שתף קטע נבחר

רשלנות באבחון: כמיליון ש' לצעיר שלקה בלבו

בן 23 הגיע לוולפסון עם כאבים בחזה ושוחרר עם אבחנה שגויה. לאחר 8 חודשים עבר ניתוח מעקפים באסותא. האחריות הוטלה על שני בתי החולים

השופט אמיר טובי מבית המשפט המחוזי בחיפה קיבל לאחרונה תביעת רשלנות רפואית נגד המדינה, כבעלת בית החולים וולפסון, בגין אבחון שגוי של צעיר שהגיע עם כאבים בחזה ולימים התברר שסבל מהתקף לב. מאחר שנקבע כי גם "אסותא" אחראי לנזק, המדינה תשלם חצי מהפיצוי שהועמד על סך של כמיליון שקל.

 

במאי 2007, בהיותו בן 23, הגיע התובע למיון של וולפסון עם תלונות על כאבים לוחצים בחזה עם הקרנה ליד שמאל. הוא אושפז עם אבחנה של דלקת בשריר וקרום הלב ושוחרר לאחר חמישה ימים עם המלצה למעקב קרדיולוג בקהילה, דיאטה לירידה במשקל ונטילת תרופות.

 

בפברואר 2008, כשמונה חודשים לאחר שחרורו מבית החולים, הוא הגיע פעם נוספת למיון עם כאבים בחזה בצד שמאל. גם הפעם האבחנה הייתה דלקת בקרום הלב והוא שוחרר עם המלצות דומות.

1 מכל 5 בני 40 ומעלה - יסבול מאי-ספיקת לב (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

בחודש שלאחר מכן הוא אושפז באסותא שם אובחן כסובל ממחלת לב כלילית. הוא עבר צנתור והומלץ לו לבצע ניתוח מעקפים. בסיכום הניתוח צוין כי התגלו מספר צלקות קטנות המעידות כי התובע סבל בעבר מאוטם שריר הלב (התקף לב). לאחר הניתוח הוא טופל במינון גבוה של סטרואידים מה שהוביל להתפתחות נמק של ראש הירך. בהמשך הוא עלה משמעותית במשקל והגיע ל-132 ק"ג.

 

מלבד המדינה כבעלת בית החולים, הוגשה התביעה גם נגד "מכבי" ו"אסותא". מול האחרונים הגיע התובע להסדר פשרה והם שילמו לו יחד 200 אלף שקל.

 

לטענת התובע, בית החולים התרשל באבחון אוטם שריר הלב והיה צריך לבצע צנתור טיפולי על מנת לפתוח חסימות והיצרויות של העורקים. המדינה טענה בתגובה כי אבחנה שגויה כשלעצמה לא מעידה על רשלנות רפואית וכי לנוכח גילו הצעיר של התובע לא הייתה כאן טעות בלתי סבירה.

 

השופט אמיר טובי קבע שוולפסון ואסותא אחראים במשותף לנזק. הוא קיבל את חוות דעתו של מומחה בית המשפט שקבע באופן חד משמעי שממצאי הבדיקות שנערכו לתובע באשפוז הראשון, כמו גם תיאור הכאבים, העידו על אוטם חריף בשריר הלב ושללו אבחנה של דלקת.

 

עוד הדגיש השופט כי לפי חוות הדעת, חרף גילו הצעיר של התובע, בשל גורמי סיכון כליליים הכוללים כבד שומני, שומנים בדם, עודף משקל ועישון כבד, היה בית החולים חייב לבצע אבחנה מבדלת כדי לשלול מחלת לב כלילית. בנוסף, על פי הנחיות איגוד הקרדיולוגים, היה על בית החולים לבצע צנתור טיפולי בתוך 90 דקות מהגעת התובע למיון, מה שיכול היה למנוע את הנזק לשריר הלב.

 

השופט ציין כי ניתוח המעקפים אותו עבר התובע הוביל להתפתחותה של תסמונת דרסלר, אשר חייבה מתן סטרואידים. נטילת הסטרואידים הובילה לתופעות לוואי לרבות הופעת נמק בירך התובע. ניתוח המעקפים אמנם בוצע בצורה נאותה, אך קרוב לוודאי שלא היה צורך בביצועו לו היה התובע מאובחן כראוי על ידי בית החולים באשפוז הראשון.

 

עוד קבע השופט כי גם המרכז הרפואי אסותא התרשל שכן לנוכח העובדה שצנתור שעבר התובע הדגים ממצאים של מחלה דו כלילית משמעותית, היה צריך לעבור מיידית לצנתור טיפולי.

 

באשר לנזק, השופט קבע שהתובע סובל מנכות של 39%. לאחר הפחתת האחריות של אסותא, המדינה תפצה את התובע ב-545,560 שקל בתוספת שכר טרחת עו"ד בשיעור 20% והוצאות.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים