שתף קטע נבחר

פרשנות: הממונה על השכר פועל בחוסר תום לב

הממונה על השכר באוצר, אלי כהן, החליט לשלוח מכתבי שימוע לבכירי בנק ישראל בנושא חריגות השכר. צבי לביא רואה בצעדיו האחרונים של כהן, טרם פרישתו, כחסרי תום לב ואף מבזים את בית הדין לעבודה שצפוי לדון בנושא בלאו הכי

קשה להיות ניטראלי בסיבוב החדש שפתח הממונה על השכר באוצר, אלי כהן, נגד בכירי בנק ישראל. קשה - מאחר שהממונה עצמו לא מוכן להתמודד עם הגורם הניטראלי עליו הסכים עם הבנק, אשר התמנה להכריע במחלוקת. הגורם הזה הוא שופט בית הדין לעבודה בירושלים, אייל אברהמי, שיש בראש ההרכב אשר דן בסכסוך העבודה של הבנק מול הממונה על השכר.

 

המחלוקת בין הצדדים היא על המועד שהחל ממנו יתבקשו בכירי הבנק להשיב לקופת המדינה את סכומי השכר המופלגים שקיבלו, לדעת הממונה, מעל למגיע להם. כהן דורש את ההחזר משנת 1985.

 בבנק היו מוכנים להתפשר על אמצע שנות ה-90. סוגיה זו היתה אחת מאבני הנגף העיקריות שדחו את חתימת הסכם השכר החדש בבנק עד ראשית השנה.מכתבי השימוע שכהן הוציא למי שהיה רוצה מהם את הכסף, גרמו לסדרת העיצומים ששיבשו את עבודת הבנק בשנה שעברה.

 

הסחרחורת הזאת נדונה בפני השופט אברהמי מספר חודשים. מלחמת ההתשה ההדדית הסתיימה בפשרה. 5 סוגיות יעברו להכרעתו, והסכם העבודה ייחתם על רוב הנקודות עליהן הגיעו להסכמה. סוגיית מועד השבת השכר ניצבה בראש הרשימה. הוסכם שהכרעת השופט תיכלל בהסכם בדיעבד, כשהממונה יקפיא את הליך מכתבי השימוע והעובדים יפסיקו את העיצומים.

 

השופט ביקש מהצדדים להגיש לו כל אחד נייר עמדה עם נימוקיו. הניירות הוגשו. לפני כ-3 שבועות החזיר השופט לממונה על השכר את המסמך שקיבל ממנו. הוא פסל את נימוקיו של כהן שהתבססו על הממצאים בדו"ח מבקר המדינה שגלגל את מחול השדים סביב תנאי השכר המופלגים. השופט פעל לפי החוק שקובע כי ממצאי המבקר אינם קבילים כראיות במערכת המשפט.

 

הממונה נדרש להמציא לבית הדין נייר עמדה חלופי שבו יסכם הממונה את עמדתו ב-3 עמודים. המועד האחרון שנקבע להגשת המסמך היה בסוף השבוע שעבר. כהן עמד בלוח הזמנים. המסמך הגיע לשופט. בנק ישראל נדרש להמציא את תגובתו. היא אמורה להישלח בתוך זמן קצר כדי שהשופט יחדש את הדיון ויגיע להכרעה.

 

אבל לממונה על השכר אצה הדרך. כהן הודיע על פרישתו ועומד לסיים את תפקידו בתוך ימים. הכרעת השופט תתקבל אחרי שילך מהאוצר, ומה יעשה האיש כדי שלא יישכח מלב? הוא מחליט לחדש בימיו האחרונים במשרד את הליך מכתבי השימוע כניסיון אחרון ונואש להכתיב את התנאים שלו להשבת השכר. בצעד שכזה, אשר מצפצף על הסדר עליו הסכים מראש, אין טיפה של תום לב ומידה רבה של סכנה של ביזיון בית הדין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ומה יעשה האיש כדי שלא יישכח מלב?. הממונה על השכר, אלי כהן
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים