שתף קטע נבחר

הטיפ היומי: איך להקל על צרבת בהריון

נשים בהריון סובלות לא פעם מצרבת, וכדי להימנע מכך כדאי להותיר מחוץ לצלחת את העגבניה, חציל, חרדל, חומץ, בצל, שום וגם שוקולד

נשים רבות סובלות מצרבת במהלך ההריון. זה אמנם לא מסוכן, אבל יכול להיות מאוד לא נעים. התזונאית עדנה מינץ מחוות הבריאות מצפה אלומות מציעה טיפים להקלת המצב:

 

  • כדאי לאכול את הארוחה האחרונה ביום בסביבות השעה שש או שבע בערב.

 

  • יש להימנע מרטבים עשירים בשומן או בעגבניות, ממוצרים שמכילים עגבניות, חצילים, מיצים מפרי הדר, חרדל, חומץ, בצל, שום, שוקולד ואלכוהול, וממזון מטוגן או חריף.

 

  • הכי בטוח ללכת על מזון צמחי – סלט גדול, ירקות מאודים. רצוי מאוד להרבות באכילת ירקות טריים או מאודים (תפוח אדמה אפוי, ברוקולי, כרוב, גזר, שעועית ירוקה, אפונה) וכן באכילת פירות (תפוחים, מיץ תפוחים, בננה‭.(‬

 

  • למי שלא מוותרות על מזון מהחי – עדיף לבחור דגים לא שמנים, חזה עוף, בשר בקר טחון רזה וחלבון ביצה.



 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הכי בטוח - מזון צמחי
צילום: index open
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים