שתף קטע נבחר

פרימיום בקטנה: בדקנו את הגלקסי S10E

האח הקטן בסדרת מכשירי הדגל החדשה של סמסונג מגיע עם מפרט טכני צנוע יחסית, אבל יתאים בול למי שמעדיפים סמארטפון קומפקטי שנכנס בלי בעיה לכיס. חבל שבישראל ניתן להשיג אותו רק בשחור ולבן

גלקסי S10E הוא האח הקטן במשפחת מכשירי הדגל  החדשים של סמסונג. הוא מגיע עם מפרט טכני צנוע יותר לעומת שני המכשירים הגדולים יותר, ובהתאם גם עם תג מחיר נוח יותר – תוכלו להשיג אותו בפחות מ-3,000 שקלים.


עוד כתבות בנושא:

איפה הכי זול לרכוש את הגלקסי S10E?

זה מה שחשבנו על הגלקסי S10 פלוס

 

סמסונג גלקסי S10E (צילום: יובל מן)
האח הקטן במשפחה(צילום: יובל מן)

גלקסי S10E ()
  

בישראל ניתן להשיג את ה-S10E עם 128 גיגה בייט נפח אחסון, 6 גיגה בייט זיכרון RAM ובצבעים שחור ולבן. בחו"ל, לעומת זאת, ניתן להשיג אותו במגוון צבעים – ירוק, כחול וצהוב (המכשיר היחיד בסדרה שמגיע בצבע זה) – מה שהופך אותו לאטרקטיבי יותר ומסייע לו בתחרות מול האייפון XR, הגרסה ה"מוזלת" של הסמארטפון מבית אפל, שמגיעה גם היא במגוון צבעים בניסיון לקרוץ לקהל הצעיר. בישראל, למרבה הצער, ויתרו על היתרון הזה.

 

עם מסך AMOLED בגודל 5.8 אינץ', ה-S10E הוא כאמור הדגם הקטן ביותר בסדרת הגלקסי S10. הוא מגיע עם שוליים דקיקים, חיתוך עיגול בצדו הימני של המסך לטובת מצלמת הסלפי ומעבד אקסינוס 9820 של סמסונג (או סנאפדרגון 855 של קוואלקום במדינות אחרות), בדיוק כמו שני אחיו הגדולים. עם זאת, מערך הצילום שלו צנוע יותר, והוא מגיע עם סורק טביעות אצבע על כפתור ההפעלה ולא על גבי המסך.

 

מסך ללא קימורים 

לאור ממדיו הצנועים, ה-S10E (שקיבלנו לבדיקה באדיבות סאני תקשורת, יבואנית סמסונג לישראל) יתאים כמו כפפה ליד למי שמסתייגים מהסמארטפונים הגדולים שהשתלטו על השוק בשנים האחרונות – אם מפני שידיהם קטנות ואם משום שהמכשירים האלה מרגישים פחות נוח בכיס, ולעיתים בולטים החוצה.

 

מצד שני, זה אומר שחוויית הצפייה בסרטונים ובתמונות הרבה פחות מפנקת. אם מהגלקסי S10 פלוס שבדקנו לאחרונה התקשינו להוריד את הידיים בגלל המסך הנהדר שלו, אחיו הקטן קיבל הרבה יותר ספייס. הגודל, אגב, הוא לא ההבדל היחיד: בניגוד לגרסת הפלוס, המסך ב-S10E ישר, ללא קימורים בצדדים, וזה מרגיש יותר טבעי.

 

סמסונג גלקסי S10E (צילום: יובל מן)
מסך ישר בלי קימורים(צילום: יובל מן)
 

 

מערך הצילום של ה-S10E כולל שתי מצלמות אחוריות (16 ו-12 מגה-פיקסל) ואחת קדמית (10 מגה-פיקסל). זה אמנם נחשב למערך צנוע יחסית בימינו – אבל זה לא יפריע לכם להגיע לתוצאות נהדרות. עדשה אחורית בזווית אולטרה-רחבה (123 מעלות) מאפשרת לצלם נופים או תמונות מרובות משתתפים, וזה בהחלט שימושי. בניגוד לשני המכשירים האחרים, ה-S10E מגיע ללא עדשת טלפוטו עם זום X2, אבל האמת היא שלא ממש תרגישו בחסרונה. בצד הקדמי תמצאו מצלמה אחת לצילומי סלפי (בניגוד לשתיים בגרסת הפלוס), והאמת? אתם לא צריכים יותר מזה.

 

אחד הפיצ'רים החביבים בסדרת הגלקסי S10 הוא "מיקוד חי" (Live Focus), שמאפשר להתמקד באובייקט ולטשטש את הרקע בכמה טקסטורות, או לצלם אובייקט צבעוני על רקע שחור-לבן. הפיצ'ר הזה עובד היטב ב-S10E, גם בסלפי, וזה נחמד מאוד. המצלמה כוללת מצבים מובנים לצילום מזון, פנורמה ועוד, וגם כפתור אינסטגרם שיעביר אתכם מיד אחרי הצילום לאפליקציה הפופולרית לשיתוף תמונות, סרטונים וסטוריז.

 

סמסונג גלקסי S10E (צילום: יובל מן)
צולם באמצעות סמסונג גלקסי S10E(צילום: יובל מן)

 

סמסונג גלקסי S10E (צילום: יובל מן)
צולם באמצעות סמסונג גלקסי S10E(צילום: יובל מן)

 

כמו שאר הדגמים בסדרה, ה-S10E יכול להטעין באופן אלחוטי מכשירים אחרים – סמארטפונים, שעונים חכמים, אוזניות אלחוטיות וכו'. פשוט מפעילים את פונקציית ה-Wireless Powershare מהתפריט המהיר, הופכים את הסמארטפון ומניחים על גבו את המכשיר שאתם רוצים להטעין. זה טריק מאוד נחמד, שמאפשר לכם בין היתר להטעין במהלך הלילה שני מכשירים באמצעות מטען אחד.

 

החיסרון שהפך ליתרון 

בניגוד לשני אחיו הגדולים, ה-S10E מגיע ללא סורק טביעות אצבע על גבי המסך – והאמת היא שזה דווקא יתרון. סורק טביעות האצבע היה אחת מנקודות התורפה בגלקסי S10 פלוס שבדקנו, ופעמים רבות הוא גמגם והתקשה בזיהוי. בגלקסי S10E, לעומת זאת, סורק טביעות האצבע שעל כפתור ההפעלה פועל בצורה חלקה בכל פעם, בתנאי שמיקמתם את האצבע במקום הנכון - מה שדורש קצת ניסוי וטעייה בהתחלה.

 

 

הסוללה של המכשיר, בקיבולת 3,100 מיליאמפר-שעה, תספיק לכם לשימוש סביר מהבוקר עד הערב. מי שלא אוהב להגיע לקצה גבול היכולת של הסמארטפון כמובן יעדיף להטעין את המכשיר במהלך היום במשרד או במכונית, כך שביומיום אין סיבה לדאוג.

 

עם 6 גיגה בייט זיכרון RAM וערכת השבבים החדישה של סמסונג, הגלקסי S10E כמובן לא מגמגם לרגע ומתפקד היטב גם כשאפליקציות רבות פתוחות במקביל, אבל לא היינו מצפים לפחות מזה במכשיר דגל. עם זאת, גם אם לא שדרגתם את הסמארטפון בשנתיים-שלוש האחרונות, אל תצפו לזינוק דרמטי בביצועים.

 

ומה עם מערכת ההפעלה? המכשיר מגיע עם אנדרואיד פאי ומעטפת One UI של סמסונג, שאמורה בעיקר להקל על השימוש בסמארטפון ביד אחת. האייקונים עוצבו מחדש והם יותר גדולים מבעבר, וזה באמת יותר נוח וגם אסתטי. בין הפיצ'רים הבולטים בממשק החדש - הדלקה אוטומטית של המסך ברגע שמרימים את המכשיר, ו"מצב לילה" שניתן לכוון כך שיופעל אוטומטית בשעות החשיכה.

 

סמסונג גלקסי S10E (צילום: יובל מן)
מטעין את האוזניות האלחוטיות(צילום: יובל מן)

 

השורה התחתונה

הגלקסי S10E הוא סמארטפון מצוין עם יכולות נהדרות. עם זאת, לא הרגשתי שהוא מעניק לי שדרוג משמעותי לעומת המכשיר הישן שלי – גלקסי S7 שממשיך לתפקד היטב אחרי יותר משנתיים. נראה שאני לא היחיד. בשנים האחרונות המשתמשים לא ממהרים לשדרג את הסמארטפון שלהם, מגמה שהובילה לעליית מחירים ו"למרוץ חימוש" אחרי פיצ'רים מתקדמים שיפתו את הצרכנים (חכו לוואווי P30 שיגיע בסוף החודש).

 

אוהבים את המכשירים של סמסונג ומעדיפים מסכים קטנים? אתם תיהנו מהמכשיר הזה, שיעניק לכם חוויית פרימיום בפחות מ-3,000 שקל. אם אתם מעדיפים מסכים גדולים, אחיו הבכור, הגלקסי S10 פלוס, יעניק לכם חוויה מפנקת יותר, אבל יש לזה מחיר - והוא עומד על כמעט 4,000 שקלים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים