שתף קטע נבחר

הטיפ היומי: איזו תזונה תעזור בגמילה מעישון?

הניקוטין הוא חומר בסיסי, וגמילה מעישון הופכת את הגוף לחומצי. תזונה בסיסית תסייע לחזור לאיזון

ביום הולדתו ה‭33-‬ החליט עידו לבצע תפנית בחיים ולהפסיק לעשן. ההתלבטות שלו הייתה אם להפסיק לעשן בבת אחת או בהדרגה. כידוע, ניקוטין הוא חומר ממכר חזק, והפסקת עישון בבת אחת מזעזעת את הגוף. לעומת זאת הפסקה הדרגתית מאפשרת לגוף להתרגל לשינוי.

 

הניקוטין כה ממכר כיוון שהוא משפיע ישירות על מערכת העצבים. הוא תורם לדיכוי התיאבון, מזרז את פעילות בלוטת התריס ומגביר את שריפת האנרגיה ב‭150-‬ עד 300 קלוריות ביום. כשמפסיקים לעשן, מופיעות האטה בשריפת האנרגיה של הגוף (כאילו שאוכלים עוד ‭4-2‬ פרוסות לחם ביום) והגברת ייצור שומן. הנגמלים עלולים לסבול מעצירות, מעייפות ומאגירת נוזלים בגוף.

 

אחת התכונות הבולטות של הניקוטין היא היותו חומר בסיסי. עם הפחתת כמות הניקוטין שנכנס לגוף בזמן תהליך הגמילה, הגוף הופך להיות יותר חומצי. לכן תזונה בסיסית יכולה להקל את תהליך הגמילה. כך למשל מזונות עשירים באשלגן, כמו פירות וירקות, מעלים את בסיסיות הגוף ומזרזים הפרשת עודפי נוזלים. כן מומלץ לנגמלים לצרוך מזונות שמזרזים את העיכול, כמו 2 קיווי גדולים, או סלק בינוני, או 2 כפות פרג לא טחון, או זרעוני פשתן ביוגורט, או כוס תרד מבושל, או 4 תאנים מיובשות. מומלץ להפחית את צריכת הבשר הבקר למינימום בגלל תרומתו לחומציות הגוף ולהעדיף דגי בריכה או חלבונים צמחיים המבוססים על שילוב של דגנים מלאים עם קטניות. כן מומלצים מוצרי חלב מועשרים בסידן ובעלי מליחות עדינה למניעת אגירת עודפי נוזלים.

 

  • הכותבת היא דיאטנית קלינית



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
איך להתגבר על ההתמכרות לניקוטין?
צילום: רויטרס
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים