שתף קטע נבחר

הושלמה מכירת קופה"ג של פריזמה לפסגות

עם השלמת העסקה הופך פסגות לגוף הגמל הגדול בישראל עם היקף נכסים מנוהל של כ-40 מיליארד ש'. המנכ"ל והיו"ר לעובדים: "פסגות תפעל לשילוב עובדי פריזמה ככל שניתן". נמשך המו"מ למיזוג יתר פעילויות פריזמה עם מיטב וגאון

עסקת מכירת קופות הגמל של פריזמה לבית ההשקעות פסגות הושלמה אמש (ד'). היקף הנכסים של קופות הגמל של פריזמה מסתכם בכ-20 מיליארד שקל ובתמורה תקבל 24% ממניות פסגות בהקצאה. החוב של פריזמה צפוי להישאר בחברה, וקרן מרקסטון, בעלת השליטה בפריזמה, תשרת אותו באמצעות דיבידנד מפסגות.

 

 

לאחר השלמת המשא ומתן הופך בית ההשקעות פסגות שבבעלות קרן יורק ובניהולו של רועי ורמוס לגוף הגמל הגדול ביותר בישראל, עם היקף נכסים מנוהל של כ-40 מיליארד שקל, בפער ניכר על מתחרותיה. פסגות גם מגדיל את הפער כבית ההשקעות הגדול בישראל, עם היקף נכסים מנוהל שמתקרב ל-100 מיליארד שקל.

 

בעקבות העסקה שלחו הבוקר יובל גביש, מנכ"ל פריזמה ורון לובש, היו"ר, מייל לעובדי בית ההשקעות. "היום הגענו להסכם למיזוג פעילות הגמל של פריזמה ופסגות. כאשר יתקבלו האישורים הנדרשים להשלמת ההסכם, תמוזג פעילות הגמל של פריזמה בהיקף של כ-20 מיליארד שקל לפעילות הגמל של פסגות, אשר יחדיו יוצרים חברת גמל עם נכסים בהיקף של כ-40 מיליארד שקל. על פי ההסכם יוקצו לפריזמה 24% ממניות בית ההשקעות פסגות", כתבו במייל.

 

במייל היה גם מסר לא מרגיע לעובדים: "צפוי כי פסגות תפעל לשילובם של עובדי הגמל מפריזמה ככל שניתן ועל פי הצרכים המתגבשים בפעילות הממוזגת. סגירת ההסכם מותנית בקבלת האישורים הנדרשים".

 

בסיום המייל כתבו השניים כי "מהלך מיזוג הגמל עם פסגות נעשה בראיית טובת העמיתים ושמירת רצף זכויותיהם. בתוך כך, בתקופת המעבר יימשכו כל שירותי התמיכה והשירות לעמיתים, למפיצים, למנהלי ההסדר, לסוכני הביטוח, היועצים בבנקים ולמעסיקים.

 

"במקביל, שאר פעילויות הבית האחרות, בהן חברת הקרנות וחברת תעודות הסל, ניהול התיקים והברוקראז', ממשיכות בשיגרתן. כפי שהודענו בעבר, נבחנות אפשרויות לביצוע מיזוג עם כמה שחקנים לבית השקעות גדול ומשמעותי תחת מטריית מותג אשר תעניק לבית זה את התנופה המתאימה ביותר".

 

הלחץ לסיום העסקה השנייה רק ייגדל

סיום המשא ומתן בין פריזמה לפסגות צפוי לזרז גם את המגעים שמקיימת קרן מרקסטון מול בתי ההשקעות מיטב וגאון. המשא ומתן מתקיים לגבי יתר הפעילויות של פריזמה (קרנות נאמנות, ניהול תיקים, תעודות סל וברוקראג') שאמורות להתמזג לתוך בית ההשקעות מיטב, כאשר אליו ימוזג גם בית ההשקעות גאון.

 

בסופה של העסקה המשולשת, אחזקות הגוף הממוזג יתחלקו בין מיטב (40%), קרן מרקסטון (40%) וגאון (20%). בדומה לעסקאות נוספות, צפוי שגם כאן תעשה התאמה לקראת סגירת העסקה, אך לא בטוח שהיא תתבצע בשיעור המניות.

 

בעוד אנשי קרן מרקסטון התרוצצו לאחרונה בין שני המשאים ומתנים עם מיטב-גאון ופסגות, סיום המשא ומתן עם פסגות צפוי להביא לכך שיוכלו להשקיע את מלוא המאמצים בעסקת מיטב.

 

בנוסף, כעת כשבית ההשקעות פריזמה ישלים את מכירת קופות הגמל, ניתן להניח שהלחץ של אנשי מרקסטון על הוצאת העסקה השניה לפועל רק ייגדל. רון לובש, אמיר קס ואליוט ברוידי, מנהלי קרן מרקסטון, בוודאי לא ירצו להישאר עם בית השקעות שהיקף הנכסים שלו מסתכם בקצת יותר מ-10 מיליארד שקל בלבד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יובל גביש, מנכ"ל פריזמה
צילום: אלי דסה
רועי ורמוס, מנכ"ל פסגות
מומלצים