שתף קטע נבחר

מחקר חדש: נתגלה הורמון הגורם להשמנה

חוקרים אמריקאים מצאו כי רמתו של ההורמון "גרלין" המעורר תיאבון, עולה אצל שמנים במהלך היום. התוצאה: אכילת יתר במשך היממה. החוקרים מקווים כי בעתיד תימצא תרופה שתדכא את ההורמון, ובכך תפחית את תחושת הרעב

חוקרי אוניברסיטת קליפורניה בארצות הברית מצאו כי שינויים ברמות ההורמון גרלין, עשויות להיות המפתח לפתרון תעלומת ההשמנה. החוקרים מצאו כי רמת ההורמון אצל גברים רזים היא גבוהה במשך הלילה, אך בקרב שמנים היא עולה במהלך היום. התוצאה: אכילת יתר במשך היום.

 

ההורמון גרלין נוצר על ידי תאים בקיבה, והוא ההורמון היחיד הידוע כמעורר רעב. רמתו עולה לפני ארוחות, וצונחת שוב לאחר השובע. צוות החוקרים בראשות ד"ר חוליון ליצ'יניו בחן את רמות ההורמון בקרב חמישה גברים רזים וחמישה שמנים.

 

החוקרים נטלו דגימות דם מהגברים כל שבע דקות במשך 24 שעות. מהתוצאות עלה כי לרזים היו רמות גבוהות של ההורמון גרלין בין חצות לשש בבוקר, בעוד שאצל השמנים רמות ההורמון היו נמוכות בזמן זה וגבוהות דווקא במהלך היום, מה שעורר אצלם את הרעב והצורך לאכול.

 

צוות החוקרים בדק גם את רמות שני הורמונים נוספים המיוצרים על ידי תאי השומן: לפטין ואדיפונקטין. ההורמון לפטין מעביר לגוף תשדורת של שובע, והאדיפונקטין מסייע לבקרה אנרגטית. אצל השמנים נמצאו רמות גבוהות יותר של לפטין, ורמות נמוכות של אדיפונקטין, בעוד שאצל הרזים היו הממצאים הפוכים.

 

לדברי ד"ר ליצ'יניו, הממצאים שוברים את המיתוס לפיו השמנים מתעוררים באישון ליל ו"מתלבשים" על המקרר. "במחקר שלנו, הגברים ישנו במהלך הלילה. הממצאים שלנו מראים דווקא, מדוע האנשים השמנים אוכלים יותר במהלך היום: רמות גבוהות של ההורמון גרלין, המעורר את התיאבון".

 

החוקרים מקווים כי הממצאים החדשים יסייעו לפתח תרופות עתידיות, שישלטו בהפרשת ההורמון גרלין, ובכך יסייעו לדיכוי הרעב. "אנו חייבים לפתור את התעלומה הזו" אמר ליצ'יניו, "הצעד הבא יהיה לבדוק מה קורה במהלך עליה במשקל או הורדה במשקל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רמת ההורמון מעורר התיאבון עולה אצל השמנים במשך היום
צילום: איי אף פי
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים