שתף קטע נבחר

אכילת דגים עשויה למנוע אלצהיימר

עד היום אמרו לנו שאכילת דגים תגן עלינו מסרטן והתקפי לב, מהיום, מחקר חדש מוכיח, שצריכת האומגה 3 שבדגים תפחית את הסיכון ללקות באלצהיימר ב-60 אחוז

מבוגרים בני 65 ומעלה האוכלים דגים אחת לשבוע לפחות, עשויים להפחית את הסיכון ללקות באלצהיימר בשיעור של 60 אחוזים לפחות, כך מגלה מחקר חדש שנערך ע"י רופאי המרכז הרפואי "סנט לוקה" שבשיקגו. המחקר פורסם השבוע בכתב העת Archives of Neurology. ארוחות הנחקרים כללו כריכי טונה, אומצות דגים וצדפות.
במחקר השתתפו 815 תושבי שיקגו בני 65 ומעלה. בדיקות שנערכו לנחקרים 4 שנים לאחר תחילת המחקר, גילו כי 131 משתתפים לקו באלצהיימר. החוקרים מצאו קשר בין אכילת דגים לבין הסיכון המופחת ללקות באלצהיימר, לאחר שנלקחו בחשבון גורמים אחרים שעשויים היו להשפיע, ובהם מחלות לב, גיל ומין.
דגים עשירים בחומצות שומן מסוג "אומגה 3". מומחים מאמינים כי חומצות שומן אלו מסייעות להתפתחות תקינה של המוח. מחקרים קודמים כבר הוכיחו כי בעלי חיים אשר הוזנו בחומצות שומן אלו, הפגינו יכולות זיכרון ולימוד טובות יותר.
"אומגה 3 היא חומצת שומן עם תפקיד חשוב בהפחתת סיכון לאירועי לב והתפתחות תקינה של מערכת העצבים", מסבירה דורית אדלר, תזונאית קלינית ומומחית לבריאות הציבור מהמרכז הרפואי הדסה עין-כרם, "התזונה של האב הקדמון הכילה יותר אומגה 3, אבל כיום, התזונה בעולם המערבי כמעט ואינה מכילה אומגה 3".
אדלר מסבירה, כי כיום, מכילים דגים מהים הצפוני ובהם סלמון, מקרל, טונה והליבוט רמות גבוהות של אומגה 3, כמו גם אגוזי מלך זרעי פשתן ושמן פישתן.
על פי ההערכות לוקים כ-60 אלף ישראלים במחלת האלצהיימר. מומחים צופים כי מספרם יוכפל בתוך 20 שנה. המחלה הורסת את תאי המוח בהדרגה וגורמת להידרדרות ביכולת השכלית, אובדן זיכרון, פגיעה ביכולת הריכוז והלמידה. לעיתים סובלים החולים גם מעירנות יתר, הזיות וחוסר שינה. רובם של החולים נפטרים בתוך חמש שנים מפרוץ המחלה.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים