11 מציע את אחת החבילות האטרקטיביות ביותר כיום. אייפוניסטים, אם יש לכם אייפון 6 או 7 ואתם רוצים להחליף כבר הרבה זמן (וגם אם אין לכם אייפון בכלל), זו ההדמנות שלכם. אם יש לכם אייפון 8 או אייפון X, זה לא ממש הכרחי, ואם יש לכם אייפון XR, תיהנו ממנו - ההפרשים לעומת האייפון 11 לא מצדיקים מעבר. האם לא כדאי להעדיף את האייפון 11 פרו או פרו מקס? אז אומנם יש להם עדשת צילום שלישית וגם מסך OLED משובח, אבל היי, בשביל הפרש של יותר מ-1,000 שקל במחיר, אייפון 11 הוא עדיין הבחירה שלי.

 

המכשיר שנסקר נמסר על ידי רשת iDigital.

 

סקירת אייפון 11 (צילום: ynet)
מזהים את הבניין?(צילום: ynet)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים