שתף קטע נבחר

עכשיו זה ודאי: סיגריות לייט אינן מפחיתות סיכון לסרטן

מחקר שבדק מעל 900 אלף אמריקאים קובע כי סיגריות לייט גורמות לסרטן הריאות בשיעור דומה לסיגריות רגילות. האגודה למלחמה בסרטן: המושג לייט הוא תרמית

סיגריות לייט המכילות כמות מופחתת של עטרן אינן מקטינות את הסיכון ללקות בסרטן הריאות, כך עולה מחקר רחב היקף שערכו מדענים מאוניברסיטת קליפורניה בארה"ב. המחקר פורסם בגליון החדש של כתב העת British Medical Journal.

 

כבר במחקרים קודמים נתגלה כי מעשני סיגריות 'לייט' מפצים על רמות העטרן הנמוכות באמצעות שאיפות עמוקות וארוכות יותר. המדענים האמינו כבר אז כי בכך, מסכנים עצמם מעשני הלייט באותה מידה כמעשני הסיגריות הרגילות. בתגובה אמרו בעבר יצרני הטבק כי מעולם לא הבטיחו שסיגריות הלייט בטוחות יותר.

 

הונאה של חברת הסיגריות

 

בחודש מרץ האחרון פסק שופט בבית המשפט במדינת אילינוי בארה"ב כי יצרנית הסיגריות "פיליפ מוריס", שאחראית בין השאר על מלבורו, פרלמנט, L&M ואחרות, תשלם פיצויים בסך 10.1 מליארד דולר לתובעים המעשנים סיגריות "לייט" ולמדינת אילינוי. חברת "פיליפ מוריס" הואשמה בכך שהונתה את לקוחותיה, כשגרמה למעשנים להאמין כי סגריות "לייט" מסוכנות פחות מסיגריות רגילות.

 

במחקר הנוכחי שנערך ע"י המכון לטכנולוגיה במסצ'וסטס ואגודת הסרטן האמריקאית, נבדק הקשר בין רמות העטרן שבסיגריות לבין שכיחות התחלואה והמוות מסרטן הריאות. המחקר נמשך שש שנים, החל משנת 1982 וכלל 940,774 אמריקאים בגילאי 30 ומעלה, מעשנים, מעשנים לשעבר או כאלו שאינם מעשנים כלל.

 

מהמחקר עולה כי אלו אשר עישנו סיגריות רגילות היו בסיכון גבוה יותר ללקות בסרטן ריאות, מאלו שעישנו סיגריות לייט. אולם במקביל, המחקר לא גילה כל הבדל בין שיעור המוות מסרטן הריאות בין אלו שעישנו סיגריות פילטר לבין אלו שעישנו סיגריות לייט או אולטרא-לייט.

 

שיעור התמותה הזהה בין מעשני כל סוגי הסיגריות, אושר גם לאחר שהפחיתו החוקרים גורמים אחרים העשויים להשפיע על סרטן הריאות ובהם גיל, רמת חינוך, צריכת פירות וירקות ומשך העישון. החוקרים הוסיפו כי הממצאים היו דומים בגברים ובנשים.

 

4,000 רעלים בשאיפה

 

"המחקר מוכיח כי הטבעת המושג 'לייט' בצמידות לסיגריה, היא תרמית מחוכמת של יצרניות הסיגריות, הגובה קורבנות רבים מקרב המעשנים", אומר בתגובה פרופ' אליעזר רובינזון, יו"ר האגודה למלחמה בסרטן, "יצרניות הטבק בחרו במונח סיגריות 'לייט' כדי לתאר סיגריות המכילות פחות ניקוטין, החומר הגורם התמכרות לסיגריה, ולכן אמורות להיות מסוכנות פחות למעשן".

 

רובינזון מוסיף כי העובדה שסיגריות ה'לייט' מכילות פחות ניקוטין בהשוואה לסיגריות אחרות, גורמת למעשן לשאוף לריאותיו עשן רב יותר ו"להחזיקו" בריאותיו זמן רב יותר, כדי להשלים את כמות הניקוטין לה גופו זקוק. "כפועל יוצא מהשינוי באופן העישון, המעשן סופג למעשה לריאותיו, בנוסף, כמויות גדולות יותר מ- 4,000 הרעלים האחרים בסיגריה, בהם כ - 43 חומרים מסרטנים".

 

לדברי רובינזון, כ – 50 אחוז מהסיגריות הנמכרות בישראל בשנים האחרונות, הן סיגריות 'לייט' וכי אילו סיגריות אלה היו רעילות פחות, הייתה אמורה להיות ירידה משמעותית בשיעורי התחלואה במחלות העישון. "ירידה כזו לא קרתה בפועל, מה שמחזק את תוצאות המחקר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
אין הבדל בין ה'לייט' לרגילות
צילום: איי פי
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים